int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



9.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Pomalu a jistě nám končí 26.den úplné a totální karantény na Kanárských ostrovech.

Maličko, jen maličko doufáme v mírné uvolnění po Velikonocích, aspoň jak je velice lehce avizováno. První by se měl uvolnit pohyb spojený se sportem, jízda na kolech a opalování. Jasně, pokud je už virová nákaza víceméně pod kontrolou, nebo spíše lépe by bylo říct, že už nám několik dnů za sebou nenarůstají počty nakažených a rostou počty uzdravených tak je důležité co nejdříve uvolnit alespoň nějaký pohyb na čerstvém vzduchu než být zavřený v bytě.

Nemají všichni domy se zahradou a procházka udělá všem jen dobře. To co jsme četli poslední dobou, snažíme se vybírat a číst jen opravdu odborníky, primáře virologických klinik, profesory virologie na Karlově univerzitě jako pana prof. Drbala, špičky ve svém oboru, tak se všichni shodují na jedné důležité věci a to „Udržujte se v klidu, hodně spěte, sportujte. Dělejte to, na co jindy nemáte čas. Jezte vitamíny a pamatujte hlavně na vitamín C a D. Vypněte televizi a zprávy všeho druhu. Povídejte si s rodinou a přáteli. To vše je pro imunitní systém velice důležité. Naopak, stres ho silně poškozuje. Prostě využijte karanténu, jak jen můžete.“ 

A do toho mě s dovolením pohyb na čerstvém vzduchu spadá. Sledujeme, jak se společnost, a to nejen karavanistická rozdělila na dva tábory.

Jedni jedou obytným autem ven, na víkend, stoupnou si na velkém parkovišti stranou a jdou do lesa na procházku. Odpoledne je už stejně chladno, zalezou do auta, pustí si televizi nebo rádio a jdou spát. Druhý den třeba popojedou na další parkoviště, stoupnou si stranou, projdou se kolem říčky, řeky dají si oběd třeba si i sednou před auto na sluníčko a k večeru opět zalezou do auta a jdou na kutě.

Druzí by je za takovou troufalost ukamenovali, hlavně ti, kteří ještě před 14 dny lákali lidi do půjčoven OA a mysleli si, že doba karantény, kde nikde nikdo není je nejlepší na cestování anebo i ti, kteří si myslí, že tím, že sedí doma, tak dělají to nejlepší.

Pak je tu bohužel velká skupina s karavany, kteří jednoduše nejsou přizpůsobené na stání někde na parkovišti a potřebují zázemí kempů, Ti si musí počkat, ale zase můžou naházet rodinu do auta a jet na pěkný výlet do přírody, do lesa, někam k řece a užít si krásného dne.

Nevím a osobně se domnívám, že při dodržení všech možných bezpečnostních rad a nařízení, při tom, když vezmeme rozum do hrsti, tak i to posezení u řeky s prutem v ruce, nebo procházka po lese je mnohem zdravější než sedět doma zavřený a koukat se smutně z okna, jak je venku krásně a jak krásně by nám mohlo být, kdybychom mohli ven.

Karanténa byla v určité chvíli správná, ale byla správná v době, kdy se vir lavinovitě šířil, nemocnice neměli ani základní vybavení, bylo potřeba lidi na nějaký čas udržet doma, izolovat, zkrátka bylo potřeba udělat spoustu protiopatření, ale dneska už jsou nemocnice dovybavené, počty lůžek jak nás všichni stále přesvědčují pro nemocné byli navýšená a jsou v dostatečném množství a dalo by se říct, že pokud budeme k sobě ohleduplní a budeme dodržovat základní hygienické standarty, tak nám pohyb na čerstvém vzduchu jen pomůže.

Minimálně si zbytečně neoslabíme svojí imunity domácím vězením, které už postrádá smysl. Strašně záleží na tom, kdo koho poslouchá, jestli odborníky a kapacity anebo jestli dá na reportéry, kteří dokáží pod tragický nadpis, který nás dokáže vyděsit k smrti, tak pod ten nadpis nenapsat vůbec nic.

 Od 7.4.2020 00 byl v ČR oficiálně povolen pobyt za účelem sportu, procházek do přírody anebo sportu na veřejných prostranstvích, zkrátka je povolený pobyt venku za dodržení všech bezpečnostních zdravotních pravidel a nařízení, tak proč nevyjet třeba obytným autem na ryby? Sednout si na kraj řeky, sledovat okolní bzukot a cvrkot a přemýšlet o nesmrtelnosti chrousta, já si říkám, proč ne!  

 Malá nápověda, dneska jsme se vrátili na La Palma. Pozná někdo odkud jsou fotky? 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ