int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.8.2019 Amiens - Francie

Dnešní den začal kokrháním jakého si kohouta, kejháním hejna hus a mečením koz.

P8060041

Marně jsem ještě v polospánku přemýšlela, jestli jsme se náhodou přes noc nepřesunuli na nějakou farmu.

P8060004

Už několikrát se mi stalo, že v noci Zdenda zvážil nevhodnost našeho stání a rozhodl se přeparkovat, zkrátka odjel na jiné místo a já se probudila na mě zcela neznámých souřadnicích.

P8060001

Spím jako dudek a podle tohoto přísloví musí mít dudek úžasný spánek. Zdenda je vytrénovaný z kamionu a já? Já prostě spím. Měla jsem jeden čas na naší cestě veliký problém se spaním a to, když jsme byli v Norsku. Jelikož tam sluníčko sice zapadlo, ale byl stále den, tak Zdenda, jako noční sůva, chytal ryby klidně do čtyř hodin do rána a já na něj v polospánku čekala. Jenže, jako skřivan, jsem se v šest ráno vzbudila a pak celý den dospávala za jízdy chybějící čas.

P8060002

Zdenda plný adrenalinu z rybolovu, který se mu mimochodem velmi dařil, nedostatek spánku nepociťoval a ve vhodném čase si dospal co potřeboval, ale já už z toho byla celá tumpachová. 

P8060005

To odbočuji, nicméně, dneska ráno to byla kakofonie zvuků, která mě nějak nekorespondovala s včerejším stáním.

P8060006

Samozřejmě, kolem nás je velká tržnice domácí havěti a všude je nějaké zvířectvo.

P8060007

Hala, za kterou stojíme, včera prázdná je plná kvokajících slepic, řvoucích kohoutů a kejhajících hus.Občas se někde ozve nespokojená koza, naštěstí králíci žádné zvuky nevydávají a že jich tu je.

P8060003

Okukuji svoje budoucí podnájemníky a vybírám si slepičky pro svůj chov. Jako čistokrevná Pražačka budu mít slepice a možná nějakou husičku a kačenku a přes léto králíka, tak jdeme na obhlídku nabídky a cen, protože mít slepice z Francie, no, to by bylo něco.

P8060035

Naštěstí se trh rozpouští po poledni, my se konečně dostáváme k vodě a Zdenda se může pustit do očisty všech našich nádrží.

P8060064

Dlouho jsme se nepověnovali nádrži na pitnou vodu.

P8060065

Velmi doporučuji na delší cestě nádrž na pitnou vodu pravidelně čistit, vymývat a desinfikovat.

P8060066

My máme zakoupené destičky s aktivním stříbrem na 1000 l nebo jeden rok a pro jistotu ještě jsme z rodinného stříbra doprostřed destičky vetkli stříbrnou lžičku, která dokáže zničit vše škodlivé ve vodě, stejně jako aktivní stříbro.

A v očekávání nového přísunu vody jsme včera večer ještě zvládli koupání mužstva a při té příležitosti Zdendovi v ruce praskla sprchovací hadice.

P8060047

Takže, na dnešní dopoledne má zase o zábavu postaráno. Je až s podivem, jak málo tyto hadice vydrží. Už jí zkracujeme poněkolikáté, a to si myslím, že Dethleffs nedává do sprch úplný šunt.

P8060050

Maličko je problém v tom, jakou vodu průběžně tankujeme. Někde je tak kamenitá, že mám v konvici na vodu vyloženě vrstvu kamene a ta se samozřejmě zachycuje i v hlavici na sprše, kterou postupně ucpává.

P8060046

Takže, opět zkrátit, vyčistit, poslepovat a při první příležitosti musíme koupit novou hadici.

P8060073

Večer dojíždíme do cíle naší cesty, město Amiens, kam se chystáme na celodenní výlet po historické části města a hlavně, na prohlídku největší gotické katedrály ve Francii.

P8060103

První místo na stání nám nevyšlo, je placené, a to poměrně dost. Zdenda má klasicky připravený plán B a ten už je v pohodě. Jen místo není, ale stačí chvilku takticky počkat, až odjede nějaký osobák a zaparkovat tak, jak potřebujeme. Jen je problém, že jsme poněkud dlouzí, a tak na živý plot dávám raději deku, abychom si nepropíchali obal od kol.

Dnešní trasa je: 74 km

Gournay-en-bray-amiens-06-08-2019-ujeto-74-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ