int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 28.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

A máme tu 24. den „mimořádného stavu a úplné karantény“ a situace je stále stejná.

Jen o víkendu byly kontroly časté, včera, v pondělí už pořádkové síly polevily a dneska to vyloženě flákají. Ráno nás tradičně zkontrolovala státní policie, ta přijíždí před osmou a pak je to jak kdy, ale dneska je to hodně, hodně slabé. Sále platí zákaz vycházení a musím říct, že tady si nařízení nikdo nedovolí porušit. Četli jsme, že i když byly zpřísněné podmínky pro pohyb osob, úplně zastavený život kromě toho nejdůležitějšího a přesto, že byly avízované zvýšené víkendové kontroly, tak stejně policie rozdala o víkendu spoustu pokut za marnou jízdu.

Marnou jízdou se tady považuje jízda, v této chvíli jakákoliv jízda i do potravin zbytečně daleko od bydliště. Zkrátka, když máš potraviny kousek od baráku tak nakupuj tam a nevymýšlej si s nějakým vybíráním oblíbeného obchodu a jízdou k němu.

Proto i my se bojíme jet do Lidl, který je od nás 17 km, protože pokud uvedeme, kde momentálně bydlíme, kde jsme zaregistrovaný, tak samozřejmě máme v dosahu Mercadonu a cesta do Lidl by mohla a myslím, že i by byla brána jako marná jízda. Pokuta za marnou jízdu začíná na 600 eur. Jsme tady na pětníku, policisté to tady musí znát jako své boty, ostrov je malý a asi bychom je nepřesvědčili, že jsme zabloudili. A hlavně, tady se s policií nediskutuje!

 

Dneska jsem opět vystřelila do Mercadona, je zajímavé sledovat, jak se situace den ze dne mění. V sobotu doplnili sortiment masa, uzenin a těch jejich brambůrků k vínu a pivu. Zelenina byla doplněná hodně málo. Včera už byla nabídka masa menší, ale nic tragického, zelenina stále minimální. Dneska už je to vyloženě bída. Zelenina už není skoro žádná. Úplně vyprodaný jsou brambory, cibule, pomeranče, kupodivu i banány platáno, které jsou stále dost drahé 1,89 , citrony a spousta dalšího. Zůstaly drahá jablka od 1.7 eur za kilo, mandarinky za 2 eur a nějaká listová zelenina, hlavně v pytlíčkách. Jedna bedýnka červených paprik za skoro 2 eur něco málo žampionů a pár rajčat, tak půlka bedýnky, hroznové víno za skoro 3 eur, jahody, borůvky, vše dost drahé. Dost k uzoufání.

Maso je taky skoro vyprodané, prázdné regály, prodavači se už dneska ani nesnažili roztahovat balíčky do větší vzdálenosti od sebe, aby nebyly regály tak prázdné. Na druhou stranu, dneska akorát přišla veliká dodávka sýrových produktů, jogurtů a všeho mléčného a uzenin. Dvě paní prodavačky se prokousávali ohromnou hromadou nového zboží, a to už před tím v tomto sortimentu bylo vše. Jinak nic nechybí, alespoň nevím o ničem, co by dříve bylo a dneska chybí.

Ovšem SPAR se chytil příležitosti a den ze dne zdražil cibuli z 1.34 na 1.99 eur a brambory také z 1.10 eur na 1.99 eur. Schválně jsem tam zašla, protože ho mám cestou, abych hodila jen oko jak jsou na tom se zeleninou.

Už poněkolikáté jsem byla v lékárně pro originál roušku a desinfekci na ruce. Tak, roušky stále v prodeji nejsou a desinfekci s alkoholem jsem koupila 200 ml za 6 eur.

Takže tak, ale jinak je nálada na palubě výborná. Velitel vozu má situaci pod kontrolou a posádka nebrblá. Zkrátka, mužstvo musí jen tikat! Ale ne, je to v pohodě a jak se správně říká, člověk si dokáže zvyknout na leccos. A pokud je to zlé a najednou se ukáže maličká, nepatrná možnost zlepšení, tak jako jsme si odvážili dát křesílka před auto, to si pak jeden neskutečně váží jakéhokoliv zlepšení své situace. No, a tak už máme vytaženou markýzu a můžeme sedět venku v křesílkách, můžeme být na sluníčku nebo ve stínu, můžeme se opalovat, můžeme jít do potravin, můžeme se jít osprchovat na pláž, kde je sprcha a tam si můžeme i nabrat pitnou vodu. Takže můžeme toho hodně, jsme zdraví, je nám skvěle a máme se rádi. Každým dnem očekáváme narození prvního vnoučátka, jsme ve spojení s rodinou, přáteli a kamarády, máme krásné počasí tak co více si přát.

Ještě než jsem dopsala dnešní článek, tak jsem se jedním okem koukla na novinky ze stránek aktualit z Gran Canaria, kde se dozvídáme všechny novinky a právě se tam píše, že

„Guardia Civil (policie) bude o velikonočních svátcích využívat pro kontrolu pobřeží a dodržování nařízení dekretu o karanténě nejen helikoptéry, ale i drony.“

Přeji hezký večer.

 Kdopak poznal odkud jsou dnešní fotky? Malá nápověda - Gran Canaria. 

Ještě bych se ráda zmínila o paní, kterou zajímalo, co a jak děláme, napsala několik dotazů dost nevybíravým způsobem sem na stránky a ani se neobtěžovala napsat na sebe nějaký kontakt. Vždy rádi na dotaz odpovíme, ale na arogantní a anonymní jednání nebudeme nikdy reagovat.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ