int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



9.8.2019 Sedan - Francie

Od rána prší, prší a prší. Jedeme dál a dneska to vypadá na celodenní déšť, takže, nic moc.

P8090001

Faktem je, že nám to nijak nevadí, rádi si odpočineme od veder a osvěžení v podobě nižší teploty, je velmi příjemné. Dneska jsme taky utráceli. Cestou jsme zahlédli velkou prodejnu caravanů a obytných aut s prodejnou doplňků.

P8090013

Potřebujeme vyrovnávací klíny a Zdenda nový teleskopický koště na mytí našeho auta. Koště na mytí máme už skoro pět let a je značně opotřebovaný. Pokud mohu soudit, je to dobrá investice a vyplatí se sebou koště vézt. Můžeme tak kdykoliv na cestě použít jakoukoliv ruční myčku aut a našeho Flíčka v příhodnou dobu umýt. Je to hlavně dáno tím, že jsme déle na cestě. Pokud bychom jezdili na kratší výjezdy a měli možnost auto umýt v pohodlí své zahrady, pak to není problém, ale i tak se normálním koštětem nebo, normálním způsobem nedostaneme až na ty nejvyšší místa a pak jsou na autě takové ty nepříjemné a ošklivé šedé krápníky.

P8090015

Vyrovnávací klíny je další krám do auta, kterému jsme se doposud úspěšně bránili, asi tak jako markýze. Dokud jsme jezdili v zemích, kde nebyl problém se postavit tak, abychom nebyli až tak z kopce, pokud jsme si mohli volně vybrat místo na stání a nemuseli jsme se naskládat do vymezených prostorů pro každé auto, dokud jsme stáli opravdu na divoko a sklon auta jsme vždy úspěšně vyřešili přeparkováním na příhodnější místo, tak vyrovnávací klíny nebyly nutné.

P8090021

Nyní, když jsme v té kulturní, západní Evropě, kde je spousta stání pro obytná auta, že nemá cenu hledat nějakou divočinu, pak ty vyrovnávací klíny začínají být nutností. Už mě nebaví spát z kopce a vařit, kdy vše mám v hrnci na jednu stranu. Takže, po posledním stání, kdy jsme si o dřevěný špalek málem zničili přední nárazník, padlo rozhodnutí, klíny koupit. Všimli jsme si, že jsou minimálně dvě velikosti. Samozřejmě, šli jsem do té menší velikosti a i tak je to děsný objem. Váhově jsou klíny samozřejmě příjemný, ale objemný. Utratili jsme 60 eur a jedeme dál.

P8090009

Dojíždíme opět na krásné místo na stání pro obytná auta v podhradí hradu Sedan, kam se zítra půjdeme podívat.

P8090026

Jediné, co mě velmi, velmi příjemně překvapilo, dozrávají ostružiny. Hned za autem máme ostružiny a zítra ráno budou palačinky a samozřejmě, upeču ovocný koláč.

Dnešní trasa je: 146 km 

Saint-quentin-sedan-09-08-2019-ujeto-146-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ