int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



28.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Dnešní den s pořadovým číslem 45. by mohl přinést změny.

Celé Španělsko a samozřejmě i „kanáry“ čeká na vystoupení premiéra a ministra zdravotnictví. Mělo by se nám říct, jak bude postupovat rozvolnění stále snad nejpřísnější karantény v Evropě.

Už se konečně řeklo, že rozvolnění bude probíhat asymetricky, že jako nebudeme čekat na pevninu, a i tam budou oblasti, kde se rozvolní rychleji. Stále bohužel jak se píše, na pevnině jsou oblasti s ohromným zasažením, jako je třeba Madrid, Katalánsko a další, kde stále ještě nemají situaci pod kontrolou.

U nás je i nadále nejvíce zasažené Tenerife, kde se nákaza nedaří zvládnout, což je dost smutné. Přeci jenom, je to ostrov, byli odlifrováni všichni turisté, 45 dnů nikdo nikam nesmí a stejně na Tenerife jim počty nijak neklesají.

My už jsme se propracovali k 170 nemocným z celkového počtu 973 na všech ostrovech a z toho je jich nejvíce právě na Tenerife. Ostrovy Lanzarote a Fuerteventura mají stabilně kolem 3 – 4 nemocných, ale to skoro od začátku.

No nic, uvidíme, jak to celé dopadne, každopádně my stále stojíme na místě, policie nás stále kontroluje, i když nám to přijde že po manévrech v neděli, kdy mohli děti na hodinu ven a všichni policisté se jali kontrolovat, jestli se náhodu nepřidají na vycházku i dospěláci bez dětí a psů, tak bych řekla, že se kontroly dneska a včera poněkud zmírnili.

 

Jak jsme se už přesvědčili, nemá cenu něco plánovat dopředu. Každopádně, pokud se budeme moci hnout z místa a budeme moci beztrestně odjet aspoň po ostrově, tak přejedeme hned na sever. Nicméně, ukázalo se, že jsme udělali dobře, že jsme na východní straně, protože na severu se údajně „čerti žení“ a prší tam, takže tady máme krásné počasí. Mraky se každý den odpoledne objeví nad horami a tam i po zbytek dne zůstávají. Jinak máme krásných 25–30 °C, ale do toho fouká svižný chladný větřík, takže pocitově je to velmi příjemné.

Normálně při takových teplotách odpadnu a snažím se zalézt někam do stínu, ale i každodenní procházka do Mercadona je i na pálícím slunci díky větru ohromně příjemná. Jen je škoda, že se nemohu jít osprchovat na okraj pláže.

Při mé smůle by zase přijela nějaká policie a dostala bych vynadáno a pokud by to náhodou byli ti samí co už mě jednou odchytli, tak by mě asi pokuta neminula a s ohledem na to, že za porušení zákazu vycházení začínají pokuty na 600 eur a já už byla jednou varovaná, tak si raději výši ani nepředstavuji.

 

Včera jsme měli relaci s přáteli, kteří se sem chystají opět na zimu a protože vím, že ještě několik lidí se sem chystá, tak tady je pár předběžných informaci.

Samozřejmě, určitě je hrozně moc brzo a nemá cenu se tím teď nějak valně zabývat, ale to jen pro info.

Jinak opět přikládám odkaz na Kanárské fórum, které z Maspalomas spravují Češi, kteří se sem natrvalo odstěhovali a kde my bereme všechny informace co se tu děje.

Vystrizek-1

Stránky mohu vřele doporučit.

Vystrizek

Pro pozdější použití je dám i k nám na stránky do RPC – Rady porady na cestu – Zajímavé odkazy  https://www.grancanariaforum.cz/clanky/aktuality-ze-zivota-gran-canaria/koronavirus-na-gran-canaria---aktualizujeme.html .

 Opět jedno místo, jeden den a kdopak pozná kam jsem se na fotečkách vrátila? Malá nápověda, tentokrát pro změnu na Gran Canaria. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ