int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



25.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

No a máme dneska 42.den karantény a jak jsme se dozvěděli z Kanárských listů, dneska byl prodloužen výjimečný stav „estado de alarma“ od neděle ráno do 10. května 00:00.

Stále platí plné omezení mobility pro dospělé jako dosud, to znamená zákaz vycházení. Výjimku dostali děti do 14 let kteří mohou od 26.4. v doprovodu dospělé osoby na jednu hodinu ven, od 9h do 21h, do vzdálenosti maximálně 1km od bydliště.

 

Úžasné. Tak to je to rozvolnění, na které jsme se tolik těšili a v co jsme doufali.

 

Jednou ze základních podmínek rozvolňování je, jak uvedla vláda, provedení RPC testů všech osob, které se přihlásili na linku s příznaky na Covid-19 a všech osob s nimiž sdílejí domácnost. Dále, všech pacientů hospitalizovaných v nemocnicích, a to bez důvodů hospitalizace. To jen kromě jiného.

 

Dalším parametrem je, míra nakažlivosti po dobu 14 dnů nesmí přesáhnout pod „1“, počet lůžek na JIP obsazených pacienty s Covid-19 pod 50 % a tak dál, a tak dál. Každopádně, chápu, že se opravdu Španělská vláda snaží dostat vše pod kontrolu, ale u nás na ostrovech stále počty klesají. My k dnešnímu dni máme aktuálně nemocných 195 na 960 tisíc obyvatel.  

 Kromě toho, že jsem byla opět na pouti za potravinami a je krásné počasí, se nic nového neudálo. Dopisuji Deníček, jen takové zamyšlení nad případnou, možnou cestou ne jen nás na Kanárské ostrovy.  

 Tak jen kousek, zbytek, je v deníčku 2020

 25.4.2020

Tenerife, je druhý ostrov na naší cestě po Kanárských ostrovech a opět, musím říct, nádhera. Jistě, je znát turismus v mnohem, mnohem větší míře než na La Palma, to jednoznačně, ale stále platí, že turisté se soustřeďují na východní části a jihu ostrova a sever a západní část zůstává stále velmi divoká. Tenerife určitě stojí za prozkoumání. Na Tenerife jsme prožili další měsíc a mohu říct jen nádhera, kouzlo, pohádka. Setkali jsme se tu s přáteli, se Zdendou a Alenkou, který tu už byli, a tak se nám stali skvělými průvodci. Je to tu tak krásné, že se už vůbec nedivím tomu, že sem jede někdo víckrát a vícekrát si projede kouzelná místa, která i mě zůstanou navždy v srci.

Tenerife je další ukázkou toho, jak se zde vybudovali vyloženě turistická letoviska, a i několik městeček vzniklo jako enkláva Němců a Angličanů. Pomaličku začínám chápat, že i několikaměsíční pobyt na ostrově může být úžasný, protože tady úžasně zkrátka je. Představme si, stabilních 22 °C po všechny zimní měsíce. Na sluníčku je to krásných 25 °C i víc, ale to vše se dá pohodlně snést, protože tady fouká permanentně velmi příjemný chladivý větřík. Do toho skoro neprší, maximálně v horách anebo na severní straně, ale jak opustíme severní pobřeží, počasí je víceméně stabilní. Okolo moře jsou pěší promenády a chodníčky, kde se dá hodiny a hodiny chodit podél moře. Většina pronájmů na zimu je s kuchyňkami, takže se předpokládá vaření, ale zase si vezměme v potaz mnohem lacinější potraviny, než jsou v Německu a samozřejmě to už vůbec nemluvím o Anglii. Pokud si představím, že je mi nějakých 70, 75, tak jednoznačně na dýchací potíže, na pohybové potíže, zkrátka na všechny možné neduhy jsou ostrovy něco jedinečného.

Pro pokračování přejdi do Můj milý deníčku 2020.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ