int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



19.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Musím se omluvit, ale někde jsem se přepočítala, respektive, někde jsem zapomněla přičíst jeden den karantény, ale dneska je neděle 19.4.2020 a to je 36 den karantény.

Stav poplachu bude s největší pravděpodobností prodloužen do 9.5.2020.

Na ostrově Gran Canaria máme aktuálně 221 nemocných na 860 tisíc obyvatel.

Nicméně, včera byla zveřejněna zpráva, na kterou tady všichni netrpělivě čekáme. Španělský předseda vlády Pedro Sánchez včera uvedl, že rozvolňování, zrušení omezovacích prostředků může být „odlišné“ v závislosti na jednotlivých územích a nebude to muset být centralizovaná reakce jako bylo zavedení nouzového stavu. Takže tak. Jeden den vláda řekne, že neexistuje a druhý den připustí, že je to možné. Tak uvidíme, jakým směrem se to celé bude ubírat.

 

Pokud by byl zájem o aktuality a spoustu dalších informací z Gran Canaria a dalších ostrovů, vřele doporučuji stránky Čechů, kteří se na GC odstěhovali a provozují tu nejen web plný praktických informací, ale i cestovní kancelář, která má pomoci s výlety, ubytováním a spoustou dalších potřeb a přání cestovatelů, kteří sem přiletí letadlem a neví si rady a tak dál. Zkrátka, já jsem na naše stránky dávala postupně tipy a rady jak a co na ostrovech a tady jsou pěkně na jednom místě.

https://www.grancanariaforum.cz/clanky/aktuality-ze-zivota-gran-canaria/koronavirus-na-gran-canaria---aktualizujeme.html

 

Dneska se tam objevila i zpráva, jak postupovat v případě návratu domů. Nevím, kolik je Čechů ve Španělsku, ale třeba se tyto informace někomu hodí.

 

„Upozorňujeme, že od 7.4.2020 existuje povinnost oznámit předem našemu velvyslanectví podrobnosti o Vaší repatriaci.

 

https://www.mzv.cz/madrid/cz/konzularni_informace/aktualni_doporuceni_pro_cesty_do/doporuceni_k_opusteni_uzemi_spanelska_a.html

 

Kromě splnění výše uvedené zákonné povinnosti vyplněním online formuláře náš úřad za účelem bezproblémového odjezdu z území Španělska doporučuje nechat si vystavit potvrzení/průvodní list pro Vaši cestu do ČR (vyžadují je letecké společnosti při nástupu do letadla, případně španělská policie při kontrolách vozidel pohybujících se na území Španělska a překračujících hranice). Pro potřeby vystavení tohoto potvrzení/průvodního listu je třeba nám na emailovou adresu madrid@embassy.mzv.cz zaslat v textu emailové zprávy tyto údaje: datum narození, číslo osobního/cestovního dokladu, adresu trvalého bydliště a také informace k plánu cesty. U letecké dopravy se jedná o číslo letu, indikace odkud - kam, datum a hodina odletu, návazný způsob cesty do ČR, v případě pozemní dopravy pak o orientační plán trasy, datum cesty a SPZ automobilu.

O potvrzení prosíme žádat tři dny před odletem, v případě víkendového či pondělního letu s dostatečným předstihem, nejpozději ve čtvrtek.

  

Prosíme též o zaslání kontaktních údajů, tj. mobil a email. V odpovědi zašleme vystavené potvrzení pro návrat do ČR.“

A protože je neděle, tak jsem dneska nikam nešla, protože obchody jsou zavřené a těžko bych obhajovala neznalost.

Jinak je pohodička. Symio, náš Španělský operátor nám díky koroně poskytnul navíc dalších 10 Gb na internetu zdarma, za což mu děkujeme. Paráda! Každý bajtík navíc je příjemný.

 Přeji všem krásný zbytek neděle.

 A dneska opět fotečky z jednoho dne a jednoho krásného výletu. Pozná někdo odkud jsou? Malá nápověda - vrátili jsme se na La Palma. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ