int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



11.5.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Další den karantény se pomalu chýlí ke konci. Pořadové číslo 58 je, no nic moc. 58 dnů stojíme a čekáme co bude dál.

Takto, jak to píšu to zní dost děsivě, ale ono to až tak příšerné není. Máme krásné počasí, chodíme v tílku, v letním oblečení, Zdenda miluje sluníčko a už je krásně opálený, máme celkem slušné místo, máme pár kilometrů potraviny, takže můžeme chodit, už si můžeme i pár hodin zaskotačit na pobřežní promenádě, zkrátka, jak řekla moje báječná kamarádka Petra, „houby zle“.

 

Dnešní den je prvním dnem, kdy jsme vstoupili do fáze „1“ a leccos se rozvolnilo, něco málo se už může jako například, už jsou povoleny jízdy za příbuznými, známými, posedět s nimi na terase, můžeme jet navštívit prázdninový dům v rámci ostrova, pokud bychom ho měli a můžeme jít na kávičku na venkovní terasu, pokud se vejdeme do třetinové návštěvnosti a tak podobně. Nicméně, stále platí karanténa a zákaz vycházení mimo určené hodiny na procházky a teď babo raď. 

Můžeme provozovat turistiku, ale kdy a kde to už nikdo neřekl. Tak nějak drobet mi koliduje karanténa s volností pohybu, jak jsem popisovala výše. Maličko jsem doufala, že se na Kanárských listech dozvíme dneska více podrobností, ale bohužel a spoléhat se na to, že nám pan hasič řekl, že můžeme odjet, tak to moc nechceme.

Dneska, tak jak jsme měli v plánu jsme se spojili s paní konzulkou a ta přislíbila, že zjistí, jak to s námi vlastně je a co můžeme. Předpokládám, že se v nějaké historicky krátké době ozve a pokud budeme moci jet, tak jí samozřejmě budu prosit, aby nám povolení napsala písemně, na hlavičkovém papíru, abychom to mohli při případné kontrole ukázat.

Je totiž potřeba brát v úvahu, že tady na ostrovech je ohromný rozdíl mezi turistou a místním.

 

Máme drobné problémy se stránkami, respektive, něco se stalo a jednak nefunguje aktivní kalendář a stále nám to hlásí nějaké chyby. Poprosili jsme poskytovatele o nápravu a máme být trpělivý, údajně do dvou dnů bude vše opraveno. Náš problém je předán programátorům k nápravě. Nevím, co se stalo, odpoledne ještě bylo vše normální, vložila jsem příspěvek nejdříve do roků a měsíců a až pak do kalendáře a tam se něco stalo, protože už se kalendář nevzpamatoval. Naštěstí lze pracovat a vkládat do hlavní administrace, ale doufám, že už zítra bude vše v pořádku.

Tankovali jsme za naprosto skvělou cenu, necelé půl eura a opravdu jsme měli něco kolem litru plynu, takže tak na jeden až dva dny. Ještě jsem to nespočítala, ale vypadá to, že jsme spotřebovali za 33 dnů 43 l plynu, což je docela hodně, ale ať počítám, jak počítám, je to tak.

Naposledy jsme tankovali 8. dubna ráno a máme 11. května, duben má 30 dnů takže 22 + 11 = 33 dnů: 43 l = 1,3 l na den. Vlastně jen na vaření a lednici a jednou jsme si hřáli vodu na koupání, protože jinak se nám voda hřeje na sluníčku a ani jednou jsme si za celý měsíc nepustili večer topení.

S ohledem na to, že naše lednice papírově spotřebuje 380 gr / 24h = 699 ml / 24h = 11,40 kg na 30 dnů = 20,970 l plynu za předpokladu, 1kg plynu je 1,84l. No a to je hodně vysoká spotřeba. Jednak musíme více ledničku, výparníky chránit před sluncem, za druhé mám hodně na mražený mrazák, což jsem už veliteli vozu hlásila a hlavně, asi hodně vařím. Každopádně, je tady každý den kolem 30°C, což se také nepříznivě odráží na spotřebě. Ale ne, s ohledem na to, že plyn stojí 0.485 eur, to není až tak šílené.

Tak jsme se zase vrátili na naše místo, protože nechceme nic riskovat a když už jsme tu tak dlouho vydrželi, tak těch pár dnů než se dozvíme, co můžeme a co ne, tak těch pár dnů tady už vydržíme. Přinejhorším, za 14 dnů bychom měli vstoupit do fáze „2“ a to už bude vše v pohodě. Teda aspoň doufám.

Přeji všem, krásný večer.

A finále dnešního výletu, popíjíme vynikající kávičku na terase vysoko nad barancem a pozorujeme krásný západ slunce.

Opět jsem se na fotečkách vrátila do jedno dne na jeden výlet a pozná někdo, odkud fotky jsou? Malá nápověda - La Palma. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ