int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.6.2020 Gran Tarajal - Fuerteventura - Kanárské ostrovy

Loučíme se s Ajuy se slzou v oku a vděčností.

P6300003

Jednak jsme si tu úžasně zaplavali v chráněné zátoce v nádherně teplém oceánu, kde jsme se koupali ještě v 9h večer a hlavně, máme zpět naše báječné telefony! Bože, jak jsem ráda, že nemusíme shánět další přístroje, telefonní čísla a sim karty. Příšerná představa. Každopádně Ajuy je báječné.

P6300011

 Protože jsme opět zavátý prachem, je potřeba udělat kompletní očistu. Na kolech jsme jeli kolem odpočinkového parku v maličké vesnici Tiscamanita, kde je taková zona akampada, ale bez možnosti stanovat. Přespat by se dalo pohodlně na velkém parkovišti hned u ní, ale my si potřebujeme jen načerpat vodu a uklidit.

P6300015

Tady jsme výborně skrytý a není tudíž problém vše z auta vyházet a auto vyčistit. Už jsme se zmiňovala, že tolikrát za cestu jsem neprala záclony jako za posledních pár měsíců. Začalo to první malou Kalimou, pak velkou Kalimou, pak stáním na prašném místě po dobu korony a teď už je za sebou peru po třetí během několika posledních týdnů.

P6300016

Záclonky v oknech jsou hezká věc, určitě bych bez nich nebyla, ale pokud se pohybujeme v prašné oblasti, je to peklo. Záclony jsou plné prachu a musí se holt častěji vyprat. To až při praní je vidět, jak jsou zaprášené. Zároveň vše vyluxovat, koberce vyklepat, čehož se jako silák ujímá vždy Zdenda a já vše umyji, vypucuji, vyglancuji, vytřu. Umyji a napustím nábytek leštěnkou a hlavně, vydrbu toaletu a sprchový kout.

P6300017

Toaletu myji hodně často, protože hygiena je základ a čistý záchod je na cestě nutnost. V Ikea jsem koupila přehoz na postele, který už standartně používáme na sedáky a sedačky řidiče a spolujezdce, a Zdenda z něj vystřihl nové sedáky jen do obýváčku a já je postupně v ruce obšiju.

P6300019

Až se dostaneme domů, tak je ještě proženu šicím strojem, ale teď to bude jen provizorně. Bohužel, v zápalu boje jsem ho nevyfotila. Nicméně, jsme u zdroje vody, tak jsme podnikli nejen očistu Flíčka, ale vrchovatě si i my užili nekonečného množství vody.

P6300020

Zdenda dal na sluníčko nahřát kanystry, a to je pak paráda.

P6300012

Odpoledne jsme dorazili do městečka Gran Tarajal, kde jsme schovaný za celkem velkým přístavem malých lodí.

P6300025

Stojíme vlastně úplně na okraji města, které je dva kilometry od nás, kde se pro změnu dají doplnit chybějící potraviny a tak podobně a samozřejmě, kde je i velká městská písečná pláž.

P6300031

Tady se dá opět krásně koupat v chráněné zátoce, ale jen z mola pro lodě, jinak je v této části kamenitý přístup a nemá cenu klouzat po kamenech,

P6300033

tak jdeme jen kousíček, kde se opaluje a koupe pár lidí. Jinak všichni jsou opět kousek od nás na městské pláži.

P6300032

Opět se koupeme až do pozdního večera a je nám báječně. Jen ten vítr, kdyby alespoň maličko polevil. Dostali jsme se do fáze, kdy už přestáváme hledat místa podle toho, jak se nám tam líbí, ale podle větru.

P6300043

Ten je na Fuerteventuře neutuchající, permanentní a začíná být děsně protivný.

 Dnešní trasa je: 42 km

Ajuy-gran-tarajal-30-06-2020-ujeto-42-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ