int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



18.3.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Jediné, co mě opravdu štve je naše slavná EU, která totálně mlčí.

P3170014

Místo čeho, aby koordinovala postup všech států, tak je zticha a nechává na každé zemi, ať si to pytlíkuje sama. Pak máme jedny hranice zavřené a druhé ne, ale nikdo neví, jestli a jak dlouho bude ta která země průjezdná, nikdo neví, co která vláda vyhlásí ráno, večer. Nikdo neví, co se kde má dodržovat, protože sled nařízení, vyhlášek a zákazů je tak rychlý, že nelze mít vše pod kontrolou.

P3180015

Díky Andulce a dalším přátelům jsme dostali tip na internet zdarma jak od O2, tak od Tmobil. Bohužel, obě dvě společnosti poskytují na měsíc internet jen klientům s tarifem, tedy se smlouvou. O2 by nám umožnila i na dálku aktivovat naší rezervní SIM kartu a poskytla by nám internet, ale omezená data a za skoro 800.- Kč s tím, že bychom museli vlastně uhradit měsíce asi tak tři, než se vypoví smlouva. Takže, opět je to jen pro někoho. Nám s dobíjecí kartou nabídli 50% slevu na zakoupený balíček internetu. 10 GB za 600.- No, žádná sláva. Španělské Symio nám včera poskytlo 10 GB zdarma, což je velmi příjemné.

P3180001

Včera jsme měli celkem tři kontroly od policie, místní i státní. Kontrolují, jestli někdo náhodou není venku. Pomalu nás objedou a jedou dál. Dneska jsme se po ránu odvážili vyčistit auto a o pět minut jsme to nestihli. Přijela Local Policia a hned, že to jako ne, že musíme vše uklidit a být uvnitř. Samozřejmě, chápeme restrikce, jsou opravdu nutné.

P3180003

Bohužel, Španělé, jak máme informace, ze začátku karanténu pochopili jako příležitost odjet s rodinou k moři a během chvíle pláže praskaly ve švech. Tak se samozřejmě udělal zákaz pobytu na plážích a všechny pláže jsou vylidněné, policie hlídá, jestli tam náhodou někdo není a dneska dokonce všechny vstupy na pláž obehnali páskou a zábranou s varováním.

P3180012

Takže, ani na pláž se rozhodně nesmí. Nesmíme mimo auto, nesmíme ven. Jedině, smíme si dojet nakoupit. Takže tak.

P3180013

Neveselo truchlivo. Když tak přemýšlíme, jestli jsme nemohli odjet dříve, nebo, jestli jsme neudělali chybu, že jsme zůstali, tak opravdu, je to hrozně těžké nějak to posoudit. Hlavně, vše nabralo strašně rychlý spád. Když to vezmu chronologicky,

9.3 jsme byli na kolech na sopce Bandama a odjeli jsme na výlet z místa, kde právě teď stojíme.

10.3 jsme byli na výletě na kolech v Las Palomas, restaurace byly otevřené.

11.3. jsme poklidně grilovali, byli na nákupu a tak podobně.

13.3. jsme poklidně grilovali a byli na výletě na kolech.

15.3. dopoledne jsme ještě byli na výletu na kolech kolem Maspalomas, restaurace už byly uzavřené, na plážích ani človíčka, ale volný pohyb lidí.

15.3. odpoledne už nás policie vyzvala ať ukončíme sezení před auty a uklidíme křesla.

16.3 na nákupu v Lidl pouštěli do veliké prodejny po 15 lidech a už musíme být uvnitř aut.

17.3 zrušené trajekty na pevninu.

18.3 nesmíme ani venku vyklepat koberec, za dopoledne dvě kontroly policie a nově opáskovaná malá pláž před námi. Zákaz vstupu!

 P3180010

S ohledem na to, že jediná možnost odjet z ostrova na pevninu je vždy a jen sobota, což v tomto případě bude až za pár dnů, tak než jsme se té soboty dočkali, trajekty jsou zrušené. Takto nám uvízli kolegové na La Palma, což je nejzažší ostrov, kde jsme my začínali pouť po Kanárských ostrovech, Jirka a Irča. Těm jsme včera popřáli klidnou plavbu a za hodinu volali, že trajekty nejezdí a uvízli na La Palma a samozřejmě jako my nevědí, kdy budou moci odjet.

P3180009

Jednak nám všichni radili, abychom nákazu přečkali na ostrově. Radili jsme se s kamarádem, plicním primářem a ten jednoznačně potvrdil naši domněnku, že tady na ostrovech jsme v relativním bezpečí.

P3170005

Takže ano, měli jsme velké dilema, hodně jsme přemýšleli jak a co udělat, jak nejlépe se zachovat a shodli jsme se na tom, že zůstaneme.

P3170006

Udělali jsme si velký nákup potravin na zhruba měsíc, vybrali jsme si místo aspoň s pěkným výhledem a přístupem k vodě.

P3170022

Sledujeme zprávy a snažíme se to co nejlépe přečkat. Včera jsme se vrhli do výroby roušek. Máme celkem tři verze.

P3170021

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ