int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



29.1.2020 Buenavista del Norte - pláž Las Mujeres - Tenerife - Kanárské ostrovy - Španělsko

Není nic lepšího, než mít jeden den aktivní a druhý den odpočinkový.

P1280155

Tak to máme teď i my a já osobně jsem velmi spokojená a je skvělé, že i našim přátelům to tak vyhovuje. Máme čas a prostor na čtení knížek, rybaření, všelijaké práce okolo auta, uvařit nějakou dobrotu a tak podobně. Můžeme si přeprat co je potřeba a tady není problém pověsit prádlo hezky na sluníčko a nikoho neurazit. Zkrátka, je tu nádherně.

P2010114_2

Zase používám jen superlativy, které tu jednoduše musím používat, protože zatím jsme nenašli jediné mínus, které bych zde mohla uvést. Teploty mají krásných 22°C–25°C přes den, ve stínu, stále pofukuje příjemný větřík. V noci nám teplota samozřejmě klesne na nějakých +- 15 °C jak kdy, ale o moc níž to není.

P2010119

Pokud vezmu v potaz cenu trajektu, tak stále musím mít na paměti, že v jižní Evropě, kde jsme doposud trávili zimy, jsme docela dost utratili za plyn na topení. Pokud se podívám do tabulek nákladů na cestu, tak zimní měsíce se nám pohybovali kolem 2000,- Kč za plyn za měsíc.

P2010066

Tím se nám samozřejmě cesta sem zlevňuje, a to nemluvím o mnohem lacinějších potravinách, které tu jsou jak v Lidl tak v Mercadona nebo DINO, kde rádi nakupujeme. Má to ovšem jeden háček. Jednak jsou tu potraviny lacinější a tím pádem nás to svádí k česky řečeno „rozežranosti“.

P2010067_2

Zkrátka, dopřáváme si dobré sýry, dobré maso, dobré víno, pivo a samozřejmě zeleninu a ovoce za velmi příjemné ceny a z valné části místní produkce. Když jsem tak koukala do našich výdajů, kupodivu jsme utratili za potraviny tento měsíc více, než bych očekávala, ale je to tím, že si dopřáváme všech možných dobrot od vynikajících oliv, ančoviček v olivovém oleji, různých jogurtů, salámků a dalších a dalších dobrot.

P2010072

Ještě abych nezapomněla, Zdenda objevil perfektní stání pro obytná auta, a to hned nad infocentrem v El Palmar, kde jsme měli včera auta. Něco podobného jako jsme stáli na La Palma na tábořišti na Silvestra. Perfektní toalety, umývárny a spousta míst pro nás a vše zdarma. Jen bohužel, opět je tu pro nás dost špatný vjezd, ale nic, s čím by si Zdenda neporadil.

Img_20200128_163501

Auta s vysokou světlostí nemají žádný problém, ale my bychom museli hodně, hodně opatrně. Tady je tábořiště zdarma a jediné co je maličko jiné, je, že je rozděleno silničkou s minimální, vlastně skoro žádným provozem.

Img_20200128_163842

Přes silnici jsou grilovací místa, kde je i elektřina opět zdarma. Takže, pokud bychom se chtěli někam na pár dnů přichýlit s plným servisem, tak tady je to pravé místo.

Zdendové rybařili, a tak máme další rybky na gril.

K večeru už grilujeme, popíjíme pivko a vínko, uzobáváme dobroty a je nám všem dobře.

Zítra nás čeká velký výlet na kolech.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ