int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.5.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Tak bohužel, den s velkým D pro nás neskončil moc slavně.

V pořadí 54. den karantény nepřinesl nic dobrého, teda aspoň pro nás. Výjimečný stav „estado di alarmo“ je prodloužený o dalších 15 dnů a bude trvat do 25. května 0 hodin. To, k čemu jsem se upínala, že bude v pondělí zrušen výjimečný stav, všechny zákazy padnou a my se budeme moci hnout, tak to se bohužel nekoná.

Hodně jsem v tu možnost doufala, a pak je zklamání o to větší. Přiznávám, už mi ta nečinnost pomaličku a jistě začíná vadit a tím, jak se rozvolnění stále a stále odsouvá, tím, když každý den čtu, jak stavy nemocných klesají a klesají, tak začínám být občas nepříjemná a spravedlivě rozzlobená. Tolik krás jsme už z ostrovů viděli, tolik krásných setkání zažili a tolik krásných dnů prožili s přáteli na kolech, že si říkám, to snad ani není možné, abychom za to vše tak tvrdě zaplatili. Jistě, mohli jsme odjet už dávno, ale my stále doufali, že se situace zlepší, což se zlepšila a my budeme moci pokračovat, a tak jak máme v plánu, projet si zbývající ostrovy a v klidu a pohodě jet domů.

Teď je vše tak strašně zkomplikované, že nevíme vlastně nic. Pokud přijedeme, budeme moci zase na podzim odjet? Pokud budeme moci odjet, tak kam a za jakých podmínek. Jak dalece se budou jednotlivé země chránit a bránit před turismem, který tolik potřebují. Tady se už ví, že turismus by rádi do země pustili na začátku září, ale první podmínkou bude negativní test. Psalo se o tom, že bude muset být maximálně 4 dny starý při vstupu do země nebo na ostrovy, teď zase nově že bude moci být ze země původu turisty, zkrátka podmínky se mění po týdnech. Já pevně věřím, že se přes léto situace uklidní, ale očekávaná druhá vlna, která podle mého přijde s podzimním počasím docela určitě, tak co způsobí? Bude to zase taková hysterie? Uzavřou se hranice? Budeme moci odjet nebo budeme muset nakoupit dříví, udělat spoustu úprav a strávit zimu na chatě v Čechách? To je ta úplně nejhorší varianta, ale je možná. Někdy mám pocit, že dosud jsme měli vše v pohodě a teď přišel čas na to, užít si taky drobet té smůly. Jak řekla Alenka, „i to k tomu cestování patří“.  Souhlasím, je to pravda, ale na můj vkus to už trvá poněkud dlouho.

Abych se trochu dobila, tak jsem si dala dneska dálkovou do Alcampo a přinesla v batohu 5kg pytel pomerančů a nějaké drobnosti. Okružní cesta zakončená nádhernou pobřežní promenádou mě dala zase do kupy.

Jsem ucaprtaná a aspoň nemyslím na blbosti. Zdenda v klidu dokončuje svůj film o Turecku, který jsme dlouho plánovali, dlouho měly rozpracovaný, tak teď ho už téměř dodělal k obrazu svému.  

 

Já jsem se zase pro změnu vrhla na přerovnání všech možných složek v počítači, vyčištění pošty a dneska jsem si hrála s Kuchařkou na cesty. Zjistila jsem, že mám několik nedělaných receptů, chaos v mých fotkách, které pořizuji k receptům a tak podobně. Neskutečný zmatek v Dokumentech našich, osobních, kde si vše ukládáme. Zkrátka, jedeme podle harmonogramu a docela mi to pomáhá.

 

Ještě je maličká možnost, že v pondělí bychom teoreticky mohli vstoupit do fáze “1“ rozvolnění. Jen ostrovy, protože situace je tady velmi příznivá.

Rozvolneni-1

Tam je maličká naděje, v jedné, a to poslední větě v odstavci, který se nás týká.  „Mobilita v rámci územních jednotek (provincií nebo ostrovů) bude povolena…“, ale co z toho pro nás vyplyne je ve hvězdách.

Přesné pravidla bychom se měli dozvědět v pátek večer nebo o víkendu. Pokud je to tak, jak píše pan kolega z Kanárských listů odkud čerpáme informace, tak bychom snad mohli mít možnost zajet si i do jiné obce, ale to předjímám a raději na to ani nemyslím. Nejhorší je, že nemá vůbec cenu se ptát policistů, protože po zkušenosti, kdy jeden něco dovolí a vzápětí druhá hlídka zatrhne a je schopná prohřešek tvrdě pokutovat si skutečně musíme počkat na oficiální vyjádření.

Mimochodem, dneska jsme se dozvěděli od kolegů, co tu celou dobu stojí s námi, jak dokáží Španělé práskat policii jakýkoliv přestupek. Dneska zrovna brzo ráno přijela policie k Angličanovi a Francouzce, protože na pláži seděli nějací chlapíci a zavolali na policii, že jednak vypouštějí vodu a pak, že jsou na něco napojený na elektřinu.

Viděli kabel od A k F a hned to viděli jako zlodějnu. Ukázalo se, že A vodu nevypouštěl, měl natažené sání k centrále, kterou má v boxu v autě a elektřinu dává F jako soused, protože ona nemá žádnou a donašeči seděli opodál, pojídali popcorn jako v kině a bavili se. Policisté kolegům prý ukazovali v mobilu řadu sms hlášení od občanů, co kdo dělá špatně! Žalovat se nemá, ale hlásit se to musí.

Nutno ještě říct, že jsme od policistů dostali dvě látkové roušky, každý jednu. Hodný kluci, ale faktem je, že teď, poslední den, dva, kontroly poněkud polevily.

 Opět, jeden den a jeden krásný výlet. Kdopak pozná, odkud to je? Malá nápověda - jsme na Gran Canaria. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ