int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Další den karantény je nejen za námi, ale i před námi. Ráno jsem se podívala na Kanárské zprávy a je mi z toho smutno.

Tak jak jsem se domnívala, karanténa je prodloužená o měsíc. Původně zrušení naší karantény mělo být do 9.4. a to se mi nezdálo, protože 10.4 je Velký pátek a psalo se o tom, že lidé by rádi do kostelů na modlitby a jak jsem už psala, nemělo logiku mít nesmírně přísnou karanténu a pak lidi pustit do kostelů, tak už je to tady. Včera večer vláda rozhodlo, že od 9.4. se prodlužuje karanténa o měsíc do 10.5.. Tak nějak v sobě informaci zpracovávám, ale jde to ztuha. Upínala jsem se právě k tomu devátému a přišlo to, co jsme sice očekávali, ale doufali, tam někde hluboko, skrytě a tajně, že třeba sice bude zpřísněn pohyb z a na pevninu, mezi ostrovy, ale na ostrově bude pohyb uvolněn. Bohužel, není tomu tak, je to dál regulérní karanténa.

 Podle našeho původního plánu jsme měli z ostrovů odjet někdy v polovině nebo ke konci května, což by nám tak akorát vyšlo. Na každý ostrov jsme měli na putování měsíc s tím, že poslední dva ostrovy jsou menší, a tak si můžeme maličko prodloužit pobyt na Gran Canaria. Jelikož, a protože budeme za pár dnů poprvé dědečkem a babičkou, tak jsem si koupila letenku z Malagy na 5. května, maličko jsme pobyt na ostrovech zkrátili, měla jsem na pár dnů letět domů, potěšit se s vnoučátkem a zase se ke Zdendovi vrátit. Letěli bychom rádi oba dva, ale nemáme kam dát auto, a tak by býval byl na mne Zdenda počkal a následně bychom dál pokračovali plánovanou cestou a návrat byl plánovaný na konec července. Takové byly plány, ale vše je jinak.

 Sedíme už tři neděle na zadku a čekáme co bude. Nechce se nám opouštět ostrovy, protože jsme ještě neviděli a neprojeli vše co jsme chtěli. Nejspíše se sem už nikdy nevrátíme a bylo by škoda vzdávat se bez boje, ale dneska mě zpráva o dalším prodloužení stání drobet rozhodila. Ještě je to čerstvé, ale nesu to dost špatně.

Možná by byl čas na přehodnocení plánů, ale Zdenda má asi pravdu, zůstat do konce května. Stejně si nijak valně nepomůžeme. Odjet odtud domů samozřejmě můžeme, to už víme a víme, co vše mít za doklady, jako je potvrzená trasa průjezdu, jakési čestné prohlášení atak dál, zatím jsme se o potřebné doklady moc nezajímali, ale co nám to bude platné? Ano, budeme muset být v karanténě, to je jasné, k vnučce se stejně nedostaneme, to je také jasné, budeme zavřený na chatě, to je také jasné, a ještě je u nás zima, to je bohužel pravda, ale na druhou stranu zase i ta chata je větší než auto, pohodlnější, zahrádka i když je malá tak je a stále ještě pořád se může u nás chodit na procházky, můžeme jet na výlet na kolech, a nejen do nejbližších potravin a zpět.

Rozumově to chápu, ale táhne mě to zpět. Na chatě plánujeme zrekonstruovat podkroví, postavit novou kůlnu na nářadí a pokud se nedostaneme na podzim na cesty, tak budeme bourat plot, abychom se na pozemek dostali s našim Flíčkem. Takže práce a zábavy budeme mít dost a dost.

Tak já nevím, musím to nějak rozdýchat. Velitel vozu prohlásil, že pokud se situace do konce května nezlepší, tak odjedeme tak jak bylo v plánu a pojedeme samozřejmě rovnou domů. 

No a pokud by se situace tady na ostrovech zlepšila a uvolnila, tak bychom projeli ostrovy, tak jak jsme chtěli a odjedeme třeba až začátkem července. Asi to je nejrozumnější řešení i s ohledem na to, že u nás taky ještě nákaza nedosáhla vrcholu, křivka se ještě ani zdaleka neláme a pravda je ta, že tady na ostrovech jsme v relativním větším bezpečí než v Čechách. Je to těžké.

 Velitel vozu rozhodl, posádka nevyhrožuje vzpourou, na palubě vládne klid a to je důležité. Vrchní zásobovač funguje spolehlivě, v denních intervalech doplnuje chybějící potraviny.

Dekontaminace přineseného se ujal velitel vozu jako nejpečlivější člen posádky.  Ruka spravedlnosti na nás dál dohlíží tak jak jsme zvyklí, jen včera dopoledne měli lehký výpadek, ale hned odpoledne vše dohnali, čímž nám spadl kámen ze srdce.

Pozná někdo odkud jsou dnešní fotky? Malá nápověda, opět jsme na La Palma :-) 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ