int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



11.10.3019 Cap Curonne, pláž - Francie

Ohlásili se nám kolegové, kteří jedou okolo nás a chtějí se zastavit na kus řeči.

Pa090001

Skvělé. Přeci jenom jsme v oblasti, která je trošku více navštěvovaná, a tak je i šance se potkat, seznámit a dát společnou řeč je větší.

Pa100014

Hned jsem začala vařit, což je moje klasika, upekla jsem rohlíky, které se povedly a očekáváme návštěvu. Jenže, kolegové na oběd nepřijeli a setkali jsme se až odpoledne. Tak mám v lednici jídla na několik dnů, protože večer jsme grilovali. Marcela měla mísu karbanátků a já nastrouhala mísu bramboráků. Zdenda, samozřejmě jako vrchní grillmajstr vše perfektně ugriloval. Marcela s Karlem mají obytku půjčenou z půjčovny na tři neděle a mají v plánu dojet do Španělska, kam jen to půjde a užít si tři neděle báječné dovolené.

Pa100022

Aspoň jsem měla možnost vidět dvouleté auto z půjčovny. Když jsme plánovali naši cestu, tak jsme uvažovali o koupi auta z půjčovny anebo, koupit auto tak rok staré s najetými kilometry tak do padesáti tisíc. Problém je, že půjčovny, jako v tomto případě, většinou kupují auta levnější kategorie, která samozřejmě mají i levnější vybavení, a to je problém.

Pa100028

Jako i v tomto případě, pár věcí by potřebovalo vyměnit, pár věcí je trvale poničených a výměna není a asi ani nebude. Zkrátka, spousta lidí přistupuje k půjčenému autu s tím, že si půjčení zaplatili, a tak i podle toho se k autu chovají. A to je vidět jen povrchové poničení. Rýha na nábytku v obýváku, stržená roletka a tak. Jistě, půjčovna si z kauce strhne peníze na opravu, ale auto jde k dalšímu nájemci a oprava?

Pa100032

No, ta počká a čeká tak dlouho, až se nad ní mávne rukou, protože auto se stejně za chvíli někomu prodá. Druhý problém je, že cena obytných aut v prvních letech téměř nijak neklesá a sleva sto až dvě stě tisíc z odlítaného a opotřebovaného auta není nic moc a pak stojí za zváženou, jestli jít do takového auta a spoléhat se na to, že se nic dalšího nevyklube, že bude vše v pořádku a fungovat.

Pa100033

Sami dobře víme, jak je potřeba o auto pečovat, jak se chováme opatrně a s láskou k našemu autu, jak ho pořád pucujeme, nábytek napouštím leštěnkou, lino máme od začátku chráněné kobercem, Zdenda opečovává motor jako starostlivý rodič, který přesně ví, kdy vyměnit olej, kdy filtry, kdy namazat a ošetřit podvozek a tak dál a tak dál. Ale zaroveň, nerada bych se dotkla a už vůbec bych nerada svým komentářem ublížila půjčovnám, které se o svoje auta příkladně starají. Ti by mohli předešlý odstavec považovat za urážku svého byznysu, své profese. Ty samozřejmě na mysli nemám, je mnoho způsobů jak podnikat a já zmínila ten, který se mi samozřejmě nelíbí a v minulosti jsme se s tímto přístupem a jednáním setkali. To jen na vysvětlenou. 

Pa110040

Takže, ogrilovali jsme, poseděli, popovídali a dopoledne se rozjíždíme každý svou cestou.

My potřebujeme už doplnit vodu a dokoupit nezbytné potraviny. Vodu jsme měli ještě z Čech, z Chmelné, a potraviny jsem jen něco málo dokupovala v Německu, ale to spíše jen to, o čem vím, že používáme a ve Francii to nekoupím. Tak nám dochází mléko, které každé ráno snídáme s mysli, chleba, který jsem sice upekla, ale už je taky snědený, máslo, no, zkrátka pár drobností a Lidl to jistí. Máme ho kousek od vody, tak jedeme ještě do Lidl, což je podle nás, nejlevnější možnost nákupu potravin ve Francii. Mile mě překvapila cena cibule a brambor, jablka jsou také lacinější, ale máme je ještě z domova. Jinak nakupujeme ještě sýry a jogurty. Už tradičně tady kupuji balení po 16 porcích, celkem dvě kila za necelá dvě eura, což je výborná cena za výborný jogurt, v kterém stojí lžička.

Přejeli jsme jen kousek na další velké parkoviště přímo u moře. Fouká poměrně silný vítr, ale Zdenda postavil auto tak šikovně, že jsme skovaný jednak za valem a druhak za autem, takže paráda. Zdenda zkusil nahodit, ale bez úspěchu a já? Sedím na sluníčku a čtu si. Paráda, není žádný důvod ke stížnostem. Zítra už zase jedeme dál směrem na Španělsko. Je před námi několik nádherných a starobylých měst, která si nechceme nechat ujít a pak už je před námi naše původně neplánovaná velká cesta mimo kontinent, kde budeme už na Vánoce. Teda, aspoň doufám, že vše vyjde, tak jak bychom rádi.

Dnešní trasa je:

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ