int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.10.2019 Emmendingen - Německo

Od rána je den blbec. Nejdříve se lehce dohadujeme o tom, jak se mám připojit na internet a pak jsme skoro celý den prostály v několika kolonách.

Pa010001

Schwabach - naše stání pro obytná auta na noc na dostřel centru města.

Pa010018

Jedná se o to, že v jednom mobilu máme francouzský internet a v druhým Českou sim kartu s našim klasickým telefonním číslem. Jenže, internet se spouští v každém telefonu jinak, a protože si Zdenda telefony prohodil, tak v tom mám hokej.

Pa010006

Samozřejmě jsem se snažila spustit internet na telefonu kde není a nechtěla jsem Zdendu budit. Nakonec vše dobře dopadlo a my můžeme odejít do centra města Schwabach, které je kousek od nás. Potřebujeme najít Sparkasse a vybrat nějaká naše drahocenná eura na další cestu. Je chybou domnívat se, že vše se dá zaplatit kartou. Mnohokrát se nám stalo, že to jednoduše nešlo, a to hned z několika důvodů. Buď jsme si chtěli něco koupit na trhu, nebo v kavárně nebrali platební karty anebo karty brali ale ne tu naší.

Pa010010

I to je jeden z důvodu, proč sebou vezeme dvě platební karty. Jednu VISA a jednu Mastercard. Máme opravdu zkušenost, a nejen jednu, že v obchodě brali jen Mastercard a Visou se mi zaplatit nepodařilo. Už jsme se o tom bavili s několika cestovateli, ale těm se to nikdy nestalo, nám ano.

Pa010016

Možná je to tím, že jsme víc na cestě, a tak se setkáme s více druhy a možnostmi plateb. Dál, hotové peníze potřebujeme na trhy, tam většinou platíme penězi a pak, pokud jsme se pohybovali v oblastech, kde lze koupit čerstvé ovoce a zeleninu u silnice a u domů, tak tam probíhá směna jednoznačně za hotové. My se letos dostaneme do podobné oblasti a mít malou hotovost není nikdy k zahození.

Pa010019

Další zajímavostí je, že u nás hotová aura získáme jen u přepážky a za poplatek, mluvím o České spořitelně, kde máme eurový účet. V zemích jako je Německo a Rakousko, kde jsou Sparkasse banky jsou samozřejmě i výběrové bankomaty, kde je pro nás výběr zdarma. Tak se maličko vyplatí si při průjezdu těchto dvou zemí vybrat hotovost na další cestu. Ovšem, pokud jedeme jen na dovolenou, nemá cenu něco takové řešit.

Pa010022

Zatím co jsem se zaobírala výběrem z bankomatu, tak jsme si aspoň prohlédli městečko Schwabach, které je samozřejmě, jak jinak moc hezké, čisté a upravené. Hrázděné stavby mají své kouzlo. Některé domy jsou dvě stě až tři sta let staré a je pravdou, že ty opravdu nejstarší jsou nejhezčí.

Pa010025

Samozřejmě, hotelové domy a vyhlášené restaurace se většinou pyšní nádherně vypracovaným štítem nebo znamením nad vchodem.

Pa010027

Jedeme už směrem k Francouzským hranicím, a protože chceme být co nejdříve u majáku, jedeme v Německu po dálnici, což se dneska ukázalo jako chybné rozhodnutí. Od 11h stojíme permanentně v kolonách. Poctivě jsme stáli na dálnici A6 4 hodiny na jednom místě. Krásná práce.

Pa010030

Večeři jsme si dali v další koloně na A5 a zdaleka jsme neujeli plánovanou porci kilometrů. Totálně uondaný přijíždíme na další místo pro OA ve městečku Emmendingen.

Pa010035

Je nás tady docela dost, odhaduji 20 obytných aut, ale je už tma a další ještě dál přijíždějí. Zítra pokračujeme dál. Jen v Lidl dokoupíme poslední drobnost a tou je kysané zelí, Zdenda miluje plněné bramborové knedlíky, které ve Francii nekoupíme a už se přesuneme do Francie.

Dnešní trasa je: 356 km

Schwabach-emmendingen-01-10-2019-ujeto-356-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ