int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



20.7.2020 Playa de Montaña Roja - Lanzarote - Kanárské ostrovy

Puerto del Rosario je nejen turistické městečko s malým starým městem, spoustou krámků pro turisty, ale i přístav, odkud jezdí trajekty na Lanzarote, což je poslední ostrov z naší cesty po Kanárských ostrovech.

P7200006

Přístav je tentokrát v maličkém městě, kde je odevšad vidět, a tak není problém se k němu nasměrovat. Taky není problém s parkováním, pokud bychom chtěli přijet o pár dnů dříve. Hned kousek od městské pláže je pěkné velké parkoviště, kde jsme stáli a na okraji města je velká plocha pro obytná auta.

P7200028

Teda, plocha není vyhrazená pro obytná auta, jen je jimi hojně využívána. Už je tady nepoměrně více obytných aut a každý den, jak se nám zdá se počet zvyšuje, ale stále je to převážně o Španělech.

P7200010

Pokud by někdo měl obavy z vyřizování trajektů, protože si myslí, že není tak zkušený anebo, že neumí jazyk, tak ty obavy jsou naprosto zbytečné, liché. Stačí jen na papírek napsat kam jedeme, to znamená nejlépe jméno ostrova a pokud je tam více přístavů, tak přístav, kam bychom rádi anebo to nechat na prodávající. Slovo kamper a napsanou délku auta, výšku a počet osob, nachystáme si občanky nebo pasy a malý technický průkaz a více už není potřeba.

P7200011

No a samozřejmě den odplutí, který bychom rádi. Věřím, že se rádi dopředu připravíme, a tak si na stránkách trajektových společností můžeme dopředu maličko zorientovat. https://www.directferries.cz/ ( vpravo na liště s adresou použijeme překlání ze španělštiny do češtiny pokud by se nám zobrazila originální verze). Tady fungují dny, časy ale ne vždy částka za plavbu. Tady je občas částka úplně mimo reál což se nám stalo a ne jenom nám. I přátelé s cenami trajektů mezi ostrovy na internetu mají své zkušenosti.

P7200015

Asi tak, že nám na internetu vyběhne částka za trajektu mezi ostrovy přes 300 eur a skutečná je 120. Takže, nejlépe je dojít si k pokladně a tam se s lístečkem v ruce vyptat na cenu. Všechny nesmělé ubezpečuji, že zaměstnanci plavební společnosti v pokladně jsou zvyklý ne ledacos a vždy rovnou napíší nebo vytisknou všechny odjezdy a ceny. Tím se i oni vyvarují dalším krkolomným dotazům.

P7200030

Trajekt je tak jako všude i tady nesmírně dobře organizovaný a opět nemusíme umět ani slovo, protože regulovčíci si nás plynule předávají.

P7200031

Od toho prvního, který si řadí auta na seřadišti před lodí a který jen ukazuje, kdo má jet po posledního park mistra, který nám přesně ukazuje na místo a pomáhá při couvání anebo vpředu ukazuje kam až máme zajet.

P7200032

Ani oni nechtějí žádné odřeniny na autech, a tak se velmi snaží, aby parkování na lodi bylo plynulé a bezpečné.  Po 40 minutách jsme na Lanzarote a můžeme jít zařizovat pár nezbytností.

P7200034

Potřebujeme zajet na čerpací stanici Repsol a tam dobít internet Simyo, který se dá dobít v různých speciálkách, které se dost obtížně hledají, ale my nejraději dobíjíme na benzínce.

P7200062

Nevíme proč, ale dobíjení přes platební kartu na internetu nám nefunguje, a to ani u Visa karty nebo Mastercard. Zkrátka, nedaří se nám nabít na dálku a tam musíme u benzínky, což není problém.

P7200091

Ovšem, dneska se problém ukázal, na Repsol kousek od přístavu mladík v počítači vůbec neměl aplikaci na placení.

P7200103

Po osmi měsících se nám to stalo poprvé, kdy neměli na benzínce možnost dobít u Simyo.  

P7200111

Další možnost je u jednoho typu banky, která v přístavním městě Playa Blanca je, ale tam jsme pro změnu v bankomatu nenašli možnost zase my.

P7200121

No a jak to, tak zkoušíme, hledáme, zeptal se Zdenda slečny vedle nás u bankomatu, jestli by nám nepomohla a ona to po chvilce taky vzdala, ale řekla, že jestli chceme, máme jít s ní a že ona nám transakci u ní v obchodě provede.

P7200126

Jdeme tedy s ní, jen pár kroků a paráda. Slečna prodává v prodejně s počítači a tam mají terminál na Simyo. Klika. Čekáme až otevřou info centrum, potřebujeme mapu ostrova. Mám s sebou průvodce, ale tam je mapa malá a já jsem zvyklá mít v ruce pořádnou papírovou mapu, kde si mohu dělat různé poznámky, kreslit si trasy a značit ty které jsme už projeli.

P7200138

Paráda, máme mapu, celkem slušnou, a tak jsem spokojená. Zdenda potřeboval dokoupit olej na kola a pár drobností do auta, a to se nám taky podařilo, takže, vše jsme splnili a můžeme přejet na příjemnější místo a jít se koupat.  

P7200136

Je hodně teplo, což mě dost drtí. Bohužel, nedá se nic dělat a teploty nezměníme. Díky koroně se nám pobyt prodloužil,

P7200132

ale zase jsme se propracovali do letních veder, které i na ostrovech věčná jara jsou poněkud vyšší.

Dnešní trasa je: po souši - 25 km 

 Coralejo-playa-blanca-montana-roja-20-07-2020-ujeto-25-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ