int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



20.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Překrásný východ slunce nás vítá do nového dne.

P4200091

Máme krásně, slunečno, fouká větřík a také zároveň máme 37. den karantény.

 P4160046

Dneska jsem byla opět v Mercadona a ušla si svých každodenních 5 km, teda kromě neděle. Nicméně, dneska jsem konečně byla patřičně kontrolovaná. Asi v polovině cesty zpět jela kolem hlídka, PM což je nějaký druh pobřežní stráže či co, mají na dveřích velikou kotvu s korunkou, no a ti mě zastavili s dotazem, kam jdu a odkud jdu, tak jsem jim to vysvětlila a oni, abych ukázala batoh a jestli mám účet.

P4180073

Samozřejmě, batoh jsem ukázala a když už jsem lovila peněženku s účtem, tak poděkovali, že je vše v pořádku a odjeli. Došlo k tomu co jsme viděli tady u nás na pobřežní pěší zóně, ale nebyli jsme si jistý, jestli opravdu kontrolovali nákup aby se nejednalo o marnou, zbytečnou cestu, která je tu stále pokutovaná.

P4180075

Takže ano, řekla bych, že nejpřísnější karanténa v Evropě je ve Španělsku, alespoň teda nevím, že by se karanténa tak přísně dodržovala.

P4200117

37 den nesmíme na procházku, nesmíme nikam, jen do potravin, k lékaři a do lékárny. Od Velikonoc nově do práce, ale z práce rovnou domů. Stále a pořád je zákaz vycházení.

 P4190076

Mám velké prádlo, a hle k čemu se hodí markýza.

P4200111

Fouká silný vítr a přesto, že máme markýzu přikurtovanou, tak jsme se jí odvážili jen trochu povytáhnout, aby nám neulítla, což by byla škoda s ohledem na to, že jí máme od léta.

P4200112

Naštěstí na pláži je vody dost, je pitná a to je důležité. Policie nemá problém s tím, když si tam pro vodu jdeme, tak alespoň něco.

 Další z ostrahy je správce pláží. Je to organizace, která se stará o pláže, aby byly čisté, aby tam byly různé tabule, a tak a zároveň v této době je to ostraha, aby tam nikdo nebyl, nedej bože, aby se nikdo nekoupal.

P4190081

Akorát jsem se šla osprchovat a přijel pán a hned, jako že ne koupat! Jako bych to nevěděla. Tak jsem mu vysvětlila, že se jdu jen osprchovat, a to bylo v pohodě. Domníváme se, oni žádnou pravomoc nemají, ale mají telefony a policii by ihned zavolali. Určitě jednou to tak udělali.

 P4200104

Už podruhé přijeli místní hasiči s vodou. Byli tady minulý týden a teď znova. Všechny nás obešli, jestli nepotřebujeme dočerpat vodu. Velmi příjemný a usměvavý mládenci.

P4200107

Zdenda včera zrovna nanosil do nádrže, škoda, kdybychom nepospíchali, tak jsme jí měli od hasičů.

No a tady je naše sestava. Naši mladí, taky čerpali od hasičů vodu.

P4150008

Francouzka a vedle ní honorace, Angličan. Po stranách, vpravo Pacička a vlevo manželé Španělé, kde jsem se velmi dlouho domnívala, že je tu pán sám.

P4150013

Paní jsem viděla po 14 dnech stání poprvé. Je fakt, že jediný máme tendenci být venku v křesílkách a ještě Francouzska, protože ta se díky ohromnému množství věcí do auta jednoduše nevejde.

P4190084

No a pak už je tady Meresjev v osobním autě.  Toho zrovna včera kontrolovali, už po třetí přijeli, zkontrolovali doklady a pak se nás šli policisté zeptat jednak jak je tady pán dlouho a za další, jestli nám nevadí.

P4190085

Samozřejmě, že nevadí, jen ho obdivujeme, protože já bych po dvou dnech strávených v autě byla vyřízená. Minimálně bych se už nikdy nenarovnala.  

P4200113

Francouzka někam odjela a hned je tu policie, které se to vůbec nelíbí. Nejdříve přijela jedna Policia a pak za chvíli druhá policie, Policia lokal. 

P4200118

Aspon je vidět květované křeslo, jak jsem o něm včera psala. Poslední úlovek. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ