int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 17.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



9.5.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Včera jsem se hodně vynasnažila, tak dnešní příspěvek bude maličko kratší. 56.den karantény nepřinesl nic vzrušujícího.

Ano, vstoupili jsme do fáze „1“, potud je vše v pořádku, ale jak to dneska už poněkolikáté čtu, tak stejně podle mého nikam nesmíme. Stále platí „estado de alarma“, stále pro nás platí vycházkové hodiny a mimo ně, zákaz vycházení. Moc tomu nerozumím. V jednou sloupci zakazují přesun na druhé domovy ze severu na jih a v druhém povolují mobilitu obyvatelstva v rámci ostrova.

V jednom odstavci říkají, že stále platí zákaz vycházení kromě povolených hodin a v posledním odstavci povolují turistiku v omezených skupinách. Tak já nevím, jestli mají na mysli turistiku jen v rámci povolených hodin a jak to teda je. Navrhovala jsem, zavolat naší ambasadorce, která je na Tenerife, ale asi je to zbytečné, Zdendovi se nechce jí kontaktovat a posádce je to dneska jedno.

My každopádně musíme jet v pondělí pro plyn, už jsme ho více jak měsíc netankovali a náš měřák, který funguje jen když má náladu, tak už se tváří velmi smutně. Jedna bomba je prázdná a u druhé jsme na pouhých dvou tečkách z deseti. Každopádně zajedeme k Alcampo, kde je IKEA a má otevřený internet i když mají zavřeno. Zdenda si tam chce uložit fotky na vzdálená úložiště a nahrát film o Turecku na YouTube. Půlhodinový film už prakticky dokončil, ale tentokrát je to z 99 % jen Zdendy práce.   

Jinak, dneska jsem byla pro změnu v Mercadona a v pohodě. Zítra je neděle a vlastně ani nevím, jestli náhodou nemají otevřeno, vždy jsem v neděli zůstala doma, ale zítra půjdu zase. Každopádně to zkusím, aspoň vypadnu. Přinejhorším koupím dvě mléka v SPAR, které je při cestě. No a jinak, dneska bych řekla, že nic moc. Ani psát se mi nijak valně nechce. Je krásně, kolem třinácté hodiny máme opět lehce pod 30 °C, ale dneska fouká hodně silný vítr. Takže je příjemně, akorát, než jsem přišla z výletu, tak jsem pořádně vyfoukaná.  

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ