int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

39. den karantény nám opět na kanárech klesl počet nakažených, opět nás dneska několikrát navštívila různá policie, a že jich tu mají a opět jsem byla v Mercadona.

Dneska je zasedání Parlamentu v Madridu a netrpělivě se očekává výsledek jednání, hlavně pro nás. Samozřejmě i pevnině držíme palce, ale my na ostrovech jsme na tom přeci jenom mnohem lépe.

Stále nejhůře je na tom Tenerife, které má jen o málo více obyvatel jak Gran Canaria, ale třikrát více nakažených. My máme k dnešnímu dni 208 nemocných a Tenerife 702. Přeci jenom je znát, že na Tenerife jezdí více turistů, aspoň podle statistik. Zároveň se očekává, že dneska bude prodloužen „estado de alarma“ až do 10.5 bez rozvolnění pro dospělé, jen děti budou moci ven. Však jsem o celé problematice a dohadech o aktuálních návrzích hodně psala poslední dva dny, ale stále se spoléháme na rozvolnění na ostrovech. Hlavně, abychom se už mohli odpíchnout z místa a jet na sever ostrova, který nám chybí. Zrovna před chvílí jsem zkoumala mapu, kam ještě jet a je toho hodně před námi co bychom rádi viděli. Tak snad se podaří, snad se na nás usměje štěstí a budeme moci pokračovat v cestě.

 

Těžko se plánuje, co bude v létě, co bude na podzim, jestli budeme moci na podzim odjet a kam. To je tolik neznámých, ale uvidíme. Já jsem optimista a pevně věřím tomu, že nakonec vše dobře dopadne a my budeme moci v cestě pokračovat.

Pokud bude i nadále Španělsko z pohledu zdravotní pojišťovny nebezpečné, tak si myslíme, že bychom mohli strávit zimu putovním po Portugalsku. To máme taky v plánu a před sebou, jen by to bylo maličko dřív. Strašně moc záleží na doporučení MZV, které země jsou nevhodné, nebezpečné ať už politickou nebo zdravotní otázkou.

Toho se následně chytí zdravotní pojišťovny a do rizikových zemí nás jednoduše nepojistí. Dostali jsme informace z Pojišťovny VZP, kde máme celoroční beznávratové pojištění, jak a podle čeho se máme následně orientovat a kde hledat informace.

Takže ano, klíčové je, že i když budou hranice otevřené, respektive nebude problém cestovat, tak pokud bude naše cílová destinace vyhodnocená jako riziková, pak se zdravotní pojišťovna zříká svých povinností vůči pojištěncům, a to je hlavní, základní a nejdůležitější problém našeho dalšího cestování.

Pokud jsme v zemi déle a vypukne tam nějaká choroba, jako tady na ostrovech, tak zde můžeme zůstat a pojišťovna vůči nám neuplatní v případě naší potřeby ošetření nebo hospitalizace žádné sankce,

ale pokud bychom se rozhodli sem teď jet a vlastně do jakékoliv země která je riziková, tak povinnosti pojišťovny vůči nám nejsou žádné. Zkrátka jedeme jen na svoje vlastní riziko, a to se samozřejmě nedá. Minimálně by to byl hazard.

 „ 1. Pojišťovna VZP, a.s. doporučuje svým klientům bedlivě sledovat před nástupem na cestu stránky Ministerstva zahraničních věcí https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/index.html, kde jsou vyhlášena, mimo jiné, i aktuální doporučení a informace o vývoji v souvislosti s nákazou COVID-19 (Koronavirus). Pokud budete i přes varování/nedoporučení MZV cestovat do oblastí označených jako nevhodných k cestování, nebude Pojišťovna VZP a.s. případnou léčbu tímto onemocněním hradit. „

 Opět, jeden den, jeden výlet. Pozná někdo odkud fotečky jsou? Malá nápověda - Tenerife. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ