int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 18.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10.1.2020 Santa Cruz de la Palma - La Palma - Kanárské ostrovy - Španělsko

Stojíme stále na parkovišti naproti hotelu, kde máme klid, možnost výletů, a hlavně odpočívám a léčím si namožená třísla.

Plánovaný výlet do Los Tilos, do vavřínového pralesa a systému tunelů jsme nakonec odložili, ale už ne pro bolavé nohy, ale pro počasí. Včera a předevčírem nám tady krásně pršelo, ale spíše se jedná o rychlé přeháňky, slušný deštík, ale je stále hodně zataženo. Mraky se převalují a podle předpovědi, bude až do pondělí velká oblačnost.

Není zima, to rozhodně ne. Stále máme kolem 20 °C, takže až na ty mraky, není na co si stěžovat. Takže, jakmile se maličko mraky roztrhaly vyrážíme na procházku podél pobřeží. Oceán je parádně rozbouřený a buší do útesů, které jsou všude kolem nás. Máme velmi zajímavou návštěvu. Manželský pár v důchodu z Vysočiny kousek od nás tráví zimu v apartmánovém domě, který se téměř celý pronajímá podobným zájemcům.

Tomáš s Renatou jsou ještě ke všemu ohromní cestovatelé, kteří si upravili několik dodávek na obytná auta a s nimi procestovali ohromné množství zemí. To kam se na ně my hrabeme, a tak vyprávění a dálkách nebere konce.

S laskavým svolením Tomáše a Renaty zde dávám malou inspiraci nejen pro lidi v důchodu, kteří by se rádi uchýlili na zimní měsíce do tepla, ale i pro ty, kteří nejsou již ve věku, kde by se vláčeli po ostrovech s batohem anebo strávili celou dovolenou v pronajatém autě. To už můžeme přenechat mladým cestovatelům, ale my už přeci jenom máme rádi trošku toho, byť minimálního pohodlí.

Poprvé jsme se setkali s někým, kdo takto tráví už třetí zimu tady na La Palma a vůbec to není o tom, že by člověk musel být těžce za vodou, aby si takový to výlet mohl dopřát. Samozřejmě, pokud necestujeme se zlatou kreditní kartou, tak s rozumem v hrsti si takovou cestu může dovolit valná většina důchodců.  

https://www.kiwi.com/  Kiwi je vyhledávač nejlevnějších letů, kde si můžeme zakoupit letenky na let, který nám vyhovuje. Velice pohodlně a přehledně vybereme let nejen podle destinace, ale i v kalendáři, který se nám otevře vidíme velmi přehledně ceny v eurech a můžeme posouvat odlet nebo přílet podle toho, jak se pohybují ceny. Tady vidíme, že například v pátek je cena mnohem dražší než ve čtvrtek a tak podobně.

https://www.booking.com/index.cs.html na této internetové adrese si můžeme opět velmi pohodlně vybrat destinaci a ubytování, které nám nejvíce vyhovuje a také, odpovídá našim finančním možnostem.

Můžeme si vybrat například takovéto ubytování. Jedná se o apartmánový dům, kde je k dispozici venkovní bazén, lehátka a uvnitř různé odpočinkové a společenské zóny a už jsme v bytě.

Příjemné 2+ KK doplněné pohodlnou koupelnou s toaletou.

V ceně je úklid, výměna lůžkovin, ručníků a plně vybavená kuchyně.

Nebudu zde uvádět cenu, protože ta je vysloveně individuální a byla by zavádějící, ale velmi nás překvapilo, jak je to zde příjemně cenově dostupné.

Jen je potřeba si ubytování zarezervovat hodně dopředu. 100 m je výborně zásobený SPAR a nepřeberné množství půjčoven aut, které se předhánějí se slevami na pronájem aut.

Takže, samozřejmě, vaříme si ze surovin, které jsou mnohdy mnohem levnější než u nás, jsme ve Španělsku, a ještě ke všemu je zde leccos lacinější než na pevnině. Autobus nás přiveze z letiště, které je kousek od nás za euro a pokud bychom si nechtěli pronajímat auto na výlety, po celém ostrově se pohodlně můžeme přepravovat autobusem,

kterých jezdí na ostrově dost a dost a hlavně, dostaneme se za pár eur na vše, co bychom rádi viděli. I to bude určitě velmi příjemné.

Takže, před pár dny jsem zde na stránkách uvedla inspiraci na velmi laciné cestování pro mladé a dneska je zde inspirace pro poněkud starší ročníky. Tak, třeba se budou tyto informace někomu hodit. Pokud by byly jakékoliv dotazy z publika a pokud budeme vědět, rádi pomůžeme, poradíme.

Stále a pořád opakuji, říkám a opravdu, hluboce jsem přesvědčená o tom, že není čas ztrácet čas a bohužel, ten čas čím dál tím rychleji letí. Je to přímo kvapík a pak, opravdu nemusíme vlastnit hory doly a půlku Václavského náměstí, abychom si mohli dopřát třeba měsíční pobyt v zimě na La Palma, kde je stále příjemných 20 °C to, když je pod mrakem a když vysvitne sluníčko, tak to se už můžeme opalovat na pláži jen v plávkách, protože to nám teplota stoupne na téměř neúnosné třicítky.

Když píšu tyto řádky, vzpomínám, když jsme vyjeli, když jsem se učila psát každodenní reportáž z cesty, když se Zdenda prokousával systémem ukládání fotek, pilováním systému parkovacích karet, vzpomínám, jak jsme kde, co v útrobách našich stránek museli předělat a ejhle, ono je to už pět let. Pět let cestování je za námi, a to je něco naprosto neskutečného.

Něco, co bych si před pár lety nepředstavila ani v nejdivočejším snu. Samozřejmě, šetříme, žijeme skromně a stojíme nohama na zemi, ale stále a pořád mohu jen říct „stojí to za to!“ Všem, všem vzkazuji, pokud jen můžete, cestujte, poznávejte a objevujte, dokud je čas, dokud nám pánbíček ten čas dopřává, dokud nám aspoň jakš takš slouží zdraví a pokud se i my aspoň maličko vynasnažíme, tak i tomu zdraví se dá hodně pomoci.

Shodit přebytečná kila, která zbytečně zatěžují klouby, organismus, jíst co nejzdravěji a samozřejmě chodit a vůbec se nemusíme pouštět do nějakých vysokohorských túr, ale chodit podél pobřeží a po lese, po městě a když to tak vezmu, ono je to vlastně úplně jedno, kde chodíme, hlavně, že chodíme a pro tu naší tělesnou schránku něco děláme. Ale už dost mouder.

Zítra přejedeme na molo k moři pod městem San Andres y Sauces, kde počkáme na počasí. Budeme stát vlastně kousek od vchodu do vavřínových lesů Los Tilos, kam bychom moc rádi podnikli výlet do pralesa a tunelů, kde na nás bude kapat voda, kde se budeme brodit vodou a kde to má být úchvatné. Je to úplně poslední zajímavost, kterou si tu nechceme nechat uniknout a už si to budeme sunout na Tenerife, kde se setkáme s přáteli Zdeňkem a Álou, na které se už teď moc těšíme.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ