int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



20.6.2020 Puerto del Rosario - Fuerteventura - Kanárské ostrovy

Tak plavbu na Fuerteventuru jsme moc nezvládli a zvolená taktika nebyla zrovna to pravé ořechové. 

P6200007

Dohodli jsme se, že dobu plavby od půlnoci do pěti ráno prospíme v autě, protože já bych na palubě stejně rychle odpadla a snažila se usnout a Zdendovi se tam nechtělo být samotnému a faktem je, že nám pohodový spánek v našich postýlkách připadal příjemnější než se kroutit někde v křesle.

P6200012

Kdybychom aspoň pluli přes den, jak jsme chtěli, ale nemohli, tak by bylo na co koukat, ale takhle je stejně všude tma, moje hodina, kdy už kráčím do svých komnat je také pryč, takže proč ne? Jenže, co jsme nějak nevzali v potaz bylo teplo a příšerný vzduch. Do podpalubí se neskládala spousta aut ještě po nás, takže smrad z výfuků a hlavně, co jsme si nevšimli, spodní paluby neměli otvory na větrání, byly komplet uzavřené.

P6200002

Shrnu to, bylo vedro, větrat se nedalo, a ještě ke všemu jsme byli na té nejspodnější palubě a v motorech cosi mlátilo, takže nejen že jsme se nevyspali, ale ještě jsme byli celý připitomělý z hluku.  Už jsme se takto nechali několikrát zavřít na palubě s auty, nikdo nekontroluje, jestli někdo v autech není, takže v tom problém není, ale vždy to bylo v zimních měsících, kdy bylo chladno a vlastně, měli jsme kliku buď na otevřenou palubu anebo že na palubě byly ohromné jakoby okna, kterými proudil dovnitř vzduch.

P6200011

Vyjeli jsme z přístavu a Zdenda upadl na dvě hodiny do spánku, já upadnu až večer.

Prvním a našim nejhlavnějším úkolem na ostrově je, získat z infocentra mapu ostrova, tak jako se nám to dařilo doposavad na předešlých ostrovech. Máme funkční infocentrum, máme místo na zaparkování, ale co nemáme, to je zaměstnankyně, téměř vždy tam je slečna nebo paní, která by tam měla být, ale není.

P6200019

Všude se svítí, je 11h a tak si říkáme, někam si křepelka odběhla a za chvíli přijde. Ohřála jsem oběd a několikrát už tam zaskočila, to aby nám neproklouzla.

P6200020

Nikde nikdo. Tak jsem nakonec šla vartovat před info centrum, protože pracovní doba i podle jejich internetových stránek skutečně odpovídá tomu, co mají vyvěšeno na dveřích.

P6200024

Pravda, na stránkách mají v neděli zavřeno, ale je sobota a nikde žádná informace o tom, že by měli mít zavřeno i v sobotu. Toužebně koukám přes sklo na stohy map, ale holt nám dneska není přáno.

P6200055

Jdeme si aspoň prohlédnout hlavní město Fuerteventury, Puerto del Rosario, které někde údajně skrývá staré město. Rosario je relativně mladé město, které jak nakonec zjišťujeme žádné staré město, tak jak si ho představujeme nemá, ale co má, to je moc hezká nová pobřežní promenáda, která se může pochlubit spoustou plastik a skulptur.

P6210059

Pěkná a příjemná pěší zóna která vede skrz celé město byla vytvořena z jedné hlavní ulice. Zkrátka, město se snaží být více turističtější, či jak to nazvat, zkrátka snaží se přilákat turisty na hezký vzhled.

P6210009

Co mě osobně se moc líbí je spousta soch,

P6210071

které jsou různě rozházené po městě a několik fungl nových staveb, které mají moc hezkou architekturu a řekla bych, že se sem hodí.

P6210069

Veliká a příjemná pláž z takové maličko hrubšího písku a konečně není černá. Ta tmavá budova vlevo je kulturní centrum a za ním stojíme.

P6210068

Dneska poprvé na Kanárských ostrovech máme bílou pláž. Netuším, jestli je to přírodní nebo navezené, ale s nádhernou modří oceánu je to už paráda. A co je nejdůležitější, fungují sprchy!

P6210065

A to ani nemluvím, že se nám poprvé podařilo se připojit hned k dvěma místům, které nejsou ani nákupní centrum, McDonald’s nebo IKEA a tak podobně. Poprvé máme internet z přístavu a o kousek dál, z kulturního centra. Sice bylo potřeba signál naší anténou maličko zesílit, ale paráda.

P6200046

Zítra je v plánu výlet na kolech do vnitrozemí, pak koupání a v pondělí uděláme další pokus o získání mapy ostrova.

Přeji všem krásný večer.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ