int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.3.2020 Telde - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Není nijak moc valně, vypadá to, že se každou chvíli spustí déšť, ale jak už jsme si tady zvykli, déšť nejspíše nepřijde, i když bychom ho kanářanům moc přáli.

Město Telde je druhé největší na ostrově a jak to vypadá, tak je dost velké na to, aby se tam člověk vypravil pěšky.

Jedeme na kolech, ale cesta teda není nic moc. Hlavně, stále fouká hodně silný vítr a na planině, kde mu nic nestojí v cestě, je to hodně nepříjemné.

Zdenda se snažil najít silnici a jet po bočních cestách, ale někde to opravdu nešlo a když je silnice úzká a auta nás nemohou předjet, protože je silný provoz, tak to nebyla nijak příjemná cesta.

Historická část Telde je vlastně rozdělené na tři různé čtvrti: San Gregorio, San Juan a San Francisko. San Francicko je údajně nejhezčí, ale získat z informačního centra plánek města byl docela oříšek.

Když už jsme našli ulici, kde mělo být informační centrum, tak jsme ho zkrátka nemohli najít. Omylem jsme vnikli do jakési požární stanice či co to bylo a ti nás odvedli do vedlejšího domu, kde byla dokonale ukrytá kancelář sloužící turistům. Získali jsme nic neříkající mapku a jedeme do starého města čtvrti San Francisco. Je stále pod mrakem, a tak ani fotky dneska nejsou nic moc.

Tato čtvrť je jedna z nejstarších na Kanárských ostrovech a údajně je jedna z nejkrásnějších. Opět tu máme krásný termín jedna, jedna z nejhezčích, nejkrásnějších, nejstarších a tak podobně.

Tak je druhá nejkrásnější nebo kolik je těch jedna z nejkrásnějších?

To mě vždy hrozně zmátne. Kolik máme nejkrásnějších starých čtvrtí, když tato je jedna z nich. Je jich 5 nebo 10 a které to jsou?

Jízda domů a je téměř konec dne.

Příští dva dny má být hodně ošklivo, dokonce bude pršet a protože máme opět spoustu práce na počítačích, jedeme kousek do nákupního centra, kde je IKEA, McDonald’s a tam bychom měli být úspěšný s připojením na internet.

Přeji hezký večer.

Dnešní trasa je: 25 km na kolech

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ