int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



24.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Opět se chýlí další den karantény ke konci. Tentokrát s pořadovým číslem 41 a my jsme konečně spadli pod 200 nakažených na našem ostrově. Konkrétně 193, což je skvělé číslo.

 

Dneska jsem byla v Alcampo pro zeleninu, protože tam mají skvělý výběr za pěkné ceny, ale je to pekelně daleko. 2,5h ostré chůze, ale zase na druhou stranu, nádherná procházka. Tak jsem se prošla a zpět přinesla nějakých 5 kg zeleniny. Snažím se hodně upravit jídelníček, úplně jsem přestala péct, Zdenda dostane k odpolední kávě jen dvě tři malé sušenky a víc nic.

Aspoň nás to nesvádí a samozřejmě, jsem co nejvíce zmenšila porce a pokud možno, hodně zeleniny. Každý den si dáváme skvělé pomeranče, které nejen osvěží, ale i drobet zasytí. Takže tak, snažíme se jíst hodně dietně, ale stejně mám pocit, že kyneme před očima. Prostě ten pohyb, na který jsme byli naučený tak nám chybí.

 

Dneska jsem dostala vyhubováno od lokální policie za to, že jsem se byla osprchovat. Vždycky když přijdu z nákupu, jdu se osprchovat na okraj pláže, tam si chodíme i pro vodu, což je tolerováno. No a když jsem šla tam tak zrovna jela lokální policie, tak jsem jim řekla, že nejdu na pláž, ale jen do sprchy. Tak jako že mohu, že to nevadí.

Oni se usmáli, já poděkovala a vše je v pořádku. Jenže, než jsem se osprchovala a umyla, tak přijela další lokální policie, jiná, a byl to problém. Počkali si až skončím s očistou a že to teda jako ne, že to nelze!

Dost nekompromisně a komisně mi bylo řečeno, že tudy teda cesta nevede! Ještě se zeptali odkud jsem a z kterého auta. Omluvila jsem se a šla zpět. I tady je to o výkladu a o nějakém porozumění, ale jak je vidět, tak u někoho žádné není. Hlavně je problém, že jedni to mají s maličkou benevolencí a druzí jsou totálně nekompromisní, a to mohu být ještě ráda, že jsem nedostala pokutu!

 

Samozřejmě, sledujeme zprávy z domova a jen se nestačíme i na tu dálku divit. To je neskutečné žonglování s obyvateli, informacemi a vůbec, s národem. Já vím, je ještě hodně brzo a stylem, jak se informace podávají, nemá cenu si teď lámat hlavu s tím, jak to bude na podzim vypadat.

Každopádně jsme si říkali, že jestli bude dál platit povinnost se prosazovat zdravotním atestem, tak se nejen dovolená, ale cestování za hranice pěkně prodraží. Například, už se uvedlo, že na Kanárské ostrovy se bude moci přijet, přilétnout jen s negativním osvědčením, jinak kdo ho nebude mít, tak automaticky půjde do 14denní karantény, a to se prosím uvažuje o spuštění turismu až někdy na konci podzimu. Takže, pokud budu chtít letět na Kanáry tak budu muset mít osvědčení staré max 4 dny a když přilétnu, tak budu muset buď do karantény nebo zase jít na test. Když jsem se koukala, tak testy provádí skoro všechny nemocnice a pár soukromých laboratoří a stojí 2500.- až 3000.- Kč takže pokud pojedou dva lidé na dovolenou a cílová země bude test pro vstup požadovat a naše republika též, tak musíme počítat s docela slušným navýšením rozpočtu a to nemluvím o rodině třeba s dvěma staršími dětmi, kteří pojedou třeba do Maďarska do lázní.

No, jsem hodně zvědavá, jak to celé nakonec dopadne.  A když se vrátím zpět na Kanárské ostrovy a pokud vezmu v potaz to, že „podmínkou vstupu turistů na území Kanárských ostrovů má být negativní výsledek testu PCR“ a bude vyžadovat max 4denní stáří testu a plavba sem trvá v případě nejzazšího ostrova 3 dny, tak nemám šanci si to potvrzení z domova přivézt.

To se bude muset cestovatel otestovat někde u trajektů. Nevím, ale to je jen takové zamyšlení nad posledními zprávami z ostrovů, ale než se umožní turistické lety a plavby, tak uběhne ještě pár měsíců, a to už zase může být vše jinak.

Ale domnívám se, že docela určitě se všichni budou bát zavlečení viru z vedlejšího státu, ať už je jím kdokoliv. Zkrátka, všichni se budou snažit nějak chránit, ať už to bude jen ryzí byznys nebo oprávněná obava.

Poznal někdo, kam jsme se dneska na fotkách vrátili? Malá nápověda - Tenerife. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ