int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.6.2020 Puerto del Rosario - Tetir - Fuerteventura - Kanárské ostrovy

Měli jsme krásné místo na noční parkování přímo u břehu oceánu, ale jednak hodně foukalo a druhak, nedalo se moc natočit auto, abychom byli ve stínu.

Pak jsme stáli na hlavní silnici u infocentra, ale nakonec jsme skončili na strategickém a klidném místě u sportovního stadionu, kde je klid, internet z kulturního centra a hlavně, máme to ani ne 100 m na úžasnou pláž s bílým pískem a jistotou několika sprch. Paráda a k tomu ještě dopoledne jedeme na výlet na kolech do vnitrozemí. Co více si přát.

P6210005

Fuerteventura je malý ostrov, který jak se zdá, zase bude maličko jiný, než ty předešlé. Po snídaní jsem zabalila oběd na cestu, ale jen sendviče a pomeranče, spoustu pití, Zdenda sundal kola a jedeme. Krása, jsem uchvácená.

P6210018

Hned první výlet a taková krása. Jsem nadšená a pokud toto bude jen začátek, tak, no já nevím, psát stále a jen v superlativech, to taky nejde, uvidíme, jestli nalezneme nějaká negativa, ale zatím to vypadá hodně dobře.

P6210028

Pohodová cesta, silnice, nás zavedla do maličkého městečka Tetir, kde jsme si jednak snědli oběd a několik pomerančů a hlavně, dali si luxusní kávu.

P6210041

Zdenda si objednal svoje oblíbené kapučíno a já větší presíčko. Z nějakého důvodu jsme si nedali ledovou kávu, kterou máme hodně rádi. Možná jsme nechtěli riskovat kostku ledu, která by se zase pomalu nevešla do hrnku, ale to nevadí.

P6210047

Tady rozhodně kávu umí udělat, a to vše za 2,5 eur, což je opět luxusní cena. Městečko Tetir je maličké, spíše je to vesnice, ale s překrásným malým náměstí a bělostným kostelem. Tak a ten je taky moc hezký, samozřejmě jsme si ho prohlédli, to ani jinak nejde. Ovšem, co nás ohromně udivilo, tak to jsou veskrze luxusní vily.

P6210026

Všechny novějšího původu nebo vyloženě nové, ohromné zahrady perfektně upravené a zkrátka paráda. Netuším, kde na to lidi tady berou peníze, když se pořád mluví o tom, jak je Španělsko chudé, téměř před krachem a tady je to jeden velký luxus vedle druhého, a to jsme 15 km od pobřeží a na pobřeží není nic moc hotelů a rezidencí k pronájmu a to, prosím pěkně v těch vilách bydlí normální lidi, není to nic k pronajímání.

P6210057

Zdenda uvažuje, že to mohou být domy Španělů z pevniny, protože tady na tomto ostrově díky malému turismu mohou být pozemky ještě za rozumnou cenu, ale i tak je to zajímavé.

P6210040

A to jsme ještě viděli spoustu zasíťovaných pozemků už s asfaltovými silnicemi připravený na výstavbu domů.

 P6210016

Pofukuje větřík, občas i silněji, ale na kolech je báječně. Máme opět slunečno, příjemných 30 °C a s chladným větrem od Atlantiku je to přímo luxusní příjemná teplota.

 P6210056

Odpoledne jdeme na pláž. Rychle jsme vše uklidili, Zdenda kola na stojan já vybalila věci z cesty a hned zabalila batoh na pláž a už si to hrneme do vody. Jak jsem říkala, máme strategickou pozici, kousíček od pláže, a tak jsme tam během pár minut.

Img_20200621_122259

Zajímavé je, že najednou nevadí slunečníky na pláži, chladící tašky a tak podobně. Nikdo nemá roušky, nikdo se nesnaží o dvoumetrové rozestupy, zkrátka, tady to nikdo neřeší a je tolerováno skoro vše. Pravda je, že tady jsme ještě v obchodě nebyli, tak uvidíme zítra. To se po návštěvě infocentra pojedeme podívat do LIDL, ten je na ostrově jen jeden a to zde, a pak se podíváme, taky jen ze zajímavosti do Mercadona nebo Dino, jak jsou tady zásobený a pojedeme dál.

Img_20200621_162542

Každopádně, koupání v oceánu je úžasné. Teplota je kolem 25°C což je opravdu velmi příjemná teplota. Nejdříve se zdá voda hodně chladná, ale po pár tempech se nám už ani nechce ven. Zkrátka, krásně jsme si zaplavali a díky umělému zálivu jsme jako na rybníku. Konečně, po těch letech našeho cestování se koupu v moři a rovnou v oceánu. Mnohokrát jsem tady na stránkách plakala, že vlastně všechny léta, myšleno letní období, jsme byli na severu, a to jsme vždy hořekovala nad tím, jak jsou všechny moře na severu Evropy studený, a to jsme těch pobřeží u různých moří projeli docela hodně.

Img_20200621_164532

Na jihu Evropy jsme zase pro změnu byli vždy v zimě, a to je zase Středozemní moře studené. Takže za více jak 5 let naší cesty jsem se v moři ani jednou kloudně nevykoupala až teď a to vlastně jen a jen díky Koroně a vlastně i díky naší vytrvalosti, protože kdyby bylo vše tak jak má, tak teď bychom už byli někde v centrální Franci, konkrétně si prohlíželi zámky na Loiře a tak podobně, takže z koupání v moři by zase nic nebylo. Vždycky jsem říkala, že se v moři koupou malé děti, protože z toho nemají rozum a Janáček, protože ten taky nemá rozum a já nejsem lední medvěd. Tak a tady je koupání báječné. Konečně můžeme skotačit ve vlnách a rovnou, ve vlnách Atlantského oceánu. Slovy klasika a českého velikána „ přátelé, stálo to za to!“

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ