int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 28.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Je prvního dubna a my stále stojíme na jednom místě.

Sice je to místo celkem příjemné, máme teplo, což je fajn, máme k dispozici vodu, máme docela slušný výhled na moře, pokud si odmyslím popelnice, které jsou pod námi, ale naštěstí je obden vyvážejí, policie nás denně oblažuje svojí přítomností, takže je alespoň nějaké vzrušení, ale stojíme stále na místě, což až tak příjemné není. Naštěstí máme v příjemné vzdálenosti Mercadonu, kam mohu chodit a protáhnout si alespoň trochu nohy a hlavně, vypadnout. Přiznávám, že já nucenou zastávku nesu hůř než Zdenda. Asi je to i díky našim povahám, Zdenda je kliďas, lehký pesimista a holubičí povaha, ale já dokážu pěkně zabouřit, ale jinak jsem jasný optimista, jsem netrpělivá a naštvání nebo nesouhlas dokážu dát jasně a velmi zřetelně najevo. Mnohdy zbytečně. Zdenda tomu říká „Kraken byl vypuštěn“.

Takže i tuto změnu plánů nesu poměrně těžce, nelibě, ba přímo, no, ono se to slušně už nazvat nedá, a to mě Zdenda včera velmi překvapil svojí prognózou, že tu klidně můžeme stát do června. Tak to se mi zatmělo před očima. Já se naopak upínám k devátému dubnu, kdy má skončit druhá karanténa, pak je státní svátek Velký pátek, to je desátého, pak je víkend a od pondělka by mohl, mohl, pěkně prosím, už platit sice třeba omezený, ale přeci nějaký malý, drobný, pohyb třeba jen po ostrově. Gran Canaria je krásná, nemáme procestovaný celý sever ostrova a na kolech by se tu dalo jezdit do zimy. Ohromná spousta barank – roklí, které stojí za prozkoumání, spousta krásných pláží a míst na stání na západní straně ostrova, hornatá centrální část, zkrátka, bylo by co dělat, jen mít tu možnost a nesedět na jednom místě.  Zatím je samozřejmě zakázaný pohyb nejen na ostrovech, ale i mezi ostrovy.

Pokud by toto někoho zajímalo, tak zde je odkaz na místní, Kanárskou policii, kde jsou informace o tom jak se chovat a co je povoleno a co zakázáno https://www.mitma.gob.es/ministerio/plan-de-medidas-para-responder-al-impacto-del-covid-19-en-el-sector-transporte-y-movilidad/faqs .Bohužel, není tam jediná zmínka o obytných autech, ale jak jsme se včera bavili s přáteli, Zdendou a Álou, možná je to i dobře, že nás nechávají tak nějak mimo. Víme, že je tu ještě docela dost obytných aut, které se rozhodli to nejhorší na ostrovech přečkat. Jen na našem malém parkovišti je Angličan, Francouzka, dva Španělé a my.

 

Dneska jsem udělala součet měsíce března a přesně se ukazuje, že pokud dojedeme na místo, kde je teplo a nemusíme topit, pokud jsme v zemi, kde je poměrně lacino, tak i náklady na život jsou velmi nízké. Ikdyž, ono je to diskutabilní a jak se říká, každá mince má rub a líc. Pokud vezmu v potaz cenu trajektů a pokud k tomu přihodím cenu obytného auta, tak si nejsem tak úplně jistá celkovou výhodností, ale zase na druhou stranu, trávit zimní měsíce v krásných 20-30 °C na mořském vzduchu místo dešťů, plískanic a sněhových přeháněk, tak to je určitě příjemnější.

A tady se dostávám k věčnému a nikdy nekončícímu tématu, kde je spousta otázek, na které si musí odpovědět každý sám. Investovat do svého libida, touhy po poznání, tolik peněz? Investovat do cesty na místa vzdálená tolik peněz? Investovat do pohodlí života na cestě tolik peněz? Investovat do příjemněji, aktivněji, akčněji stráveného času tolik peněz?

 

Je deset hodin, u nás v Čechách jedenáct, a ještě jsme tu dneska neměli jediné auto policie. Tomu se u nás doma říká bordel! To přeci nejde, aby nás tak jednoduše, den ze dne, vyškrtli z kontrolní trasy, pořádek musí být!

 Opět jsou použité fotky staršího data, malá nápověda - La Palma. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ