int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

25.den karantény je téměř za námi a co nám přinesl nového? Kromě nepravidelně pravidelných kontrol, jestli se náhodou někdo neodvážil na pláž a skotačit ve vlnách se vlastně dneska nic moc neudálo.

P4080021

Vlastně, událo, dneska jsme byli pro plyn. Už jsme potřebovali doplnit bomby a Zdenda nechtěl, aby nám bomby nečekaně došly. Jedná se o to, že měřáky se občas zaseknou a pak to taky třeba vypadá, že jsme vlastně za půlku měsíce nespotřebovali vůbec nic. Občas jedeme vyloženě na páry. Máme před sebou Velikonoce, v pátek je tady státní svátek a zkrátka, nebylo proč jízdu za plynem odkládat.

P4080024

Natankovali jsme krásných 32 litrů za 0,50 eur a o kousek dál naftu za neskutečnou cenu 0.889eur za litr. Takže jsme byli úspěšný. Rovnou jsme se zastavili u Lidl, hlavně okouknout, jak jsou na tom se zeleninou, protože ta mě jako vrchní zásobovačku v tuto chvíli zajímá nejvíce. Příjemné překvapení. V Lidl mají cibuli za 0.83 eur a brambory 0.99 eur, což je skvělá cena. Zkrátka, nakoupila jsem nějakou zeleninu a různé potraviny na které jsme z Lidl zvyklý, ale to je už vedlejší. Jistě si každá kuchařinka dovede představit vařit s cibulí za 50.- Kč kilo, no nic moc.

P4080029

Před Lidl je fronta, protože dovnitř pouštějí jen málo lidí, ale nakonec je problém v tom, že je otevřeno málo pokladen a fronty před pokladnou jsou skoro přes půlku prodejny. Jinak Lidl je zásobený skvěle, ani tolik žádané droždí nechybí. Vše je jak jsme zvyklí.

 P4080001

Tak a tudy chodím každý den do MERCADONA. Nejdříve do příšerného kopce a pak už si to štrapáduji po chodníku směrem do města.

P4080007

Kousek je docela nepříjemný, bez chodníčku mezi starými skleníky.

P4080009

Dál pokračuji okolo plantáží platána a pak už jsem na okraji města Telde. S ohledem na to, že ulice je téměř stále prázdná a provoz vyloženě minimální, není to až tak strašná cesta.

P4080011

V prodejně je nesmírně dbáno na desinfekci, rukavice, odstup a stále nás někdo někam usměrňuje, abychom nestáli u pokladen za sebou, aby nás nebylo v prodejně víc, než je zdrávo a aby si lidi u pultu nepřekáželi. Respektive, stalo se mi, že jsem stála u regálu s masem a zkoumala cenu na balíčku.

P4080015

Přišel pán, stoupl si vedle mne a chtěl se taky podívat na stejný sortiment, ale vedlejší balíček. Hned k němu přiskočil prodavač a pána vyzval ať odstoupí a počká. To mě hodně překvapilo, ale nikdo si nedovolí oponovat, diskutovat nebo být nějak dotčený. Cesta tam a zpět 5 km.

P4080041

Dneska jsme si zabrali kousek Kanárských ostrovů, konkrétně Playa del Pozo – Gran Canaria. Zdenda už měl několikrát nápad, že když už jsme tu nějaký čas, tak si zkrátka kousek vykolíkujeme a zabereme.

P4080070

Dneska přistoupil od slov k činům, a tak máme zabrané území na Kanárských ostrovech. No, kdo to má? Ani policii to nevadilo. Přijeli zkontrolovat pana souseda, který tu v autě je stejně dlouhou dobu jako my. Říkáme mu Meresjev, protože to co on v obyčejném, malém autě bez lůžkové úpravy dává, to nám rozum nebere.

 P4080058

Dnešní povídání bych asi zakončila přáním „ ať už ten zparchantělý vir jde do háje!“

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ