int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.5.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

První květen jsme vždy byli na Májových slavnostech ve Vlašimi, včerejšek bychom byli u přátel a příbuzných ve Chmelné a slavili jednak čarodějnice, stavění máje a hlavně, tradiční pokec se sousedkami na náměstí. 

To vše jsme letos obětovali za pobyt na Kanárských ostrovech, protože jsme opravdu hodně daleko, a protože jsme si chtěli ostrovy vrchovatě užít a maximálně poznat. Dneska bych klidně mohla psát o tom „Jak strávit rok na Kanárských ostrovech“ aneb, co bude dál? No, nevíme, možností máme několik a která nakonec zvítězí, tak to se ještě uvidí, ale o tom později.

 

Dneska máme 48. den karantény, kdy je absolutní zákaz vycházení (kromě potravin a lékárny), ale od zítra už můžeme na zdravotní procházku a můžeme si zasportovat, ale jen ve vyhrazené hodiny a to tak, abychom se jako dospěláci nepotkali s dětmi a nikdo se nesmí potkat se seniory. Takže máme vyhražené ranní a večerní hodiny.

 

Policie nám dává celkem pokoj. Samozřejmě, hlídají, kontrolují a sledují, ale většinou jen projedou a odjíždí. Rozhodně se frekvence zmírnili.

Opět jsem byla v Mercadona, ale u nás je svátek a mají zavřeno, nicméně SPAR mě zachránil, je hned vedle a otevřen, tak jsem nakoupila aspoň mléko a tousťák, jen abych měla něco v batohu pro případnou kontrolu. Stále máme zákaz vycházení a ulice jsou úplně opuštěné. Je to divný pocit.

 

Taky uvažujeme, co a jak dál. Od zítra budeme moci na procházku, sice v určené hodiny, ale je to posun a pokud se nic nestane, myšleno nějaký extrémní nárust nakažených, tak příští týden, 11.5. bychom měli vstoupit do fáze 1. To znamená, měli bychom mít možnost mobility v rámci provincie nebo ostrova, ale ne za účelem návštěvy přátel. Tak, my tady žádné přátele nemáme, takže snad bychom mohli. Ovšem, co to přesně znamená zatím nevíme. Pak by se mělo rozvolňovat a obnovovat zemědělství a rybářství. To mě přivádí na myšlenku, že se nám snad naskýtá možnost, že by Zdenda mohl na ryby, ale to taky nevíme.

My vlastně nevíme nic. Nevíme, kdy budeme moci odjet z ostrova na vedlejší ostrov, nevíme, jestli budeme muset mít test a nevíme kolik test bude stát a kde nám ho případně udělají, zkrátka, nevíme, a tak čekáme do toho 11. května, kdy se spojíme s naší ambasadorkou na Tenerife a poprosíme jí o radu. No a pak se naskýtá otázka co dál.

Pokud bude vše platit, jak se píše v prohlášení španělského premiéra Sáncheze, tak by měl být pohyb mezi ostrovy až od 22. června a tím nám padá možnost procestovat zbylé dva ostrovy tak, abychom se domů dostali do 25 července s tím, že budeme muset prodělat 14denní karanténu a to znamená, přijet ještě o 14 dnů dříve, aby se nás přátelé nebáli, k tomu přihodíme skoro tři dny trajekt, plus cesta domů necelý týden a pomalu abychom balili kufry. Tak to je samozřejmě s nadsázkou, ale když to vezmu kol a kol, tak nám na zbylé dva ostrovy zbývá tak týden.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ