int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



15.3.2020 Maspalomas - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Dnešní den je pro naše cestování zlomový.

P3150022

Rozhodli jsme se po dvou dnech diskusí, co by bylo nejlepší, že tu zůstaneme a pokusíme se přečkat virovou nákazu na ostrově.

P3150030

Zatím to nevypadá nijak drasticky, a tak jsme sundali kola a jeli se podívat do města. Předpokládáme, že když se nebudeme zdržovat na místech s větším počtem lidí, tak by nám teoreticky nemělo nic hrozit. Zavřené restaurace, prázdné pláže a minimum lidí na chodnících, to je dnešní obrázek Maspalomas.

P3150024

A jaké jsou tedy vlastně naše možnosti.

Mohli bychom se pokusit dostat na příští trajekt, ale, má to samozřejmě několik háčků. Pokud si koupíme lodní lístek, za skoro 900 eur, tak s klouzavým odjezdem už to nebude za standartní cenu, což je jasné, ale s velkým příplatkem.

P3150045

Pokud budeme moci ještě ve čtvrtek lístek zakoupit a bude místo na lodi a my si zablokujeme místo, loď pluje jednou týdně v sobotu, tak do Cádiz se dostaneme až za 3 dny, a to už zase ve Španělsku nemůže být situaci diametrálně odlišná než v době vyplutí. Pokud na poslední chvíli zrušíme rezervaci a nebudeme mít další připojištění tak nedostaneme nic, a to je dost velké riziko. To je jen problém ohledně cesty.

P3150049

Pokud dorazíme do Cádiz a nebudeme mít problém s průjezdem Španělska a Francie, tak jak to bude v Německu? Stále se mluví o zavření hranic, ale nikdo už neřekl, jestli bude umožněn průjezd jednotlivými zeměmi. Naše slavná EU se dohaduje na kdejaké blbosti, ale aby zasedli a domluvili pravidla pro všechny země, to je zřejmě nad jejich síly. Nevím, kdybychom byli na pevnině, ve Španělsku nebo Portugalsku, tak jako hodně našich kolegů, tak bychom to odpíchli a jeli domů, ale nám dělá vrásky právě ten trajekt.

P3150020

Další kartou ve hře je, co budeme dělat doma. Jistě, budeme na chatě, kde máme veškeré zázemí, budeme v karanténě, to je jasné, ale jinak? K rodině se stejně nemůžeme ani přiblížit a riskovat nakažení v tramvaji nebo na nákupu, tak to si myslíme, že budeme tady chráněnější. Jistě, co člověk, to názor a je na každém z nás, jak se rozhodne. Někdo to má dané pevným datumem lodního lístku, někdo to má dané léky, návštěvou dlouho objednaného lékaře či vyšetření a někdo to má holt tak, že už mu plánovaný pobyt končí a chce, musí, měl by se přesunout domů z jakéhokoliv důvodu, ale my ještě ani zdaleka nemáme vše na Kanárských ostrovech projeté, prohlídnuté, chybí nám ještě poznat dva ostrovy a zkrátka, rozhodli jsme se, že tu zůstaneme a nákazu přečkáme tady.

P3150046

Odpoledne už nesmíme sedět ani venku před auty! Situace a všeobecná restrikce nabírá na obrátkách. Po městě jezdí policejní auta a vyzývají všechny, aby se uchýlili do svých resortů, hotelů a domovů. K nám přijelo policejní auto a posunky ukázali, že křesílka ani náhodou a my máme jít dovnitř. Zkrátka, během pár hodin, dokázali vylidnit ulice, uličky a totálně omezit automobilovou dopravu. Není vidět skoro žádné auto a taxíků úplné minimu, jak všude jezdily kolony taxíků, tak teď jsou ojedinělý.

P3150008

Zkrátka, na celé město Maspalomas a asi i na celé ostrovy padla duchna plná obav co bude. Hotely jsou téměř vyprázdněný, veliký hotel kousek od nás je na 10 %. Zákazníci se po skončení pobytu odváží, ale nový už nepřijíždějí. To také hrálo velkou roli v našem rozhodování, ostrovy se pomalu vylidní a zůstanou tady akorát místní a pár lidí v soukromých resortech a obytná auta, která se stejně jako my rozhodují, zda zde přečkat to nejhorší období.

P3150051

Rozhodli jsme se přesunout na poněkud příjemnější místo u moře. Je neděle, šest hodin odpoledne a silnice jsou prázdné. Musíme hlavně nakoupit na zhruba měsíc a uvidíme, co přinesou další dny.

P3150050

Nakonec stojíme u prodejny Lidl a jsem velmi zvědavá, jak to bude v Lidl zítra ráno vypadat.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ