int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 17.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



24.1.2020 La Orotava - Tenerife - Kanárské ostrovy - Španělsko

Dopoledne přejíždíme do La Orotava, kterou máme kousek od nás.

P1240013

Po čase používáme místní dálnici, která je pro naše auto jako balzám. Zase jedeme relativně rovnou silnicí bez větších sklonů a u mě nervozity, kdože to proti nám ze zatáčky vyjede.

Sedací část svého těla už mám jakš takš v pořádku, už zase mohu kloudně chodit, a tak se po několika dnech belhání těším na malý výlet.

La Orotava je krásné město plné balkonů, které už jsou vidět i na nejnovější výstavbě. Hned u vjezdu do města je velká čtvrť řadovek, které jsou parádní. Barvy, barvičky a maličké balkonky. Tady jsou zkrátka na balkony ujetý.

Počasí se nám trošku pokazilo, a tak bereme pro jistotu deštník a vyrážíme za poznáním. Město La Orotava nám nabízí nejen krásné historické domy, ale i několik velkých zahrad. Jedna botanická zahrada Hijuela del Botánico , také známá jako „La Hijuela“, je veřejný prostor o rozloze 3390 metrů čtverečních.

P1240074

Ačkoli botanická Hijuela jen na malé ploše, mají tady vysázeno spoustu úžasných keřů, květin a stromů.

P1240076

Akorát jim kvete nám známá magnolie a spousta dalších keřů, které vidíme poprvé.

P1240083

Ovšem durman je známý, i když v poněkud menší podobě. Zahrada je perfektně udržovaná a hned přes ulici je další terasovitá zahrada Victoria Garden.

P1240092

Sedm teras plné krásné zeleně a ty jsou nahoře korunovány malou bílou mramorovou budovou, ve které můžeme vidět osm korintských sloupů a nápis na dveřích jméno Diego Ponte del Castillo, těsně nad ním můžete vidět tři pohřební věnce a šlechtický štít.

P1240105

Toto mauzoleum bylo postaveno pro Diego Ponte del Castillo, VIII – markýz z Quinty Roja, kterému katolická církev odmítla pohřeb na místním hřbitově, kvůli jeho zednářské minulosti.

P1240104

Matka Diego Ponte del Castillo, požádala francouzského architekta Masona Adolphe Coquet (1841-1907), aby postavil budovu, do které by pohřbila svého syna. Práce byly dokončeny v roce 1884.

P1240113

Nakonec Diego Ponte del Castillo nebyl nikdy pohřben v mauzoleum, protože mu bylo povoleno, být pohřben na místním hřbitově. Je to nádherná zahrada s překrásným výhledem na moře.

Vypadá to, že Tenerife a možná i ostatní ostrovy jsou ujeté na dřevěné balkony, jsou prostě skoro na všech domech a ty staré balkony jsou úžasné.

Tradiční sídla místních bohatých kupců a správců a majitelů plantáží jsou hodně stará. Některé pocházejí až z 16. století. Vše je tu opravdu moc hezké, čisté a upravené. Vřele doporučuji se tady zastavit.

Parkoviště našel Zdenda příhodně kousek od historického centra, což nemá chybu. Šikulka.

P1240177

Asi nemá cenu popisovat jednotlivé fotky, protože to stejně zapomeneme, ale můžeme se aspoň ještě na pár domů podívat.

P1240126

Ty nejkrásnější jsou přeměněné v muzea anebo prodejny s luxusním zboží.

P1240057

A abych byla úplně spravedlivá, najdou se opuštěné domy, které si na svých střechách vytvořili vlastní zahrady plné rostlin, sice ne dovezených, ale místních.

P1240143

Cestou zpět k Flíčkovi jsme se zastavili v tržnici, kde jsme si koupili pro nás neznámé ovoce Tamarillo.

P1240221

Paní prodavačka nám ukázala, jak se to baští a bylo to opravdu moc dobré, lahodné a osvěžující.

P1240225

Jen jsme se nemohli shodnout, co nám to chuťově připomíná. Mě osobně hodně angrešt a Zdendovi rajské a rybíz. Zajímavá kombinace.

P1240223

Koupili jsme si jen dva kousky, protože jsme nevěděli, jak to chutná a vyhodit třeba půl kila by byla škoda.

P1240238

Na noc přejíždíme do Puerto de la Cruz, kde je ohromné parkoviště a kde parkuje několik kolegů. Parkoviště je ovšem vyhledávané i mládeží. Večer se kus od nás sjelo množství aut s dunivou muzikou a nastala pařba. Během chvíle se velký prostor kolem nich vyčistil a všichni v dosahu příšerného kraválu utekli. Několik obytek odjelo na vzdálený konec, my jsme naštěstí tentokrát stáli dost daleko, a tak jsme nemuseli přejíždět.

P1240242

Parkujeme nedaleko města opět u moře na velkém Parking El Muelle a zítra si půjdeme prohlédnout jednak velmi vychvalovanou pobřežní promenádu a hlavně, velkou Botanickou zahradu.

Přeji všem, krásný večer.

Dnešní trasa je: 36 km 

El-pris-puerto-de-la-cruz-24-01-2020-ujeto-36-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ