int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 28.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Kromě toho, že je dneska 38. den karantény se jinak nic moc neudálo, takže ani není o čem až tak psát.

Klasicky jsem byla v Mercadona, pořád bojují se zásobováním zeleniny a ovoce a nikdo mě nekontroloval. Takže cesta proběhla příjemně, krásně jsem se prošla, a to je důležité. Přijel sem dneska Holanďan v obytce, ale zase odjel. Starší manželský pár, jen postáli a možná i díky zájmu policie o Francouzsku, tak raději odjeli. Francouzka mě děsně naštvala.

Samozřejmě díky nepořádku, který kolem sebe kupí, protože si od popelnic odnese kde co a díky tomu, že včera na dlouhou dobu někam odjela, odkryla všechen ten nepořádek, který má skovaný za autem a pod autem a který samozřejmě patrolující policii neunikl. Dneska si na ní už došlápli, dokonce nejdříve státní policie a pak regionální, aby to uklidila.

Jenže, ona začala ukazovat rukama a mávat směrem k nám, asi v tom smyslu, že jako my máme vytaženou markýzu, sedíme v křesílkách a tak podobně, no až policisté, kteří by nás normálně nechali na pokoji přišli a řekli, ať markýzu stáhneme. Křesílka a stůl nevadí, ale markýza ano a zase ukazovali směrem k obytkám pod námi a cosi povídali, spíše smířlivě.

Nijak arogantně, ale zkrátka, je to ruka zákona a ta se poslouchá. Přitom markýzu máme vytaženou každý den a už jí museli dávno vidět. Takže jim Zdenda vysvětlil, že když budeme sedět na sluníčku tak za dva dny jsme v nemocnici. Nevím, jestli to pochopili, ale markýzu jsme nezatáhli a uvidíme, jak dalece nás nechají na pokoji.

 Jinak, u nás na Gran Canarii opět počet nakažených klesl a to na 203 aktivních nakažených a na všech ostrovech za poslední dva týdny klesl počet o 25 %, což je paráda. Dneska jsem také kupovala Zdendovi cosi v lékárně a při té příležitosti jsem měla koupit roušky, nejlépe s respirátorem.

Roušky nemají a pan lékárník mi s krásným úsměvem, protože poznal že Španělsky neumím, sdělil maňana, maňana, maňana, myslel za tři dny, což jsem si anglicky ověřila a on šťastně přisvědčil.

Zdenda na to řekl, že jsem měla kliku, protože, kdyby dostali roušky za měsíc, tak bych tam s těmi třiceti maňana než by mi je řekl a odpočetl byla ještě večer.

Dneska, jak jsem už psala zasedá španělský Parlament a mělo by se jednat i o rozvolnění opatření. Ale zprávy se různí, tak se necháme překvapit.

Včera jsem dokonce četla, že by se tady na kanárech mělo rozvolňovat od neděle jen pohyb venku pro děti do 12 let a sportovní aktivity od 6 – 9h ráno v okolí svého bydliště.

Údajně s takovým to požadavkem šla kanárská vláda do Parlamentu. No a jestli toto je myšleno vážně a jestli si takto tady představují rozvolňování karantény, tak volného pohybu se tímto tempem dočkáme možná na Vánoční svátky.  

 Poznal někdo, odkud jsou dnešní fotečky? Malá nápověda, vrátili jsme se na krásné Tenerife. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ