int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.5.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Dnešní den je výroční, máme 55. den karantény,

P5070114

ale už se pomaličku, polehoučku rozvolňuje „estado di alarmo“ a v pondělí, jestli nebude nějaký dramatický nárůst nakažených, tak ostrovy vstoupí do fáze 1 toto pondělí. Jen pro info, zatím jsme ve fázi 0 a další fáze by mohly postupovat ve 14denních intervalech.

P4210003

Francouzska má stále okolo auta nepořádek, ona je taková sběratelka, co kdo vyhodí, jí se hodí a to je trnem v oku policii. Vždy jí donutí vše uklidit, ale za chvíli to je stejné. 

P4220012

Nicméně, teď můžeme na pár hodin na procházku dopoledne, po nás jdou senioři a po nich děti. Pak k večeru na hodinku opět senioři a my nastupujeme zase s 20 h.

P4260024

 Tady přijeli rovnou dvě auta Policie ro změnu kontrolovali pláž. 

P4240013  Další ukázková formace. 

P5070114_2

Každopádně, dozorová činnost všech možných složek policie stále nepolevuje.

P5070107

A ještě jeden vzorek. 

P5070108

Někdy se nám zdá, že už nám dají pokoj, ale zatím nás stále oblažují svojí přítomností. Opět musím jen říct, že „kanářani“ jsou nesmírně poctivý v dodržování všech nařízení.

Bodej by ne, když za jakýkoliv přestupek je příšerná pokuta. Ty začínají na 600 eur. Úderem 20 h se pěší zóna kolem pobřeží začíná plnit. To teprve je vidět, kolik je lidí zavřených doma, protože každý se snaží alespoň na pár hodin vypadnout z vězení domova. 

P5040064

Jen na pláže je vstup zakázán a jak čas postupuje, lidé se snaží aspoň maličko ohnout literu zákona a nařízení. Ale jak je vidět, už jsou tam policisté a zatím lidi upozorňují, že na pláže se nesmí.

P5040072

Na pláž budeme moci až ve fázi 2, tedy 25.května. Každopádně, pro nás je důležité, že snad budeme moci přejet v rámci ostrova a hlavně, je povolena aktivní turistika v omezených skupinách.

Vystrizek-4

V pondělí stejně máme v plánu jet po měsíci pro plyn a při té příležitosti pojedeme na sever ostrova. Maximálně nás vrátí s tím, že cestovat nemůžeme a pokud se budeme dostatečně omlouvat za nepochopení nařízení, mohli bychom uniknout pokutě.

P5030050

Podrobnosti se ještě doufám dozvíme z Kanárských listů, tak jako se ostatně doposud dovídáme vše potřebné.

 P5040070

Dneska a včera jsem byla v Alcampo, potřebovala jsem si maličko pročistit hlavu a jak jsem si dneska změřila, mám to opravdu skoro 9 km tam a zpátky. Bezvadné je, že jdu jakýmsi obloukem a domů se mohu vrátit podél pobřeží, které je překrásné.

 P4300026

Koupila jsem tři velká avokáda na tácku za 1 eur, což je skvělá cena, a protože už jsou zralé, tak hned jsme dneska měli avokádové orgie. Avokádo je pro mnohé dost neznámé ovoce, tak jsem nafotila tři pochoutky, které z avokáda dělám dost často.

 

Ale nejdříve si řekneme, co to vlastně avokádo je?  

Avokádo je ovoce (botanicky), někdy se však uvádí jako zelenina. Je to plod hruškovce přelahodného. Zralý plod je zvenku tmavozelené až černé barvy, uvnitř měkký a světložlutý. Dužina se dobře roztírá, ale musí být avokádo maličko uleželé, v obchodech je většinou dost tvrdé. Musí být na omak jakoby maličko měkké.

 P5070086

Avokádo je bohatým zdrojem minerálních látek draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminy C, E, K, H, B3 a B5 (kyseliny pantothenové). Dužina obsahuje jen mizivé množství cukru, zato na ovoce nezvyklé množství tuku (složení mastných kyselin se podobá olivovému oleji). Tak, a to je to hlavní. Tuk v avokádu je nesmírně zdravý pro náš organismus. Zažívání, snižování cholesterolu, snižuje krevní tlak, podporuje hubnutí, čistí organismus a tak podobně, je toho ohromná spousta, co avokádo umí a tak tady jsou tři moje recepty.

Avokádová pomazánka na večer k vínku nebo pivku.

P5080132

Avokádo + najemno nasekané rajče + paprika + kousek cibule + vajíčko + sýr + citronová šťáva + půlka bílého jogurtu + sůl a jemný, nejlépe červený pepř.

P5080128

Avokádo sloupnu nebo jen vydloubnu z obalu a vidličkou rozmačkám v misce. Postupně přidám nasekanou zeleninu a sýr. Klidně postačí dva trojúhelníčky taveného sýra, ale taková Niva by byla lahůdka. Pokapu citronem, přidám sůl a pepř.

P5080130

Vidličkou vše propracuji, s tím si maličko vyhraju, aby pomazánka byla co nejjemnější. Pomazánka je dost hustá, takže se skvěle nabírá na celozrnné tyčky nebo se může namazat na malé toustíky.

Avokádový salát

 P5080137

Avokádo + zelenina jakou máme v lednici + vynikající řapíkatý celer jemně nakrájený + vajíčko + koření a pokud by byl Balkánský sýr nebo Mozzarella super! (na tu jsem úplně zapomněla) + citronová šťáva + olivový olej.

P5080133  

Nakrájíme zeleninu a přidáme vajíčko. Pokud chceme mít salát hezký i na pohled, tak nepoužijeme žloutek, nebo to neumím. Já ho použila a on vše jakoby ušpiní, ale to je na každém. Nakonec jemně vmícháme na kostičky nakrájené avokádo ochutíme, a nakonec vmícháme velice jemně olivový olej. Vše přikryjeme folií a dáme na ½ h do lednice.

P5080136  

Podáváme s opečeným toustovým chlebem nebo suchary.

Avokádová svačinka

 P5080125

Avokádo + opečený toustový chleba + vejce + rajče + citronová šťáva + řapíkatý celer + sůl pepř + olivový olej + máslo.

 P5080115

Opečený toustový chleba potřeme máslem (používám rostlinné olivové máslo),

P5080120

nakrájíme avokádo na plátky a

P5080122

poklademe na toust a zakápneme citronovou šťávou, ale jen pár kapek.  

P5080123

Rajčátko nakrájíme a stejně tak i vajíčko, maličko posolíme a opepříme. Posypeme nakrájeným řapíkatým celerem a zakápneme pro změnu olivovým olejem.

 P5080124

No a hned můžeme podávat.  

 Přeji všem krásný večer a dobrou chuť.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ