int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



19.5.2020 Hoya del Pozo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Dnešní den bych ráda uvedla zprávou, kterou jsme dostali do Komentářů zde na stránkách a za kterou bych moc ráda za nás oba poděkovala. 

Už jsem se několikrát zmínila o stránkách Čechů, kteří se sem přestěhovali a které známe jen skrze tyto stránky. Už jsem je tu několikrát zmiňovala jen pro to, že jsou plné velmi užitečných informací, které jsem klopotně všude možně sháněla pro přátele, kteří by se sem v budoucnu rádi podívali. Karel s Danielou mají cestovní agenturu tady na Gran Canarii v Maspalomas a protože to tu znají, mají to tu procestované a tak podobně, zkrátka umí se pro zájemce o vše postarat. Jak o ubytování, tak o půjčení auta a samozřejmě, a hlavně o výlety, a protože jsem několikrát denně na jejich stránkách, kde čerpáme všechny informace, tak jsem se samozřejmě i několikrát dotazovala na podrobnosti. Proto o nás ví a proto nám i dneska na základě mých včerejších myšlenek, co bude dál napsali toto. Dost to koresponduje s tím, co tady píšu já.  

  Zdravím vás a děkuji za "deníček", čtu pravidelně a je to příjemné osvěžení, opravdu. Včetně receptů, říká vedle manželka, máme stejnou remosku :-). VYDRŽTE!


Napíšu k aktuálnímu dni, tedy 18/5 ... díky za cenové info z Al Campo, zítra tam vyrazíme :-) Jinak si myslím, že ty fotky jsou z cesty od přehrady Ayagaures směr údolí Fataga, ty se nikdy neokoukají. Když mrknete k nám na web a v menu na youtube kanál, máme tam myslím nějaká videa z cesty jeepem.

Jinak k tomu ježdění či neježdění po ostrově ... byl bych moc opatrný, policie má velmi špatnou náladu, protože jsou proti nouzovému stavu velké protesty a do 25/5 se musí opravdu dodržovat určené hodiny, jinak pokuty začínají od 601 eur a známí teď dostali 1.500, a to jeli z nákupu a měli stvrzenku. Těžko se tady s policií diskutuje, navíc pokuta umí dorazit do ČR, i za špatné parkování. Od 25/5 je možné jezdit od 6 do 23 hodin s tím, jak píšete, že v časech 10-12 a 19-20 je nutné být někde zavřený a nevadit penzistům. Jen pro vás, jako cizince s cizí SPZ a bez práva pobytu, plyne podle nás určité omezení. Můžete sice přejet někam jinam a tam "zaparkovat", ale tam si Vás "převezme" jiná policie a ta Vás může vzít jako cizince, kteří "teď" přijeli a musí být v karanténě 14 dní a navíc, teď není legální způsob, jak se sem dostat. Já vím, je to psycho, ale pro Vás žádná varianta v nařízení vlády není, tedy pro Vás jako cizince, kteří tady nikde nebydlí, mají cizí auto (jste v 6 měsíční lhůtě ale přeci), nemají povolení k pobytu a bydlí na veřejném místě. Všichni cizinci totiž odjeli koncem března. Tím se i možné vysvětluje, že Vás jezdí kontrolovat. Z mého pohledu je bezpečnější zůstat tam kde jste, tam si na Vás policie zvykla a jen z toho místa vyjíždět a vracet se. Toto vše, tedy omezení pro Vás "nezařazené" cizince, skončí koncem estado de alarma, kdy se otevřou hranice a cizinci tady nebudou nežádaným elementem. Kdy estado skončí ví Bůh, skutečně jen ten. Socialistický premiér Sánchez dokonce zvažuje ho prodloužit na neurčito a nebo minimálně na měsíc, ale zatím (!!) na to nikdo moc neslyší, tak držte ve středu palce. Když to neprodlouží, je konec 25/5, pokud to prodlouží .. uvidíme do kdy.

Na každý pád mooooc držíme palce a věřte nebo ne, něco podobného jako realizujete Vy jsme měli v plánu, ale nakonec jsme volili penzi zde s tím, že budeme cestovat odtud. No a bum, přišel virus :-).

Snad tady na GC ještě pár dní vydržíte, i když třeba na SZ či jinde a třeba se i uvidíme. Pokud budete chtít doporučit nějaké "tajná" místa k pokoukání tady u nás, napište.

Ať se daří!

Daniela a Karel

 Takže asi tak. Koho by zajímaly zprávy a stránky o kterých se zmiňuji v úvodu dnešního dne, tak zde je odkaz.

https://www.grancanariaforum.cz/clanky/aktuality-ze-zivota-gran-canaria/koronavirus-na-gran-canaria---aktualizujeme.html

 Každopádně, na konci týdne ladně vklouzneme do fáze „2“, čímž se zase trochu rozvolní karanténa, ale jak nám dneska pan Karel napsal, tak prodloužení „alarmo de estado“ výjimečný stav je téměř jistý. Nicméně, dneska můžeme oslavit 66 den vyhlášeného nouzového stavu "estado di alarma".  

Dneska se na tom před zítřejším hlasováním politické strany dohodly a má to být o dalších a snad už posledních 15 dnů.

 Tak nás čeká další prodloužení, ale tak nějak už si z toho nic moc nedělám. Na druhou stranu, prožít si krásné tři měsíce v autě a u auta na Kanárských ostrovech, no, není to paráda? To se hned tak nikomu nepoštěstí.

Ještě jsem zapomněla, že po urgenci nám napsala paní ambasadorka s tím, že jet údajně po ostrově můžeme, ale na procházky a jízdy na kolech je stále a povolena doba pro nás.

To znamená do 10 h a od 20 h do 23 h. No, nevím, ale potmě jezdit, nic moc a ranní ptáčata taky zrovna nejsme, tak si holt počkáme. V pátek budeme vědět co můžeme a co ne. Tak jsem na ně zvědavá. K dnešnímu dni máme na ostrově, který má skoro milion obyvatel 70 nemocných.  

 Jinak jsem byla dneska v Al Campo, krásných 9 km a přinesla jsem papriky v síťce po 1kg za 1 eur a salátový rajčata taky za euro a k tomu tácek banánů platáno 800 gr taky za euro, takže jsem byla veskrze úspěšná.  

Opět, jeden den a jeden výlet. Samozřejmě, Gran Canaria. No, není tu nádherně? Vždyť by to byl hřích odtud v polovině odjet!!!!!!

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ