int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Den karantény s pořadovým číslem 43. přinesl první rozvolnění „estado de alarma“, kdy od 9 hodin ráno do 21 hodiny mohou děti do 14 let ven v doprovodu jednoho dospělého na jednu hodinu do vzdálenosti jednoho kilometru od bydliště.

Nás toto potěšení a v dnešní době přepych snad čeká příští týden. Uvidíme. Každopádně, u nás na ostrově Gran Canaria – prosím, všimněme si už familiárního oslovení, a to bych řekla, že už o něčem svědčí – takže, u nás na ostrově máme stále aktuálně 196 nemocných korona virem.

Co je úžasné, provedlo se víc jak 50 tisíc PCR testů, za což musíme jen místním zdravotníkům smeknout. Pokud uvážíme, že donedávna neměli zdravotníci ani tolik potřebné roušky, štíty a téměř žádné ochranné obleky a respirátory, tak je to číslo úctyhodné. To jen až bude někdo zase posuzovat kvalitu kanárského zdravotnictví.  Neříkám, že je na špičkové úrovni, nikdy jsem tady u lékaře nebyla, ale musím vzít v potaz, že hodně nemocnic bylo postaveno nově, pro cizince, pro Angličany a Němce, kteří tu tráví zimy.

Musíme si uvědomit, kolik jich z ostrovů odlifrovali hned na začátku po vyhlášení karantény, 90 tisíc, a to je sakra hodně turistů a převážně seniorů. Takže bych řekla, že ta zdravotní péče nebude na nízké úrovni, možná že to bude naopak. Ale o tom jsem dneska nechtěla mluvit. Chtěla jsem se jen maličko pozastavit nad tím, jak od rána tady u nás policie prováděla manévry. I když můžou alespoň děti s dospělákem na vycházku, tak stejně policie od rána kontrolovala, aby byli venku jen ty děti a nikdo jiný! Neskutečné, co tady dělají pro co nejrychlejší rozvolnění. Nikdo si nic nedovolí, nikoho ani nenapadne jít ven, když ví že nesmí. Taky policie jen stojí, sleduje, projíždí a jak jsme mohli vidět, teda jen tady u nás, tak neměli důvod zasahovat. Je to ale stejně zajímavé. Ráno tady bylo několik policejních aut a děti na kolech a koloběžkách a tak podobně s rodiči a všichni vidí rameno spravedlnosti, které tu je a hlídá, jestli opravdu všichni dodržují nařízení. Nejsou zašitý někde za rohem, nečíhají ukrytý za ohybem, aby pak vystartovali. Líbí se mi, že tady policie je vidět, stále se někde promítá, projíždí a všichni ji vidí a respektují.

Příští týden bychom snad už mohli na procházku i my a pokud tomu tak bude, tak hned zavoláme naší ambasadorce a hneme se na sever ostrova, tak jak jsme měli už více jak před měsícem v plánu.

Čeká nás několik reservací, které si projedeme na kolech, čeká nás nádherné městečko Arucas, Teror, Las Palmas, Vega de San Mateo a celá severní centrální část ostrova nad Tejedou, kde je ohromné množství barank, přírodních monumentů a přírodních rezervací.

No, už je na čase se hnout. Měl by se také kolem 15. května uvolnit pohyb mezi ostrovy, ale jaké budou podmínky plavby na vedlejší ostrov to samozřejmě nikdo ještě neví. Maličko se obáváme, abychom nemuseli mít testy.

 Opět jsme se vrátili na jeden den, jeden výlet kam asi? Malá nápověda - Tenerife. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ