int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



4.3.2020 Playa Hoya Del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Už jsme poměrně dlouho na cestě a začínám bojovat s místem na špinavé prádlo a už mi také dochází čisté ručníky a povlečení.

Máme také velké osušky do koupelny a ty už bych také potřebovala vyprat. Ložní povlečení dávám čisté vždy na konci měsíce, ručníky, jak je potřeba a hlavně, už mi dochází čisté utěrky.

Už jsem to nedávno líčila, jak je obtížné tady vyprat a na sluníčku usušit. Jistě, trička zvládnu v pohodě, na to mi poslouží sprchový kout, kde mám tyč ve výšce, trička pověsím na ramínka a do rána jsou nejen vykapané, ale i suché, ale s velkým prádlem to takto dělat nejde. Zdenda našel v městě kousek od nás hned tři prádelny, ale jen u jedné je velké parkoviště.

Stejně to bylo náročné, protože parkoviště je totálně zaplněné a my nemáme kde v nějaké kloudné vzdálenosti zaparkovat. Nakonec se to podařilo a já jdu prát. Zdenda čeká v autě, protože nestojíme zrovna nejlépe a kdyby bylo potřeba, tak zkrátka bude muset odjet. Prádelna je skvělá, velká, čistá a ceny jsou velmi příjemné. Naplnila jsem dvě pračky, jednu 21 kg a jednu 16 kg za perfektní cenu 8 a 7 eur. Jen je někdy docela oříšek zaplatit, ale tady to mají perfektně zvládnuté.

Dotyková obrazovka, kde si zvolíme, jestli chceme prát nebo sušit, odklikneme číslo pračky a hned nám vyjede cena, zaplatíme kartou jako v obchodě a je to. Na pračce akorát zvolíme teplotu a pustíme. Jak jednoduché. Sušičky jsou tu hned tři, takže i když je nás v prádelně víc, tak se o sušičky podělíme.

P3040008

Opět, cena je velmi slušná. 1 eur za 8 nebo 7 min a na jednu velkou pračku mi bohatě stačily dva cykly sušení. Jen jsem dala ručníkům a osuškám jedno sušení navíc.

Zdenda má vybrané moc pěkné místo u moře. Zítra chceme jet na kolech do města Telde a odtud to budeme mít kousek.

Hlavně, jsme mezi kolegy, a to nám skýtá jakési bezpečí.

Hodně jsme se s praním zdrželi, a to musím ještě vše uklidit a prádlo přerovnat, ale je krásně a my stojíme u velmi hezké pláže, takže, jak jinak, prádlo počká, to neuteče a jdeme na pláž chytat trochu sluníčka.

P3040025_2

Je velmi silný vítr a vlaje červená vlajka.

Img_20200304_173938

Což všichni respektují a nikdo se nekoupe, protože vlny jsou nebezpečně vysoké a oceán docela slušně rozbouřený. Ležíme na pláži pod ochranou skály, a tak na nás nefouká, ale jinak je ten vítr už protivný.

Ještě jsem se nezmínila s ohledem na dnešní fotky o opalování. Na Kanárských ostrovech je minimum pláží FKK tedy na hambato. Pokud se někde opaluje bez plavek, tak je to většinou nějaké zastrčené místečko, ale jinak jsme nezaznamenali nudy pláže.

Co je tu ale velmi časté, že ženy se opalují nahoře bez, a to i na plážích ve městech. Je to úplně běžné jak u mladé, tak u starší a staré generace, bez výjimky. Opalování nahoře bez je tady úplně normální a nikoho to nijak neudivuje.

Jen jednou jsme viděli ceduli s obrázkem, kde se vyžadovalo zahalení, ale to bylo jen jednou. Na obrázku měla žena na sobě opalovací plavky a muž trenky.

K večeru se uvolnilo místo hned u kraje parkoviště, a tak jsme ještě přeparkovali. Nejen že máme krásný výhled do dáli, ale i ze dveří, což je skvělé. Zítra pojedeme na výlet, ale tentokrát za kulturou do města Telde.

Dnešní trasa je: 34 km

El-butrrero-pradelna-playa-del-pozo-04-03-2020-ujeto-34-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ