int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



20.2.2019 Brignoles, - Francie

Loučíme se s mořem,

sice na pár měsíců, ale tak nějak, už jsem ráda, že jedeme do vnitrozemí.

Odjíždíme z příjemného místa Port Miramar, kde jsme už jednou stáli a kde je, jak už jsem psala, městská WIFI zdarma, což je pro nás dost důležité. Další příjemná věc je, že je to maličký přístav a velmi příjemný, ale zase, nevhodný mimo sezonu.

Jakmile skončí zimní sezona, tak jednak je tu pro nás zákaz a druhak, na místech, kde bychom eventuelně a kde by nás možná i policie tolerovala, tak je to placené a ne, zrovna málo. Azurové pobřeží je překrásné, nádherné, ale pro nás hodně problematické.

Tím, jak jsme měli soustavné starosti s parkováním, tak se mi pobřeží až tak nelíbilo, jak by mělo, ale chápu to. Francouzi jsou karavanový národ a proti nim je u nás karavainingu vyloženě v plenkách.

Tak musí nějaká restrikce a zákazy být, jinak by pobřeží zaplavily obytná auta a karavany a normální návštěvníci by neměli šanci zaparkovat a s ohledem na ohromná parkoviště, je tu v létě návštěvníků asi hodně.

No a my teda už jedeme do vnitrozemí. Velitel vozu zavelel a jede se zpět, směrem na Lyon, Německo a Čechy. V Čechách bychom měli být na konci dubna a na sever, Nizozemí, Belgie a Francie budeme odjíždět na konci května.

Je to opět měsíc, který strávíme v Čechách vyřizováním, zařizováním, obíháním úřadů, návštěvami kamarádů, přátel, rodiny a tak podobně.

Hlavně nás čeká vyřizování předdůchodu, a to, jak předpokládám, bude oříšek.

Už jsem zahájila bilaterární rozhovory na dálku s jednotlivými institucemi a docela se těším na boj s úřady. Bude to kovbojka.

Dneska dojíždíme do maličkého městečka Brignoles, které je zajímavé.

Klasicky, jdeme si ho prohlédnout, jen abychom si protáhli nohy a udělali něco málo pro zdraví.

Parkujeme kousek od starého města, ale pak přejíždíme kousek dál, opět jen k McDonald’s, samozřejmě, kvůli internetu a klidu, který na parkovišti kupodivu je.

Zároveň stojíme u velkého nákupního centra, úplně v rohu a máme pohodu.

Jistě, dovedla bych si představit parkovací místo příjemnější, ale někdy to holt nejde.

Naším nejbližším cílem je Verdon se svojí úchvatnou přírodou.

Dnešní trasa je: 73 km

Port-miramar-brignoles-20-02-2019-ujeto-73-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ