int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



28.3.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Dneska bych se za nás oba dva velmi omluvila všem přátelům, známým a všem dalším, kteří s námi cestují za starost, kterou o nás mají.

P2090049

Neuvědomila jsem si, že je na našich stránkách hodně lidí, které neznáme, s kterými jsme se nikdy nesetkali a kteří s námi už několik let cestují a mají o nás strach a starost co je s námi, protože jsme se odmlčeli. Není to o tom, že by nebylo o čem psát, co popisovat, ale máme málo internetu a s ohledem na to, že nemůžeme přejet k nějakému zdroji, tak musíme vystačit s tím co máme. Proto jsme přestali dávat příspěvky, šetříme bajtíky na zprávy z domova a hlavně, tady z Gran Canarie. Nicméně, díky našemu rozpisu máme povolenou jen hodinovou seanci na internetu a tím pádem si můžeme dovolit dát příspěvek. Jen občas použiji jako ilustrační starší fotky, protože ty už máme v administraci nahrané, a tak alespoň něco málo ušetřím. Takže, tím bych chtěla moc poděkovat za nás, za oba, za velkou vlnu zájmu, za telefonáty, za dopisy a samozřejmě, za všechny ty krásné komentáře a lajky u Zdendy na FB.

 P3280024

28.3.2020 je poslední den druhého týdne úplné karantény, kdy je v celém Španělsku zákaz vycházení vyjma nákupu potravin, návštěvy lékaře a cesty do práce. Španělská vláda včera uvedla, že opatření ještě zpřísní, což si nikdo už neumí ani představit. Abych to shrnula: zákaz vycházení se velmi kontroluje, a i sebemenší porušení velmi tvrdě trestá. Pokuty začínají na 600 eur a končí na astronomických částkách. V autě může sedět jen jedna osoba, na kolech můžeme jet jen jeden a daleko za ním druhý. V prodejnách je omezený počet nakupujících, nakupovat může jen jeden z rodiny. Jsou zavřené všechny pláže, sportoviště, dětská hřiště a samozřejmě všechny restaurace, školy, školky a tak podobně. Je povolen jen velmi omezený rozsah otevřených služeb s tím, že vždy v provozovně může být jen jeden člověk.

P3250022

Všichni turisté byli z ostrovů odvezeni, jednalo se o 90 tisíc lidí, kteří od 21 do 26.3. museli ostrovy opustit. Uzavřeli se všechny hotely, ubytovací resorty a nájemní domy a byty. Do 31.5 se úplně zastavil letecký provoz mezi ostrovy, který zajišťovala letecká společnost Canaryfly což bylo denně 56 letů. Omezil se provoz taxislužeb o 80% a autobusové dopravy o 70%. Velmi se omezila trajektová doprava mezi ostrovy a pevninou a další a další omezení, ale jak je vidět, bohužel, stále to nestačí.

https://www.grancanariaforum.cz/clanky/aktuality-ze-zivota-gran-canaria/koronavirus-na-gran-canaria---aktualizujeme.html toto je odkaz na stránky Gran Canaria forum, které každý den sledujeme. Je tam velmi přehledně zaznamenáván vývoj jak na ostrovech, tak i částečně na pevnině. Takže, pokud by někoho zajímalo, jak tady situace vypadá, může se podívat.

P3280028

My jsme se rozhodli, že zůstaneme. Zatím nás zde nechávají, zatím nemusíme ostrovy opouštět, a tak se maličko utěšujeme myšlenkou, že jakmile se křivka zlomí, mohli bychom ostrovy procestovat tak, jak jsme měli v plánu. Zkrátka, nechce se nám odtud odjet, jsme přesně v polovině cesty po Kanárských ostrovech a už sem nejspíše nevrátíme. Máme v plánu pět ostrovů a zatím jsme zvládli jen 2,5. Když to vezmu kol a kol, tak kromě toho, že nemůžeme ven z auta, což je opravdu jen naprosto nepodstatná drobnost, tak nám tady nic nechybí a pravda je, že podle toho, jak se vyvíjí situace, do zahraničí se asi nikdo hned tak nepodívá. Jsem optimistický realista a pokud se podívám na současnou situaci, která ještě ani nedosáhla vrcholu, tak si nemyslím, že by uzdravení Evropy mohlo být nějak zázračně rychlé. I když, zázraky se někdy dějí a všem nám bych je moc a moc přála.  

Img_334

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ