int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10.5.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Dnešní den opravdu dopadl, jak jsem tušila. Mercadona měla zavřeno a domů jsem skutečně ze SPAR přinesla dvě mléka a piksličku žampionů.

Chtěla jsem koupit čerstvé, ale neměli. Nicméně v plánu bylo maličko upravené Chilli con carne, či jak se to píše. Zkrátka směs všeho možného z jednoho hrnce. Hlavně nejdůležitější je, že jsem si dala svých pár kilometrů a jsem spokojená. Nejhorší samozřejmě je, přemluvit sama sebe a jít!

Máme dneska 57. den karantény a poslední den fáze „0“. Zítra slavnostně vstoupíme do fáze „1“, tak jako spousta okresů v pevninském Španělsku.

95948097_2955904217825549_465992724571488256_o

Vstup do fáze „2“ by měl být za 14 dnů a to zároveň bude končit prodloužený výjimečný stav „estado de alarma“.

A co k tomu všemu říct? Že se ráno něco řekne a večer se to odvolá. Takto jsme byli informováni, že je zakázáno přejíždět v rámci ostrova ze severu na jih do letních bytů, nebo jak tady tomu říkají do druhého domova, ale odpoledne to premiér upravil a řekl, že je to povoleno!

Nicméně, nevím, jak to celé uchopit, protože oni mohou přejet v rámci ostrova ze severu na jih, ale stále platí zákaz vycházení s tím, že můžeme se proskočit jen ve vyhrazených hodinách, které už platí týden. Zároveň, je povolená individuální turistika v omezených skupinách, ale opět jen ve vyhrazených hodinách? Asi ano.

Dneska jsme zase dostali od bomberos vodu. Kluci hodný ráno přijeli a všem nám dali vodu, tak jak jsme potřebovali. Zdenda se jednoho hasiče ptal, jestli je povoleno, že můžeme odjet, tak prý ano, nicméně mě odchytla Francouzska, jestli odjíždíme a pokud ano, tak bychom mohli mít problém, protože se ptala policie a nikam jet nesmíme, protože jsme braní jako turisté a turisté cestovat ještě nesmí.

Tak já jsem z toho nějak divoká. Každopádně, zítra hned po ránu pojedeme pro plyn, už máme na měřáku jednu jedinou tečku, a to bych řekla, že je poslední varování. Vlastně jsme víc jak měsíc plyn netankovali, a tak už to bude přinejmenším akutní.

Na jeden den se uchýlíme před Ikea a budeme na jejich internetu. Je to vlastně u Alcampa, kam chodím na nákup. Počítám, že zítra zavoláme naší ambasadorce anebo odchytneme státní policii a vyptáme se. Jen je nemilá informace, že tak jak je definitivně zastavená voda na naší pláži, tak je i na ostatních. Zřejmě se bojí, že kdyby byla puštěná voda, tak by to lidi lákalo se vykoupat. Takto se nikdo nekoupe, protože by se nemohl umýt, odsolit. Každopádně, už ani Zdendovi se nepovedlo ten hlavní kohout najít a vodu zase pustit a pokud je situace stejná i jinde, tak nevím. Tady máme aspoň jistotu, že zase za 5 dnů přijedou hasiči s vodou. Zkrátka, stále se něco děje. Policie nás kontroluje v neutuchajícím tempu.

Teď už vlastně kontroluje i lidi, jestli nejsou venku v době, která neodpovídá jejich věku. Jen připomenu, my máme dobu od 6–10, pak nastupují senioři do 12 pak děti do 19, senioři mají zase hodinku do 20 a my jdeme po nich do 23 h. Je s podivem, jak pečlivě to tu všichni dodržují, jak se opravdu nestane, že by se mezi seniory motal nějaký dospělák nebo dítě. No a v noci projíždí celou pobřežní cestu auto policie. Zkrátka, neustálá kontrola a hrozba ohromných pokut je jediná možnost, jak lidi udržet v daných mantinelech a povoleních.

Na Gran Canaria máme k dnešnímu dni pouho pouhých 117 nemocných na 930 tisíc obyvatel, ale díky výjimečnému stavu si vlastně ani neprdnem. Takže budeme muset počkat do 25.května, kdy snad už proboha prodloužen dál nebude a všechna omezení padnou. Zároveň s tímto datem bude povoleno koupání a opalování na plážích, takže 25. května bude veseleji. Zítra se snad někdo od někoho dozvíme, co v tuto chvíli můžeme a pokud to holt nepůjde, tak se sem vrátíme.

Stále a pořád přemýšlím jak dál. Zdenda má jasno, ale ve mně se to ještě pere.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ