int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



18.5.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Příští týden by měla vstoupit v platnost fáze „2“ což je pro nás už velmi příjemné.

Pokud zde shrnu z dostupných informací, co vše můžeme ve fázi „2“ tak je to hlavně, že „sportovat, procházet se a chodit s dětmi na procházky budeme moci i mimo doposavad určené hodiny, kromě hodin vyhrazených pro seniory od 70 let což je jako nyní od 10 – 12 a od 19 – 20“.

A hlavně, už můžeme volně cestovat po ostrově. Jak jsme se dneska dozvěděli, můžeme i nyní, ale s dodržením hodin, které jsou stále pro fázi „1“ v platnosti. V praxi to bude vypadat asi takto, vyjedeme na výlet, potud je to v pořádku, ale v 10 h sesedneme z kola, někam se ukryjeme a ve 12 můžeme pokračovat.

Samozřejmě, to si dělám legraci, ale po více jak 60 dnech tvrdých kontrol si už nejsem jistá vůbec ničím. Pokud vezmu v potaz seniory jezdící na kolech, tak opravdu nevím, co bychom měli správně udělat, abychom je jakkoli neohrozili svojí přítomností, to v lepším případě anebo nedostali od všudypřítomné policie pokutu, protože jsme v době, která patří seniorům někde, kde nemáme být, respektive, můžeme být, budeme moci být, to je lepší, ale v jinou hodinu! Tak, a teď babo raď.

Správně bychom se měli do 10 h vrátit zalézt do auta a počkat si do 12 anebo, vyjet až ve 12h což je vzhledem k našemu režimu dne reálnější. No uvidíme. Fáze „2“ má s největší pravděpodobností platit od 25.5. což bude pro nás den D kdy se hneme z místa. Konečně, teda aspoň v to doufám.

Dneska jsem byla v Mercadona a včera opět v Alcampo, tam jsem dala jen na zavřené dveře babu a šla jsem zpátky. V SPAR jsem koupila aspoň dvě mléka, kdyby mě kontrolovali, protože jsem na pochůzce samozřejmě ve špatnou hodinu, dětskou, a to je špatně.

Večer, když se tu sjedou lidi na procházku a pak mládež zůstane po jedenácté hodině v autech, hezky pěkně o půlnoci přijede policie a vypakuje je, tak máme klid. Všichni kolegové „Korona family“ se stáhli na svah nad nás a tak jak jsme jim celou dobu záviděli pěkný výhled, tak teď jsou na tom mnohem hůř jak my. Nejen že koukají do stráně, ale ještě jim tam fouká hrozný prach. My jsme přeci jenom trochu krytý, ale oni jsou vyloženě na Vidrholci.

Jinak pohodička. Počítáme dnešní den jako 65. den karantény a na ostrově už máme jen 69 lidí nakažených novým koronavirem.

P5180003

Dnešní ranní kontrola. 

Policie nás stále kontroluje a hlídá a my už zvykli. Jen když se dlouho neukážou, tak jsme z toho celý nesví, jako že na nás kašlou nebo že na nás zapomněli a pak se zase ukážou a my jsme v klidu.

 P5180004

Dneska jsme pekla nesmrtelnou klasiku, kuře na bramborách. To se do remoskového pekáče nahází pokrájené brambory, špalíky mrkve a jedna velká cibule na osminky, to vše se promíchá s olivovým olejem a kořením a na to se nandají kousky kuřete,

P5180005

můžeme dát tročku máslíčka, můžeme podlít mlékem nebo smetanou a pečeme a pečeme a pečeme a dobrota je na světě.

P5180006

K tomu lehký zeleninový salát a hlavně, včas to sebrat ze stolu, abychom to nesnědli všechno.

P5180009

Výborné jídlo z jednoho pekáče. Rychlé, chutné, jedlé a laciné.

P5180011

No a jak jsme na tom se zeleninou? Kamarádka mi říkala, jak strašně v Čechách zelenina podražila.

P5180013

Tady v Alcampo, kam chodím vlastně jen pro zeleninu je to takto: Paprika červená 1 eur, ale taky luxusní kvalita 1.70, rajčata 1 eur, brambory 0.90 eur, cibule taky tak. Ledový salát 1 eur, okurky O.30, pórek 2 eur kilo, mrkev 0,80, česnek 3 eur kilo.

P5180016

Celer je pekelně drahý 3 eur kilo, banány 0,90 v akci jinak 1.75 běžně. Jablíčka jsou drahé od 1.45 za kilo. Pomeranče 5 kg pytel 0,90 jinak 1,15 vynikající veliké a ohromně sladké.

P5180019

Já jsem naposledy koupila a poctivě přinesla v baťůžku 6 kg pytel, menších, ale úžasně sladkých za 0,50 eur, což je vynikající cena. Jinak hroznové víno, jahody tak to je vše hodně drahé, přes 4 eura a to nekupuji, takže cenu přesně neznám.

Maso je zajímavé. Kupuji kuřecí a krůtí, které je od 2,25 do 4 eur za kilo jak kdy a jak co, ale obecně nejlepší je celé kuře anebo krůtí stehna.

Vepřové kupuji hodně málo, protože jsme tlustý až hanba, ale libovoučké kotlety za necelé 3 eur a krkovice kolem 3,5 eur kýta kolem 4 eur. Zajímavý je bůček, ten se tady většinou prodává nařezaný na tenké plátky aj dražší než kýta.

Obecně jsou tu drahé vnitřnosti. Máme rádi játra na cibulce s rýží nebo na gril a ty jsou kolem 6 až 7 eur. Hovězí je samozřejmě o třídu dražší a telecí také, ale stejně to stále není tak drahé jako u nás. Na polévku pěkné hovězí kolem 5 eur a na omáčku 6 – 7uer. Hovězí steaky jsou samozřejmě dražší, ale hodně se tu prodávají, nebo nabízí zatavené čerstvé celé svíčkové kolem 18 eur. Zkrátka maso se dá velmi hezky pořídit, a to se tu ještě o třídu levněji prodává maso zmrzlé na kost, což někdy taky koupím, když potřebuji doplnit mrazák.

Olivový olej je kolem 2 eur, ale v akci 3 l kanystr 1,5 eur. Slunečnicový běžně pod euro. Poměrně drahé je pečivo, bagety v přepočtu na kilo kolem 4 eur a chleba takový nijaký, ale je to chleba kolem 3 eur za kilo, což nekupujeme. Toustový kolem 1.10 za kilo a já jím vynikající suchary taky za tu cenu. Řekla bych, že se zde dá mnohem levněji stravovat než kdekoliv jinde v západní Evropě.

Pivo piksla kolem 25 centů a víno je klasicky velmi laciné. Já si samozřejmě kupuji to nejlacinější, ale kamarádi Zdenda s Alenkou, kteří jsou ohromní znalci vína, tak byli kolikrát u vytržení, protože přes vinnou aplikaci v mobilu kolikrát zjistil, že víno, které stojí u nás třeba kolem 400.- Kč tak zde je za 4 eura.

Takže vinaři si zde přijdou na své. Jen mě udivuje, že v restauracích je víno velmi drahé, obyčejné víno 2 dcl stojí kolem 3–4 eur a pivo je v restauraci taky o dost dražší, ale to holt je i u nás, tak není čemu se divit.

Jídlo je naopak za velmi příjemné ceny a se Zdendou si slibujeme, že jakmile se hneme, tak na oslavu konce našeho uvěznění si zajdeme do nějaké restaurace a necháme se hýčkat.

Opět jsem se vrátila na jeden krásný výlet tady na Gran Canaria. Myslím, že jsem sem už jednou tyto fotečky dávala, ale tolik na to vzpomínám přátelé, že je sem dávám znova. Pozná někdo, kromě aktérů odkud to je? A nápovědu už jsem napsala. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ