int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



13.2.2019 La Seyne sur Mer - Francie

Odjíždíme dál, ale stále se motáme kolem pobřeží.

P2130017

Zatím nás ještě netlačí čas, v Lyonu máme být až skoro za měsíc, a to je dost času na to, si prohlédnout vše, co máme v této oblasti v plánu, ale k tomu se dostanu později.

P2130025

Takže, stále se držíme pobřeží a vracíme se na jedno z moc pěkných míst, kde už jsme stáli. Bohužel, tentokrát tu nejsme sami, už je tu kolega z Holandska, a to na takovéto malé parkoviště není dobré.

P2130013

Nicméně, ohřívám oběd a sotva jsme se najedli, na dveře ťuká policie s tím, že musíme odjet. Dávají nám dvě hodiny a pak bude pokuta. Aspoň tak jsme tomu vyrozuměli. Na souseda také ťukají, ale ti nejsou doma a tak asi budou upozornění a vyhozeni později.

P2130009

Policista je neoblomný, i když tady není žádná zákazová značka, ale nechceme problémy, a tak jedeme pryč. Akorát, jak byl u nás policista, tak přijel na kole tatínek s dvěma kluky a velmi ochotně nám v navigaci ukazuje dvě stání nad mořem, kde je to prý velké a v klidu. Jedeme tam a skutečně.

P2130070

Je to jedno z mála míst, které mohu s klidným srdcem doporučit. Je tu nádherně.

P2130084

Ty parkoviště jsou dvě a my stojíme na tom výše položeném a pod námi je město La Seyne sur Mer, kde je i možnost na STLP natankovat zdarma vodu, ale tam se spolu podíváme až zítra. Tady je to přímo úžasné, jsem nadšená.

P2130061

Výhled z čelního okna je úžasný. Máme tu velkou společnost leteckých modelářů, kteří na přistání využívají křoviny ve svahu. Koukáme jako blázni. Větroně vyhodí do vzduchu do propasti pod námi, potud je to v pořádku.

P2130073

Větroň nabere termiku a může lítat, ale bylo nám dost záhadou, jak přistávají a kam přistávají, protože když jsme sebou vozili ještě vzadu v kufru velkého motorového větroně, tak měl Zdenda vždy největší problém najít vhodnou plochu na přistání. A tady? Jednoduše větroně a podobná letadla pošlou do křoví.

P2130072

Samozřejmě, ne všechna přistání jsou bezpečná a několik zlomených křídel je jasným důkazem, že to není zrovna nevhodnější přistávací materiál, ale jak je vidět, pánové si z toho nic moc nedělají, asi jsou zvyklí a nějaké to zlomené křídlo je nerozhodí. Tak, aspoň je do příštího letu s čím si po večerech hrát. My stojíme velmi příjemně a pohodlně, silnice za námi je minimálně frekventovaná a s večerem všichni odjíždějí, a i provoz na silnici je minimální. Nádherné místo.

P2130075

Pokud by byl zájem o souřadnice, vše je k dohledání v Zdendových parkovacích kartách. Stačí jen si najet na Parkovací karty – Země – den – a tam už se skrývá mapka místa, parkovací karta s GPS souřadnicemi a popisem místa a fotka míst. Večer jsem se také po čase pustila do pečení. Obligátní rohlíčky a kynutý štrůdl. 

Dnešní trasa je: 28 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ