int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.7.2020 Popcorn Beach - Fuerteventura - Kanárské ostrovy

Odjíždíme směrem na Corallejo.

P7160057

Zdenda našel v aplikaci Park4night dvě možnosti na vyprázdnění nádrží neboli, servisní místa a jedno u čerpací stanice BP. Tam, když si natankujeme naftu tak je nám otevřený kohout s životadárnou vodou a my si zdarma můžeme natankovat vody, kolik potřebujeme. Takže, Zdenda se nakonec na nanášení vody vykašlal, což udělal správně a uvidíme, jak dopadneme u benzínky.

P7160078

 Parque Natural de Corralejo je přírodní park, který se táhne zhruba 10 km podél pobřeží od Coralleja na jih a jsme na východním pobřeží.

P7160098

Jinak, z Puerto de Corralejo budeme odjíždět na Lanzarote

P7160085

Stále se nacházíme v obci La Oliva a město La Oliva jsme už navštívili, ale Corralejo s jedinečnými dunami patří k největší raritě, nebo výjimečnosti ostrova Fuerteventura.

P7160094

Přírodní park Corralejo má více jak 2600 ha. Je to pobřežní pás přesně 10,5 km dlouhý a v některých místech až 2,5 km široký. Duny mají stejně jako v Maspalomas na Gran Canarii organický původ, protože pocházejí z rozpadu a výměšků měkkýšů a korýšů a mnohých jiných mořských organismů. Přírodní park Corralejo je ideálním místem pro vychutnání pouštní krásy ostrova Fuerteventura, i když sem tam nějaký lesík bych přivítala, ale co naplat, kde nic není ani čert nebere, že ano.

P7160088

Pobřežní pás má dva harmonicky kontrastní sektory. Na severu, vedle velkého turistického centra Corralejo, je největší dunové pole na Kanárských ostrovech, obrovský úsek bílého písku omytý tyrkysovými vodami Atlantského oceánu.

P7160066

Naproti tomu jižní sektor je sopečný,

P7160067

okrový a červený, drsný a dramatický. Tady je pěkně vidět přechod sopečné části do písčité části. 

P7160087

Pro nás je důležité a udivující, že tady nestojí vůbec žádné obytné auto, jen dvě malé vestavby.

P7160103_2

Parkovací místa jsou jen na malá auta a je s podivem, že se tady žádné obytné auto neodvážilo postavit a že už jich na ostrově pár je.

P7160093

Vlastně, den ode dne se objevuje více a více obytných aut. Většinou jsou to Španělé, ale už se objevili první obytná auta s Německou značkou, ale zatím jsme viděli jen vestavby se surfařským prknem na střeše. Pláž Corralejo jsme si jen prohlídli z dálky, protože na parkovací místo se nevejdeme, ostatně asi jako kolegové, a tam, kde bychom po délce asi stát mohli, tak je to přes duny hrozně daleko. Proto je tu volno.

 P7160105

Ta dvě místa na servis jsou bohužel špatná. Jsou zavřená. Je to přesně v Corraleju u plaveckého bazénu, teda kousek od něj, ale brána je spuštěná, visací zámek vše jistí a dál zkrátka nemůžeme.

P7160112

Ukázalo se, že na Park4night, někdo přidal místo na servis kousek dál od toho původní, jen zadal maličko jiné souřadnice a ony se najednou ukázaly dvě místa.

P7160116

Tak je to jen jedno, ale i tak je nám k ničemu.

P7160114

 V Corraleju víme o jedné benzince, kde za natankování si budeme moci načepovat vodu a zbavit se legálně a poctivě všech odpadů. Raději jsme k benzince zajeli a optali se, jestli je to skutečně tak, to, než vypustíme všechnu vodu a pustíme se očisty nádrží. Skutečně to tak funguje.

P7160118

Píše se, že voda je za natankování 20l nafty, ale my stejně tankujeme za 30eur a opravdu dostaneme vody co hrdlo ráčí. Tak to je po hodně, hodně dlouhé době, kdy se dostaneme k vodě, aniž by jí Zdenda musel nanášet v kanystrech ze vzdáleného zdroje. Ještě jsme měli maličkou obavu, že nafta bude dražší, než je běžně všude k dostání, ale není, nejsou to lumpové.

P7160119

Zajímavé je, že pokud nechceme tankovat, tak vše, voda, odpad, toaleta je za 3 eur, což je skvělá cena, kterou bychom i tak rádi dali. Je zajímavé, jak se s nedostatkem vody, nebo spíše se zvyšující a dlouhodobou náročností dostat vodu do nádrže, tak jak se mění poměr množství vody a cena. V západní Evropě s množstvím stání pro obytná auta jsme se moc rozmýšleli, jestli za natankování vůbec zaplatit a tady? Tři eura za plnou nádrž, no to je krásná cena.

P7160014

 Poodjeli jsme kousek stranou a Zdenda se pustil do odpadů. Tím, jak dlouho jsme nebyli u kloudné vody a jak stále vodou šetříme, tak odpady a odpadní nádrž už potřebuje řádnou očistu jako sůl. Zdenda používá kyselinu citronovou, sodu a pak obyčejný prostředek na čištění odpadního potrubí z LIDL.

P7160013

To vše tam nasype, špejlí dostane, co nejdál a pak to vše pomaličku zalije vroucí vodou. Začne to bublat, probublávat a smrdě, to, jak se uvolňuje všechna ta usazenina na trubkách. Jen je potřeba být opatrný. Vím, že nás čte několik začínajících karavanistů, tak opatrně s tou chemií.

P7160012

Jednomu našemu známému se rozleptaly spoje na trubkách a musel je dávat v celém autě nové. Tak, bůhví co do toho nalil, ale i tak je potřeba být opatrný. Nicméně, pokud jedeme na dovolenou anebo víkendy, tak by to až takový problém být neměl.

P7160015

Ještě se mi hodně osvědčilo, že používám lavůrek na nádobí. Mám malý, který se vejde akorát do dřezu a veškeré nádobí myji v něm a pak vyleju ven. Ve městě do kanálu a mimo město, kde se nám to zdá nejvhodnější.

 P7160129

Takže, natankovali jsme naftu a pak obsluha otevřela zázračný to kohout s vodou a my do už čistých nádrží můžeme tankovat vodu.

P7160125

Je sice z odsolovacích zařízení, ale sláva za ni. Jen na pití si tady kupujeme velké barely, protože ta odsolená nemá klasické minerály, na které je naše tělo zvyklé.

P7160131

A protože je velké teplo, tak do nádrže s vodou přidáváme panáčka Sava.

P7160132

 Dojeli jsme na Popcorn playa, další místní zajímavost a raritu, ale o tom si povíme zase až zítra.

P7160160

Dnešní trasa je: 57 km

Puerto-del-rosario-playa-jablito-popcorn-beach-16-07-2020-ujeto-57-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ