int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



27.7.2020 La Isleta - Lanzarote - Kanárské ostrovy

Stání u hřbitova je nejen příjemně klidné, ostatně, co se jiného dá čekat, ale máme zde i příležitost udělat servis na kolech.

P7270004

Zdendy kolo začalo zlobit a panuje velká obava, že je špatný motor. Rychlá kontrola a ouha, jsme dva měsíce po záruce. Klasika. Za dva roky jsme si docela na elektrokolech užili, ale počítala jsem s delší životností. No, uvidíme, až to Zdenda rozebere.

P7270011

Já jsem v ruce přeprala jen propocená trička a pár drobností, protože nevyužít přísun vody by byl vyloženě hřích, ale musela jsem je dát usušit na ramínkách dovnitř, abychom na sebe zbytečně neupozorňovali. Zdendovo nářadí je pochopitelné a rozložení kol omluvitelné a vysvětlitelné, ale sušící se prádlo na šňůře bych asi těžko obhajovala a proč si zbytečně zadělávat na problémy.

P7270013

Jemná mechanická práce je základ úspěšné opravy. 

Naštěstí se ukázalo, že motor je v pořádku, problém je v převodovce či čem, což se Zdendovi snad podařilo opravit a já jsem při té příležitosti nafasovala nové pneu. Máme stále původní pláště a ty moje jsou už opravdu značně sjeté. Vlastně už mám galusky, protože dezén jaksi vysublimoval. Počítali jsme s výměnou na ostrovech, protože přeci jenom, občas jedeme po kamení a vulkanické kamení je hodně ostré. Takže ano, mám oba pláště nové, Zdenda jen jeden a jeden plášť jsme nechali jako rezervní, kdyby byla nějaká opravdu velká nehoda a jeden z nás by o plášť přišel.

P7270014

Jinak Zdenda překontroloval a promazal vše co mohl a odpoledne už jedeme dál na pořeží do La Isleta. Míjíme krásnou maličkou vesnici La Isleta.

P7270038

Všude jsou bílé domky, z valné části krásně upravené a opečovávané.

P7270045

Žádná super moderní výstavba, ale jak tak vidíme, tak se všude něco staví.

P7270041

I přes krizi v podobě výpadku zahraničních turistů, výstavba domů nepolevila a staví se jako o život.

P7270039

Jistě, moderní prosklené domy jsou hezké, ale sem jaksi patří původní klasické domky s malými okny proti teplu a silnými kamennými zdmi.

P7270037

Zkrátka, krása. I přes neutuchající vítr si Lanzarote získává naše srdce. Je tu nádherně.

P7270047

Parkujeme na pobřeží, kousek od moře, ale jsou tu sice nízké, ale kamenné, respektive lávové útesy, které nedovolují bezpečný vstup do oceánu.

P1010008

Tak si koupání v oceánu necháme na zítřek, to bychom měli dojet na ohromnou písečnou pláž,

P1010013

ale dneska se koupeme v naprosto skvělé laguně. 

 Dnešní trasa je: 41 km

Yaiza-la-isleta-27-07-2020-ujeto-41-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ