int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 18.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



12.5.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Stále nemáme vyjádření naší paní ambasadorky pro Kanárské ostrovy, která sídlí na Tenerife.

P5120050

Včera jsme jí psali, jestli by nám mohla zjistit, zda jako turisté můžeme cestovat po ostrově, zprávu potvrdila, napsala, že vše zjistí a dá nám vědět a zatím nic. Tak doufáme, že do začátku léta se hneme i kdyby odpověď žádná nepřišla a bombardovat jí nám přijde poněkud žinantní.

Dneska je 59 den karantény, byla jsem nakoupit v Mercadona, což je cca 5km. Krásný výšlap, zítra si dám Alcampo, to je něco přes devět. Bylo by docela zajímavé spočítat ušlé kilometry za stání na jednom místě. Myslím, že jsem v životě tolik kilometrů během tak krátkého období neušla.

 Vařila jsem vynikající hustou polévku, která je vhodná i jako hlavní jídlo. Zvlášť, když se tolik nehýbáme anebo jednoduše, nepotřebujeme plný talíř omáčky. Samozřejmě, upravila jsem si původní recept, a protože jsem jí poprvé vařila nedávno, tak je to

 Kanárská polévka z kuřete nebo krůty.  

 Kuřecí stehna/ krůtí maso + máslo + žampiony + 2x velká mrkev + cibule + několik stroužků česneku + 2-3 ks řapíkatý celer + rýže + masox nebo jen sůl pepř + něco zeleného na posyp.

 P5120041

Na zpěněné máslo nasypeme na hrubé kousky pokrájenou cibuli a osmahneme. Přihodíme na plátky nakrájené žampiony a podusíme, pak mrkev na kolečka nebo půlkolečka a pokrájená vykostěná kuřecí stehna na malé kousky.

P5120043

To vše dusíme a když se voda odpaří, tak osmahneme až se vše začne maličko připalovat. Ale jen maličko, aby nám máslo nezhořklo. Vše zalijeme vodou a kdo má odhad nasype do polévky rýži a přidá dochucovadlo. Vše vaříme jen do doby, než nám rýže změkne.

P5120046

Nakonec jen na chvíli necháme povařit nakrájený řapíkatý celer. Jen tak, aby nebyl rozvařený a pěkně chroupal. Vypneme, posypeme petrželkou nebo na jemné kousky nakrájený zelený konec pórku anebo sušené bylinky.

P5120048

Zkrátka kdo co má a můžeme podávat. A ten, kdo nemá odhad jako já, uvaří si hrnek rýže bokem a tu pak vloží do polévky. Polévka má být čirá a hustá. Je to vlastně lehké plnohodnotné jídlo.  

P5120020  

No a dneska jsme ještě odmrazovali lednici, teda mrazák a Zdenda to vzal opravdu z gruntu. Pomaličku, polehoučku mi postupně vše z lednice vyndal, že kdybychom jí překlopili na zádíčka, tak bych měla skvělý pultový mrazák.

P5120040

Faktem je, že takovou gruntovní očistu jsme ještě nedělali, ale kdo by taky dělal? My máme s lednicí vůbec trápení od úplného začátku.

P5120030

Nefunguje nám automatické přepínání, což jsme bohužel neřešili v záruce a teď už to necháváme být. Správně by se za jízdy v režimu automat měla přepnout na baterky, protože ty se za jízdy dobíjí.

P5120033

Takže máme aktivovaný automat a pokud chceme přepnout na elektřinu, tak musím automaticky vstát a ručně jí přepnout. No a pak, co mě docela štve tak je, že občas z lednice vytéká maličko vody. Přičítala jsem to tomu, že se mi podařilo dát něco teplejšího do lednice, třeba jen zeleninu z obchodu a lednice se orosila a pak trocha stekla dolů.

P5120035

Jednalo se vždy jen o maličko vlhkosti a stačilo dát papírovou utěrku a byl klid. Dneska Zdenda objevil vlastní příčinu a to, sběrná miska pod výparníkem neseděla na stěně lednice, jak měla.

P5120027

Teda, ještě jinak. Sběrná miska seděla přesně jak měla, ale v místech, kde je nacvaklá na zadní stěně lednice, tak tam to netěsní a ani těsnit nemůže, protože je tam plast na plast a vlhkost z výparníku, jak stéká po zadní stěně, tak holt občas steče i za tu misku a dál pokračuje až na dno lednice.

P5120032 

Tak to Zdenda vzal silikonem a problém by měl být odstraněn. Zkrátka, stále se učíme. Každopádně, okolo té naší hogo fogo ledničky chodíme po špičkách a vůbec se k ní chováme hezky a slušně.

 P5120025

Další rarita, sněhulák na Kanárských ostrovech. 

P5120023

No a jinak jsme dneska po několika urgencích, telefonátech a tak podobně docílili opravy na stránkách. Nevíme, co se stalo, ale najednou přestal fungovat kalendář. Tak sláva, vše už je opraveno, napraveno, doplněno a jedeme dál.

P5120056

 Čas dětí a dneska už jich je pár na pláži. Policie je tak nějak toleruje. Sláva, vždyť je to jen rozumné. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ