int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.6.2020 El Puertill - Gran Canaria

Konečně jsme se hnuli z místa, alespoň na kolech.

P6020002

Pravda je, že u nás poněkud atmosféra zhoustla a včera už byl výbuch přímo vulkanický. Ostatně, jsme na vulkanickém ostrově, tak proč ne?

P6020010

Zkrátka, včera se naše cesty rozdělili, já jsem šla podél pobřeží přes zátoku do vedlejšího městečka a Zdenda jel na kole směrem do vnitrozemí a odpoledne jsme se sešli, vše do vyříkali, zakopali válečné sekery a jedeme dál. Asi by nebylo správné tvrdit, že jsme stále jako dvě hrdličky, samozřejmě, taky se občas nakupí nedorozumění, nepochopení, nesplněná přání a tak podobně a holt se občas nebe zatáhne, lítají hromy, blesky, aby se zase na té naší pomyslné obloze vysvitlo sluníčko.

P6020024

72.denní karanténa mi dala zabrat, a i když jsem se každý den dostala mimo auto díky mým zásobovacím výletům, tak pro mne to bylo málo a nastřádaná bezmoc a nemožnost další cesty, stále a pořád jedno, a to samé místo s nemožností jít jinam, než je určeno, tak to se na mne hodně podepsalo. Nejsem tak odolná, jak jsem si i sama o sobě myslela. Ale jak říkám, už je dobře. Zdenda pochopil, že knížek už mám plné zuby, sezení na zadku taktéž, a tak jsme vyrazili do světa. Pravda, daleko to nebylo, ale spokojenost veliká. Jedeme vlastně jen kousek nad nás do hor podél baranca Las Madres, které je ohromně hluboké.

P6020028

Cílem bylo zapomenuté, opuštěné město, kam jsme chtěli dojet, ale bohužel, byl se tam nakonec podívat jen Zdenda, protože veliký kus silnice je uzavřený, protože chlapíci shazují dolů ohromné balvany z důvodů bezpečnosti. Poprosili jsme je, jestli můžeme projet, a tak na chvíli práci zastavili.

P6020036

Nicméně, za mostem, kde jsme měli odbočit do baranca Azuaje je přes silnici betonové hrazení, které jednoduše nezdoláme. Tak jsem zůstala u kol a Zdenda prozkoumal aspoň část údolí.

P6020039

Tady je vidět, jak je krásně zelené a to díky silným pramenům kus nad námi. Všude spousta zeleně a opuštěná zóna de acampada.  Kdybychom přijeli z druhé strany, bývali bychom se sem dostali i s koly, ale takto to bohužel nešlo.

 P6020052

Dneska máme netradiční oběd.

P6020063

Nestihla jsem nic na výlet uvařit a pravda, ani se mi nechtělo, a tak jsme si cestou koupili bagetky, šunku, sýr a zeleninu, jednu papriku, 3 rajčata, dva pomeranče a jednu minerálku. Je to změna, ale za tento oběd jsem zaplatila v potravinách necelých 10 eur, což je hodně.

P6020066

Je to změna, ale poměrně drahá a pravidelně by to praktikovat nešlo.

P6020069

Obloukem se vracíme zpět k pobřeží a jen si narychlo projíždíme krásný Arucas s naprosto úžasnou katedrálou, vlastně kostelem Iglesia de San Juan, který je velmi mladý.

P6020080

Stavba se započala v roce 1906 a výstavba trvala 70 let. Takže je to velmi mladý kostel, který může připomínat mnohem starší a slavnější Sagradu Familii. Bohužel, dovnitř jsme se nedostali, protože kostely jsou stále zavřené a otevírají se jen v určité hodiny pro omezený počet věřících.

P6020085

Tak jsme si alespoň dali na podporu místního podnikání skvělou ledovou kávičku.

Je vedro, a tak ujíždíme domů a honem se jdeme vykoupat. Kousek od auta máme krásné plavací bazény a některé jsou vyloženě teplé. Zdenda naměřil v některých až 35°C, ale normálně mají kolem 25°C, takže velmi příjemné osvěžení a hlavně, poněkud stranou je pobřeží pro nudisty, takže se nemusíme trápit s mokrými plavkami a nebo se složitě převlíkat do suchého.

P6020093

Ovšem, Zdenda objevil na jednom ohromné kameni spoustu slávek, které odloupal, očistil, já je uvařila a večer jsme si na nich pochutnali.

P6020100

Je krásný pohodový večer, jsme příjemně unaveni a do pozdního večera sedíme nad oceánem a povídáme si. V dálce se nám už třetí večer ukazují velryby.

P6020102

Takto to není moc vidět, ale kolem nás proplouvá hejno velryb, které je poznat podle gejzírů vody a občas zahlédneme ohromnou ploutev.

P6020108

Je krásný vlahý večer. Na Kanárských ostrovech je úžasné to, že i když přes den teploty šplhají k 30–35°C, tak v noci se ochlazuje na 15 - 17°C a tak jednak auto krásně vychladne, ale i se báječně spí.

P6020132

 V dálce je vidět Tenerife a hora Teide. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ