int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.5.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Stále stojíme na místě a čekáme, na fázi „2“, kdy bychom snad už mohli zvednout kotvy. Na našem parkovišti došlo k malým změnám.

Dji_0017

Najednou se sem přihrnuly další obytná auta včetně několika vestaveb. Nevím, kde trávili karanténu, ale bylo mnohem lepší, když nás tady bylo méně. Takže došlo k přesunům a nad nás se přestěhoval Angličan a jedni Španělé, kteří stáli až vzadu. Francouzska někam zmizela, nechala tu po sobě nepořádek a odjela. Jedna vestavba dole na parkoviště tady málem založila požár. Chytla jim bomba s vařičem a docela to byl fofr. Kolega bombu i s vařičem zahodil dolů ze stráně a jen se čekalo, jestli vybuchne. Honem všechny auta odjela do bezpečné vzdálenosti a hlídači pláže zavolali hasiče. Takže bylo zase trochu ruchu.

Img_20200516_151137

Bomba naštěstí nevybouchla, bomberos si ofotili doklady hříšníka a odjeli. Prý to bude mít docela dost drahé. V osm se sem začnou sjíždět auta a všichni jdou na procházku podél moře.

Img_20200516_151143

Úderem 23 h všichni odjedou a je klid. Co je zajímavé, že kolem půl dvanácté projede policie a všechny opozdilce pěkně vypakuje. Ale stále a pořád platí ohromné dodržování všech nařízení, vycházky nikdo nezneužívá, nikdo si nedovolí courat po ulici, městě nebo tady u nás v době kdy nemá.

Img_20200516_152106

Neexistuje, aby se mezi seniory připletl nějaký sportovec, který odběhl dál, než měl a nestihl se vrátit. Zkrátka, v 10 h dopoledne se promenáda totálně vylidní a pak už je vidět jen pár opravdu hodně starých seniorů, protože policie je stále vidět. Nejezdí už tak často jako v začátcích, ale jezdí a jak tak vidíme, tak policie má všeobecný respekt.

Dji_0028

Já jsem byla opět v potravinách, a tak nějak v pohodě. Cestu zvládám ujít čím dál tím lépe a rychleji. Takže si myslím, že se pomaličku dostávám do slušné kondice.

 P5160019

Dneska jsem pekla novinku, na kterou mě navedla naše Andulka, ale tak nějak, splácala jsem dva recepty dohromady a výsledek docela ujde. Bramboráková směs přikrytá masíčkem se zeleninou a mozzarellou, a to vše je posypané sýrem.

P5160021

Docela pracná večeře a výsledek mě osobně až tak zářný nepřijde. Zdenda se jen olizuje, výjimečně dostal tři muffiny. Určitě ještě doladím.

P5160026  

Zdenda taky dneska po dlouhé době provětral droníkovi vrtulky a aspoň je pěkně vidět, jak to tu máme pěkný. Krásná pláž, krásné moře, jen my ještě do něj nesmíme.

 Dji_0002

Dneska jsem se dočetla v Kanárských listech, že příští středu bude zasedat Parlament a premiér Sánchez se už nechal slyšet, že požádá Parlament o prodloužení mimořádného stavu ještě o měsíc. Údajně naposledy. Velice vážná situace je stále v oblasti Madridu a Barcelony, tam stále není nemoc pod kontrolou a celá ohromná oblast je stále ve fázi „0“. My bychom měli za týden vplout do fáze „2“ a to už zase bude veselejší. Nevíme přesně, co bude tato fáze obsahovat, jak bude rozvolnění vypadat, ale domníváme se, že to už opravdu budeme moci odjet. Takže je potřeba ještě týden vydržet. Ambasadorka nám nenapsala informace, jak slíbila. Prostě se na nás vykašlala.  

P5160008

 Ještě jsme si maličko zaúřadovali a při té příležitosti jsme vytiskli zelenou kartu. Sice jen černobíle, ale až se otevřou všechny prodejny, necháme si jí někde vytisknout barevně.

P5160004

I to sebou vozíme, laserovou tiskárnu a skener. Občas je to potřeba, zvlášť, když jsme na cestě déle než jen pár měsíců a některé věci holt nepočkají.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ