int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



4.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Další den karantény s pořadovým číslem 21. se chýlí ke konci a já bych měla napsat pár řádek o dnešním dni.

Hlavně, byla jsem opět v Mercadona a řekla bych, že kromě zeleniny dozásobili vše, co chybělo. Doplněné maso, spousta uzenin, kupodivu i nějaké brambůrky a velká vyzásobenost jogurtů a sýrů. Jinak vše je v nabídce, tak jak jsme zvyklý.

Snaží se, to se jim musí přiznat. Ještě vyladit nabídku zeleniny a ovoce a není nač si stěžovat, ta je stále velmi smutná. Stále platí zvýšená ostraha při vpouštění do prodejny, stále jsou k dispozici rukavice a desinfekce. Na radu Tomáše si ještě při odchodu potřu desinfekcí ruce a nohy a samozřejmě, znovu si také desinfekcí umyju ruce. Stále desinfikujeme vše, co přinesu domů, o to se velmi pečlivě stará Zdenda a stále se před autem svléknu do prádla a v autě se obléknu do čistého a stále si při příchodu dávám panáka solného roztoku, fuj tajbl. Snažíme se o maximální ochranu a snad to půjde.

Do obchodu bych samozřejmě nemusela, zásobičky s ohledem na to, jaký jsem sysel máme dost a dost, ale je to jediná možnost, jak na chvíli vystřelit mimo teritorium auta. Policie poněkud polevila. Dneska přijela v půl osmé místo národní jen místní, což mě drobet rozladilo, opět nám v tom dělají hokej, vojáky jsme už dva dny neviděli a policie dneska přijela na kontrolu jen párkrát. Takže, ano, docela to jde, hlavně když už jsme se, skoro jako už starousedlíci, odvážili a máme venku křesílka, stoleček a odpoledne roztahujeme markýzu. Dalším krokem bude vyndání velkého stolu a budeme moci jíst venku, a nejen v autě. Je krásné počasí, aspoň něco.

Přes den máme příjemných 25 - 31 °C na sluníčku a ve stínu okolo 22 °C což je skvělé a hlavně, mírně pofukuje větřík a to máme rádi. V noci klesne teplota na 15–17 °C, tak se auto hezky vychladí a příjemně se spí. Poctivě baštíme pomeranče, to kvůli vitamínu C a sedíme na sluníčku to zase pro vitamín D, zprávy neposloucháme, jen ve vymezenou hodinu a toho se zase tolik nestihne, takže zprávy máme, to ano, ale nenecháváme se jimi nějak moc zahlcovat, a to je zase pro tu pozitivní náladu.

Takže, když to vezmu kol a kol, tak na nás ten Korona, nebo ta Korona nemá. Teď už jen aby na ostrovech začala klesat čísla nakažených, křivka se konečně zlomila a my mohli pokračovat v cestě. 

Máme toho před sebou ještě hodně a s ohledem na prognózy, kterými se samozřejmě nechci nijak do hloubky zabývat, tak se na podzim na pokračování naší cesty asi nedostaneme, ale to je ještě daleko.

Zítra mám v plánu praní, a i když je Mercadona zavřená, tak tam stejně po obědě, jako každý den půjdu. Maximálně mě policie otočí zpět s tím, že je prodejna zavřená, ale já si ujdu svých 5 km.

Malá nápověda - La Palma

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ