int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.4.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Poslední den měsíce dubna a my máme za sebou 47. výjimečného stavu.

Včera jsem sem dávala spoustu informací kdy, co a jak, ale pravda je, že vlastně nic moc nevíme. Jen asi to, že jsme ve fázi 0, což mě vzhledem k počtu nakažených na ostrovech překvapilo a až příští sobotu se přehoupneme do fáze 1, a to už bude maličko veselejší. Tam je velká otázkou co je myšleno „ Mobilita v rámci územních jednotek (provincií nebo ostrovů), bude „povolena, ale ne za účelem návštěvy přátel“.  V dalším odstavci se pak uvádí, že přesuny mezi ostrovy budou možné až v polovině června, a to samé aktivní a přírodní turistika bude povolená až od 8. června. Takže potud nic moc, ale jak říkám, příští sobotu bude další rozvolnění a pak hned zavoláme ambasadorce, aby nám sdělila, co opravdu smíme a co ne, protože, některé odstavce si maličko protiřečí a nechceme riskovat pokutu.

 

Dneska jsme se dozvěděli, kdy budeme moci jít na zdravotní procházku a případně zacvičit si.

„Ve Španělsku jsou od soboty povoleny vycházky. Dospělí můžou na procházku nebo individuálně venku sportovat od 6 do 10 a od 20 do 23 hodin. Děti mají čas od 12 až 19 v doprovodu dospělého, senioři vyžadující doprovod pak mají "okénka" od 10 do 12 a od 19 do 20 hodin. Vše v rámci místa bydliště. V obcích do 5 tisíc obyvatel nejsou omezení.“

 

Tak to abychom si přivstali a nepromarnili ani hodinu z přiděleného času. Ale jinak je pohoda.

Zdenda večer objevil hlavní uzavírací kohout ke sprchám, takže se budeme moci večer osprchovat a případně dobrat vodu. Dneska přijeli hasiči s vodou a všem jí dotankovali. Byli strašně milý, příjemný a jen se na nás usmívali. No a přes den někdo šikovný vodu ve sprše na pláži pustil, tak sláva.

 

Zdenda stále pracuje na filmu o naší půlroční cestě po Turecku a já jsem se dneska vrhla do gruntování. Všechno ven, vytřít, vyluxovat, leštěnkou napouštím nábytek a vyprala jsem záclony. Jo, a umyla jsem okna! Všechny!

 

Byla jsem v Mercadona a stále bojují se zásobováním zeleninou a ovocem. Dneska dokonce neměli ani rajčata, což je velký unikum, když všude jich mají bedny a bedny, a ještě v několika druzích. I ve SPAR, který nemám moc ráda, protože je tam dost draho, tak i tam měli spoustu rajčat za slušnou cenu. Nevím, co se s Mercadona děje, ale stále to nezvládá. Zrovna tak dneska byla hodně chudá nabídka masa, ale jinak je všeho maximum.

 P4180075

S plánovaným rozvolněním jsme zkonstatovali, že i policie si dává oddych a za dnešek tady byla jen jednou, dopoledne, a to Policia Lokal. Takže pohoda.

 

Když se zamyslím, tak nás tady průběžně kontrolovala Policia, Nacional Policia,

Policia Lokal, samozřejmě vojáci v džípech,

Ti byli dost neúnavní. 

pak se nám tak dvakrát denně promítla PM – Policia Marine, to jsou ti jak jsem psala s kotvou a zlatou korunkou nad kotvou ve znaku, 

P4200117

pak tu máme moc hezky vybarvenou Policia Gran Canaria, pak je tu plážová policie,

ti byli taky hodně aktivní, pak ještě Proteccio civil v oranžových autech s majáky,

 

ty byli hodně důležitý a poslední co mě tak napadá je Guardia civil. 

Tady si vypomáhám cizí fotkou. Když ono to vždy nejde je vyfotit. 

A to, když si představíme, že se nám tady taky dvakrát denně všichni otočili, tak jsme se alespoň nenudili a bylo stále co pozorovat a komentovat.

Teď se na nás vykašlali, a to nepovažuji za správné. Stále je „estado de alarma“ a někdo by mohl zvlčet, že ano?

Třeba my! Jen jsem zvědavá, jak se bude dodržovat hodinový rozpis vycházek. Teď mají děti pohodu, protože mohou jít ven, kdy chtějí, protože nikdo nemá šanci zkontrolovat, jestli jsou venku hodinu nebo dvě, ale v sobotu už budou muset v správnou hodinu, protože by se s námi správně děti neměli nikde potkat a my i děti bychom pro změnu neměli potkat seniory. Tak uvidíme.

Přeji všem pěkný den.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ