int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



9.6.2020 El Puertillo - Gran Canaria

Oceán bouří přímo pod okny a už teď mi je jasné, že mi ten noční kravál bude jednou chybět.

P6090033

Jistě, když je vlahá noc a po ránu nám v zahradě zpívá kos tak je to taky krásné a moc se na to těším, ale přeci jenom, jsme suchozemci bez moře, a tak je stále pro mne pohled na moře nebo oceán luxusem a krásnou podívanou, která se neomrzí, protože je pokaždé jiná. Minulý týden, když jsme tady na tom samém místě stáli tři dny, tak oceán se choval slušně, byl to takový obyčejný velký rybník. Vlny byly, ale ukázněné. Jsme tu po týdnu a vše je jinak.

P6090036

Oceán bouří, vlny mlátí do pobřeží a v bazénech, kde jsme se koupali je spousta vody, či jak to napsat, zkrátka, bazény jsou pod vodou a ani se k nim kloudně nedostaneme. Je krásné počasí, vlahý vánek a teploty jsou příjemné, okolo 25 °C, takže není nač si stěžovat. Ještě tady zítra pobudeme, Zdenda chce rybařit, já si odskočím do Mercadona a pojedeme do Artenary k WIFI. Pak pojedeme už směrem k přístavu s malou zastávkou v Decathlonu, potřebujeme dokoupit nějaké věci a Zdenda tam naplánoval ještě výlet na kolech do vnitrozemí.  Ještě se chceme docela určitě zajet podívat na jeden den do Botanické zahrady Canrio, jen tiše doufám, že už bude otevřená.

P6080102

Tady je to takové zvláštní, něco je otevřené, něco zavřené a pak, vyznej se v tom. Zkrátka, stále platí obavy, stále platí výjimečný stav, akorát s tím, že už jsme poskočili do 3 fáze rozvolnění. Kamarádka nám psala, že v televizi, Španělské, hlásili, že už se může cestovat mezi ostrovy, ale když jsme si chtěli koupit lístek, tak to ještě nešlo. No a právě jsem se dočetla zase na Kanárských listech, že Botanická zahrada Canario už otevřela, ale s omezenou návštěvností a dobou. O víkendech je zavřená úplně a ve všední den pouze od 7.30 do 13h a jen pro 200 návštěvníků. Tak nevím, jestli se nám tam podaří dostat. Alenka radila použít spodní vchod, ale teď je otevřen pro změnu jen vrchní vchod. Údajně je to překrásná botanická zahrada a byla by škoda jí vynechat.

P6080090

A protože máme čas, já mám chuť něco nového uvařit, tak jsem dneska vytáhla dlouho odkládaný recept, který jsem měla v plánu vyzkoušet. Mohu jednoznačně říct, paráda. Výborný, laciný, jednoduchý, a přitom nenáročný na přípravu a prostor to jsou 

Zapečené brambory se zelím a masíčkem

Brambory + čerstvé zelí + maso (kuřecí, krůtí, vepřové, mleté kuličky) + olej + kmín + sůl pepř + 2 dcl mléko nebo kelímek smetany (mohla by být vynikající zakysaná smetana) + na posyp anglická slanina.

P6090018

Nejdříve nakrájíme na tenké proužky zelí maličko prosolíme a pokmínujeme. Rukou ho prohněteme, necháme chvíli odpočinout a zelí pěkně změkne.

P6090019

Brambory nakrájíme na větší kousky a promícháme se zelím. Pečící papír nebo dno pekáčku pokapeme olejem a brambory se zelím vysypeme do pekáče. Kuřecí maso zastrkáme mezi brambory a zelí, kousky vepřového naklademe na povrch, osolíme opepříme, můžeme použít i grilovací koření, zkrátka, kdo co má rád.

P6090020

Na závěr podlijeme mlékem nebo smetanou, přiměřeně, asi tak na 2 dcl.stačí jeden kelímek smetany a posypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninou.

P6090022

Pečeme cca 20 min přikryté a 20 min na barvu.

P6090024

Místo masa můžeme použít mleté maso upravené jako na karbanátky, ale rukou vypracujeme koule, které jemně zamáčkneme mezi brambory a zelí.

 P6090027

Takže, tímto přeji všem kuchařinkám a kuchaříkům na cestách hodně úspěchů při vaření a dobrou chuť.

 P6090040

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ