int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



23.1.2020 El Pris - Tenerife - Kanárské ostrovy - Španělsko

Přejíždíme jen o kousek dál na molo a velké parkoviště úplně zapadlé vesnice El Pris.

Cesta je jak jinak, z kopce a do kopce, ale přeci jenom to není až tak jednotvárné a občas tu oproti La Palma je i rovná silnice.

Ovšem některé sešupy dolů jsou luxusní a Zdenda jede velmi opatrně na jedničku. Řekla bych, že řízení velkého auta je tu opravdu o zkušenostech řidiče a velké, velké opatrnosti.

Samozřejmě, jsem jednak dlouzí a druhak dost těžký, a tak bych radila k velké obezřetnosti a opatrnosti. Není kam spěchat, jediný, kdo tu pospíchá jsou turisti, kteří si vypůjčí z půjčovny autíčko, snaží se objet za den co nejvíce bodů zájmu a pak jsou samo sebou pekelně naštvaný, když se někdo před nimi courá. Místní jsou kliďasové, ti nic neřeší a v klidu počkají, ale auta z půjčoven jsou občas peklo. Jednak se bojí uhnout, protože silničky jsou někdy hodně úzké a vyhýbání vyžaduje od obou řidičů určitou zručnost a tu cizinci, zvlášť z rovin nemají. Pak dochází k úsměvným situacím, kdy auto z půjčovny zastaví v úzkém úseku, kde je potřeba se vyhnout, téměř uprostřed silnice a jak berani stojí a čekají, jestli náhodou nevezmeme auto na záda a nějak je neobejdeme, nebo čekají až zahřmí. Pak nastává složitá situace.

Posunky je musí Zdenda nahnat ke kraji a složitě objet, jinak bychom na silnici stáli a stáli a jen na sebe nasupeně zírali, protože i když jsou na kraji, tak stále ještě nejsou tak na kraji, jak by mohli být a to, že trochu uhnuli je maximum, co jsou schopni udělat. Takže ano, cestování v obytném autě na La Palma je náročné, skvělé, dá se, ale s velkou opatrností. Jinak riskujeme zničenou spojku, ohoblované brzdové destičky, zničené disky kol, a tak podobě. Já tomu nerozumím, ale s ohledem na to, jak je tady Zdenda opatrný, tak to tak nějak asi bude.

Ještě malá douška k cestování na Tenerife. Už jsem zde popsala způsob, jak cestovat jen s batohem na zádech a další možnost, batoh na záda a ten si vozit ve vypůjčeném autě s buď vyndanými sedačkami a nebo s možností lůžkové úpravy a ještě třetí možnost je, objednat si byteček nebo pokoj za rozumné peníze a ostrovy si projet autobusem nebo autem z půjčovny a dneska zde uvedu pátou možnost se kterou jsme se zprostředkovaně setkali a to, nechat obytné auto nebo přívěs na pevnině a na ostrov, který má letiště si dolétnout a buď využít jednu z možností, které už jsem popsala a nebo tady na Tenerife je půjčovna obytných aut a různých vestaveb a dodávek www.gipsytrip.cz. Komunikace v češtině je ohromnou výhodou pro ty, kteří nevládnou angličtinou nebo španělštinou. Ikdyž, přes překladač se také schopně domluvíme. Auta jsou údajně plně vybavená.

Potřebuji ještě jeden den na doléčení a snad už zítra bude dobře. Před námi je krásné město La Orotava a to bych si nerada nechala ujít.

Zdenda velmi ohleduplně zajel na toto úžasné místo, já si mohu číst a on rybařit.

Faktem je, že všichni tady tahají z vody jen akvarijní rybky, jak já tomu říkám, takové malé placaté čudly, nebo podle Zdendy, trochu jiné skaláry.

Dnešní trasa je: 17 km

Hidalgo-el-pris-23-01-2020-ujeto-17-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ