int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.5.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Další den s pořadovým číslem 49. se pomalu chýlí ke konci a my dneska poprvé můžeme na pár hodin ven.

Rozvolneni-5  

Taky od rána nás hodně kontroluje policie a na pěší promenádě je od rána spousta lidí. Není to nijak dramatické, ale oproti pustu prázdnu, na které jsme si už zvykli, je to hodně znát. Chodci, cyklisti, běžci, zkrátka všichni, co byli skoro 50 dnů zavření ve svých bytech a domcích mohou dneska poprvé ven. Hodně lidí má roušky a samozřejmě dodržují vzdálenosti. Co je ovšem hodně zajímavé, vycházky dospěláků končí v 10 h a skutečně, jako mávnutím kouzelného proutku jsou všichni pryč.

Policie odjela kolem půl desáté, a tak jsem si říkala, že jsem zvědavá, kolik lidí bude dál na pěší zóně nebo někde u moře. NIKDO, ani noha a pak už přichází pár seniorů, kteří jdou na svoji procházku. Něco neuvěřitelného. Kdybych to neviděla, tak bych nevěřila, jak striktně tady všichni nařízení dodržují. Samozřejmě, nemluvím o rozdaných pokutách za nerespektování nouzového stavu „estado de alarma“, ale řekla bych, že se zvěsti o pokutách šíří možná tak, že postupně nabývají na počty pokut a samozřejmě i velikosti pokut přímo astronomickou rychlostí.

Opět jsem byla dneska na výšlapu v Mercadona, ale budu muset pěší cestu nějak upravit. Klasicky odcházím po obědě kolem půl druhé, a to začíná být hodně brzo. Sluníčko pálí a je hodně velké vedro, takže jsem dneska přišla pěkně uvařená. Zapomněla jsem si vzít klobouček, a to už se taky nesmí stát. Asi posunu dobu chůze za potravinami na pozdější odpoledne. Dneska jsem poprvé přinesla plato vajec a musím říct, že jsem šikovná. Vejce jsem v batohu donesla bez ztráty květinky. Jinak se mi daří plynule vše dokupovat a v baťohu donést, včetně drogerie. Takže nemusíme jezdit na nákupy a jen nás čeká jízda pro plyn.

 

Jinak je u nás vše v pohodě. Za 9 dnů, tedy 11.května vstoupíme do fáze rozvolnění 1. a to bychom měli mít volný pohyb v rámci provincie nebo ostrova. Tak snad už budeme moci vyjet. Uvidíme, čas strašně rychle letí a my, i když se to nezdá, začínáme být v časovém presu.

 Přeji všem krásný večer. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ