int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.10.2019 Porcieu Amblagnieu - Francie

Jedeme dál krásnou Francouzskou krajinou, ale počasí je jako na houpačce.

Pa020072

Chvíli svítí sluníčko, chvíli prší a pak je spíš pod mrakem.

Pa020022

Samozřejmě, jedeme mimo dálnici, a tak je cesta dost únavná. Snažíme se co nejrychleji spatřit moře, kde se máme sejít s přáteli.

Pa020011

Oni jsou sice v kempu a my budeme u majáku, ale to nijak nevadí. Cesta je sice únavná, ale za odměnu vidíme spoustu městeček a vesnic.

Pa020058

Dokonce jsme viděli odpočívající čápy na vysokých sloupech veřejného osvětlení.

Pa020064

Jak je vidět, museli letět v dešti, protože jsou jako zmoklé slepice. Bohužel, zrovna je pod mrakem a nedá se kloudně fotit.

Pa020066

Tak aspoň jen pár fotek pro ukázku, s čím se můžeme na cestě také potkat.

Pa020094

A protože se neděje nic závratného přidávám jeden tip na cestu, rychlou a velmi dobrou hráškovou polévku, kterou jsem dneska k večeru vařila. V malém hrnku povařím zmražený hrášek, který po chvíli změkne a dá se pěkně rozmačkat. 

Pa020099

Ve větším hrnci osmažím cibuli, na plátky česnek a šunku, buřtíka, kousek uzeného anebo taky žádnou uzeninu, to je jedno, ale s trochou salámku je polévka voňavější.  Zaliji vodou, ochutím a vložím na kostičky nakrájené brambory, množství dle libosti.

Pa020102

Jakmile se brambory dostanou do varu, přidám rozmačkaný hrášek a vařím společně. Hrášek nijak nepasíruju a nezbavuji slupek, jsou zdravé. Polévku zahustím rozkvedlaným vejcem s trochou vody, a tak lžící mouky, ještě přidám hrst rozsekaných listů celerové natě a povařím. Jakmile vypnu plamen, posypu majoránkou na provonění a hustá, výživná a myslím i drobet dietní polévka je na světě.

Pa020105

Samozřejmě, lze osmahnout krutony z chleba nebo rohlíku, lze polévku posypat nastrouhaným sýrem, ale po dnešní cestě si myslím, že jsem podala dostatečný výkon.

Dnešní trasa je: 425 km

Emmendingen-porcieu-amblagnieu-02-10-2019-ujeto-424-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ